שמונה בתי אוכל חדשים בתל אביב (וגם שתי גלידריות)

בזמן שנפנפתם מעל המנגל והתכוננתם לאירוויזיון, תל אביב עשתה את מה שהיא הכי טובה בו: להתחדש במקומות לאכול בהם

Vivida (צילום: שחר קיכלר)
Vivida (צילום: שחר קיכלר)

1. פאנה
אם התייאשתם מהתור בפנדה פיתה, במרחק כמה מטרים ממנו נפתח דוכן אוכל רחוב בבעלות של אתיופים ואריתראים המפעילים קייטרינג באותו השם. המקום שפועל בימי שישי מגיש מטבח אתיופי טבעוני עם מנות כמו שירו – תבשיל חומוס, חמלי – מנגולד ותפוחי אדמה, אליצ'ה – תבשיל כרוב, גזר ותפוחי אדמה, ועדס – עדשים ברוטב עגבניות פיקנטי עם ג'ינג'ר וכוסברה. המנות מוגשות בשני גדלים עם אינג'ירה מתוצרת הבית, ולקינוח תקבלו לאפה מאינג'ירה במילוי בננה ושוקולד. גם אם אתם מסתבכים בסמטאות של השוק, אפשר לזהות את המקום לפי מוזיקה אתיופית שנשמעת מרחוק ולפי החיוך של הטבח, יונס גברניגוס (45/30 ש"ח).
מל"ן 41 תל אביב, 5525922־054, שישי 9:30־16:30

2. עראיס מחניודה
המזללה הירושלמית עראיס מחניודה (אין קשר לאסף גרניט) מרחוב אגריפס מגיעה לעיר כפיילוט לקראת התרחבות לרשת שמתמקדת במנת אוכל הרחוב הפופולרית. בתפריט צפויות פיתות צלויות סקסיות במילוי כבש, בקר ושקדי עגל לצד ספיישלים ניסיוניים, עראיס צמחוני ואולי אף גרסה טבעונית. המנה מגיעה נטו, בלי צ'יפס, תוספות, קינוחים ושאר ירקות, רק עם טחינה ופלפל חריף בצד ובירה קרה ליד (35־48 ש"ח).
הרצל 12 תל אביב, ראשון־רביעי 11:00־2:00, חמישי 11:00־4:00, שישי 11:00־שעתיים לפני כניסת השבת, מוצ"ש שעה לאחר צאת השבת־2:00, 7409797־03

3. דגי בטשון
בר הדגים החדש של בטשון הוא גלגולה החדש של חנות הדגים הוותיקה מיפו הפועלת בבעלות משפחתית זה יותר מ־50 שנה. הדגים ופירות הים הטריים נבחרים בידי הסועדים ונצלים על פי בקשתם, ומלווים ביינות מהחנות שאותם תבחרו מהמדף. בין השאר תוכלו לנשנש כאן שרימפס מקומי (65 ש"ח), קלמרי (49 ש"ח), דג משתנה (50 ש"ח) או סטייק לוקוס (80 ש"ח) ולקבל אותם צלויים במקום עם שמן זית, פטרוזיליה ושום.
קרליבך 29 תל אביב, שני־שבת 12:00־23:00, 5575315־077

משפחת הדייגים היפואית מגיעה לקרליבך. דגי בטשון (צילום: נמרוד סונדרס)
משפחת הדייגים היפואית מגיעה לקרליבך. דגי בטשון (צילום: נמרוד סונדרס)

4. Vivda
במעדניית האוכל הביתי הטבעוני של שחר קיכלר אפשר לקנות אוכל הביתה או לשבת במקום ולהזמין דיל צהריים שווה הכולל תבשיל, תוספת וסלט קטן ב־45 ש"ח. האוכל טעים, טרי ובריא ומבוסס על ירקות האורגניים. מומלץ לנסות את פאי הרועות המורכב מראגו ירקות שורש ושבבי סויה, מוסקה בניחוח בלקני ייחודי וסיניה כרובית מצוינת. לקינוח לא כדאי לפספס את פאדג' השוקולד במליחות מעודנת ובמרקם מצטיין.
שלום עליכם 34 תל אביב, ראשון 11:00־15:00, שני־חמישי 11:00־17:00, שישי 10:00־15:00, 2809061־051

5. הפועלת
הפועלת, שהחלה את דרכה כמיזם ג'חנון חתרני מצאה בית של קבע. המקום הפועל כרגע בימי שישי ושבת ירחיב בקרוב את ימי הפעילות ומגיש ג'חנון הנעשה עם חמאה, בורקס מבצק מבוסס חמאה, שקשוקה, חומוס עם בשר טלה וספיישלים רבים ומשמחים. אם התמכרתם לג'חנון תוכלו גם להזמין כאן סיר שלם הביתה (18־40 ש"ח, סיר ג'חנון – 150־280 ש"ח).
בן יהודה 7 תל אביב, שישי־שבת 9:30־18:00, 66113388־050

