השומר הצעיר: בית קפה חדש נפתח בלב שוק הכרמל, ואנחנו באנו לשתות

מבלים עם חברים ו... היי, זה לא מיכאל מושונוב שם? אה, לא. השומר 3. צילום: מוריה שמואל
מבלים עם חברים ו... היי, זה לא מיכאל מושונוב שם? אה, לא. השומר 3. צילום: מוריה שמואל

האחים אסף ועידו וייס חלמו לפתוח בית קפה מיוחד בשוק הכרמל, כי עד כמה כבר אפשר באמת ליהנות מסניפים של ארומה ויאשקה? אז הם גייסו אח של שותפה, סטודיו לעיצוב מהעוטף ושף מיפו-תל אביב והביאו לעולם את "השומר שלוש". תעשו להם קבלת פנים יפה

26 במרץ 2024

בתקופה האחרונה אנחנו רואים יותר ויותר מקרים של עסקים שהחלו את הקמתם לפני ה-7.10, ונפתחים רק עכשיו אחרי המתנה ועבודה שהתעכבה. כזה בדיוק הוא השומר שלוש, שממוקם ברחוב השומר מס' 3, כדי שלא תסתבכו עם גוגל מאפס.

>>

לאחים אסף ועידו וייס יש כבר מספר עסקים בעיר, בינהם סניפים של ארומה ויאשקה, אך מאז ומתמיד הם חלמו לפתוח בית קפה בשוק הכרמל, כזה שלא מתפקד כעוד סניף של רשת, אלא מקום אחד, יחיד ומיוחד. הם איתרו את המבנה לשימור שברחוב השומר, צירפו להרפתקה את מוריה שמואל (שותפתם מסניף ארומה), ובימים אלה פותחים ברחוב את בית הקפה שחלמו עליו, שבעוד כחודש גם יתחיל לפעול בערבים בתור בר עם תפריט שף, עיצוב מרשים וקפה משובח.

מה שהבריסטה הביא מהשוק היום. השומר 3. צילום: מוריה שמואל
מה שהבריסטה הביא מהשוק היום. השומר 3. צילום: מוריה שמואל

את הלוקיישן, כאמור, אסף וייס מצא כשבועיים לפני השבעה באוקטבר, וחתם על חוזה השיפוצים ממש כמה ימים לפני. ״ממש התרגשתי שמצאתי את המקום", הוא מספר. "תמיד אהבתי את האווירה כאן, שהיא מצד אחד מאוד תל אביבית ומקומית, ומצד שני ארעית ומורכבת מתנועה של אנשים שעברו כאן במקרה. תיירים, סוחרים וכו'".

אבל אז כשהחלה המלחמה, הכל נעצר. את המבנה שיפץ אחיה של שמואל, שעובד כקבלן, ללא שום פועלים, ורק לאחר ששופץ, רתם האח עידו לצורך עיצוב הפנים את סטודיו Bulee, שבימים כתיקונם עובדים באיזור העוטף, ופונו בתחילת המלחמה לתל אביב. ״בהתחלה התלבטנו איך ומתי לפתוח, אבל כשהתחיל שיתוף הפעולה עם הסטודיו, זה הרגיש לי נכון, מתאים והגיוני, ואיפשר לכולנו להמשיך לעבוד ולהיצמד לסוג חדש של שגרה״ מפרט עידו.

לקח זמן, אבל הנה הם כאן. השומר 3. צילום: מוריה שמואל
לקח זמן, אבל הנה הם כאן. השומר 3. צילום: מוריה שמואל

בסטודיו Bulee עיצבו את בית הקפה בסגנון אקלקטי, שנע בין אירופאי לים תיכוני, ומתאים לאווירת השוק הקלילה. הקיר מחופה בעץ בהיר, ובפנים ויטרינה גדולה ורחבת ידיים ממנה מציצים כריכים צבעוניים ודברי מאפה. על תפריט האוכל אמון שף אסף ורד (יוצא מסעדת יפו-תל אביב), שהרכיב תפריט בית קפה מהנה שכולל מנות שגרתיות אך עם טוויסט: כריך לחם קסטן עם ברוקולי חלוט, גבינת שמנת, פסטו, וממרח ארטישוק; כריך מלחם אפריקני שמוגש עם גבינת בושה, שמנת חמוצה, ריבת בצל, חסה לאליק ואגוזי מלך; כריך המוגש בפוקאצ׳ה שמנמנה עם שלוש גבינות, ממרח ארטישוק ועלי סלנובה; ויהיה לנו די קשה לסרב לפרעצל פריך עם חמאת כמהין, גבינת מנצ׳גו, פלפל קלוי ורוקט (35-42 ש״ח).

חוץ מהכריכים הקלילים, מכיוון שכל בית קפה צריך היצע סלטים מוצלח, כאן תוכלו למצוא סלט קפרזה, סלט שוק ממיטב התוצרת המקומית של הכרמל, סלט סופר פוד לבריאותניים המורכב מקינואה לבנה, עדשים, בטטה, עלים ירוקים ותערובת תבלינים, וגם סלט טאבולה או שורשים (42-48 ש״ח).

הויטרינה המפתה. השומר 3. צילום: מוריה שמואל
הויטרינה המפתה. השומר 3. צילום: מוריה שמואל

אה, והבטחנו לחזור לויטרינת המאפים, אז הנה זה בא: תמצאו בה קרואסון חמאה או שוקולד (18 ש״ח), דניש פיסטוק או ריקוטה (21 ש״ח), מאפה פאן סוויס מפתה (22 ש״ח), עוגת פיסטוק ודובדבני אמרנה או עוגת גזר עם פרוסטינג (18 ש״ח), וגם בריוש גזר ובריוש פירות יער מסקרן (24 ש״ח), קנלה (7 ש״ח) שהולך בול לצד הקפה, וגם כוס טירמיסו (42 ש״ח), כי קלאסיקות לא מתות. חוץ מזה, יש גם יינות, ריבות ושמן זית ממשק פתורה לקחת הביתה. אבל, כאילו, בתשלום. אל תקחו סתם ככה הביתה. 

אם הכל ילך כמתוכנן (וכאן זה אף פעם לא מובן מאליו), אז בעוד כחודש ייפתח המקום גם בשעות הערב, יפתח את בקבוקי היין, יפרוס את הגבינות על פלטה, וגם פיצות צפויות להצטרף לחגיגה. ייאלה, שמרו לנו מקום בשומר 3. רק איזה כתובת אמרנו שזה?
השומר 3, א'-ה' 7:00-18:00 ו' 7:00-16:00 (שעות הרצה).
בעוד כחודש המקום יפעל גם בשעות הערב, בין 18:00-23:00