6. הקצב הירוק
אחרי שהמוצרים דמויי הבשר של ביונד מיט נחתו בארץ וכבר הספיקו לצבור קהל אוהדים מסור, פתחו השף עדי ריכטר ושותפו יוני בן חמו את המזללה המוקדשת כולה למותג המפורסם. תמצאו כאן מנות כגון עראייס, המבורגרים ונקניקיות הנמכרים כולם גם כארוחות עם תוספות ושתיה וגם כמוצרים קפואים הביתה (35־49 ש"ח).
בן יהודה 98 תל אביב, ראשון־רביעי 12:00־23:00, חמישי 12:00־24:00, שישי 11:30־16:00, 7884818־077

כן, תשחוט את הברוקולי הזה! הקצב הירוק (צילום: עדי ריכטר)
כן, תשחוט את הברוקולי הזה! הקצב הירוק (צילום: עדי ריכטר)

7. הדוכן
אחרי שמסעדת הקוביה ובית הקפה הודיה התבססו, מרחיב הבעלים שי אלפסי את האימפריה שלו בשוק התקווה ופותח את הדוכן – מקום המיועד לגראב אנד גו של שתי מנות בלבד: סנדוויץ' תוניסאי בלחמניית פריקסה מטוגנת במקום ומעקודה, סוג של פשטידת תפוחי אדמה מסורתית בלחמניה ממאפייה בשוק (25 ש"ח). בסנדוויץ' התוניסאי תמצאו כמיטב המסורת טונה, לימון כבוש חמוץ ונשכני, אריסה, ביצה קשה, תפוחי אדמה, זיתים וחמוצים, שמרכיבים ביס עסיסי בטעמים מאוזנים. המעקודה מקבצת בכריך מתפקע מכל טוב מטבוחה, חצילים מטוגנים, כרובית, זיתים, פלפל חריף עם שום ולימון ועוד דברים טובים. כארוחה זריזה על הדרך הכריכים בדוכן הם פיתרון מושלם, ומכיוון שקשה להחליט מי יותר טעים – פרגנו לעצמכם את שניהם.
הודיה 24 תל אביב, ראשון־חמישי 11:30־18:00, שישי 10:00־שעה לפני כניסת השבת

8. עובד החדש בתל אביב
זה שנים שרבבות עומדים בתור ומבקשים מעובד לחצל, לבצבץ, לפטרל ולחמס את מנת הסביח הנפלאה שלהם והוא נענה במסירות. כעת, מלבד הסניפים בגבעתיים, הרצליה וברחוב בגין בתל אביב, הסביח המיתולוגי פותח שעריו גם במרכז העיר, ממש ליד כיכר דיזנגוף המחודשת. על הסניף החדש מפקדת דליה אחותו של עובד. גם כאן תמצאו את הסביח המיתולוגי (24 ש״ח), פלאפל (20 ש״ח) ובהמשך גם קציצות טבעוניות מעשה ידיה.
סביח עובד, דיזנגוף 85 תל אביב, ראשון־חמישי 9:00־23:30, שישי 8:30־כניסת השבת, 5658617־054

רק לפני שבועיים דיווחנו לכם על החדשות הלוהטות בתחום הגלידות והנה נפתחות עוד שתי גלידריות:

Alice
גלידריית הבוטיק החדשה שנפתחה בידי גור מלקולם, ממקימי סנדוויצ'יית אוליב, מתמחה בטעמים מפתיעים במיוחד: גלידת ספירולינה כחולה ושוקולד לבן, גלידת תה שחור ולימון שמזכירה פייב אוקלוק טי רק בגרסה קרירה, גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים וגלידת לבנדר. הגלידות מוכנות כל יום כדי לשמור על טריות ומוגשות בחלל שמעוצב כשילוב עם טאצ'ים של רומנטיקה, סוג של נווה מדבר בצפון אבן גבירול. כל הטעמים נמכרים בגביע, במשקל או כקינוח בתוך בריוש חמים ואוורירי (16 ש"ח לגביע ועד 88 ש"ח לק"ג).
אבן גבירול 151 תל אביב, 5280321־03, כל יום 11:00־23:00

לבריינפריז אין מחיר (אבל יש לו טמפרטורה). אליס (צילום: ביאנה ויטקין)
לבריינפריז אין מחיר (אבל יש לו טמפרטורה). אליס (צילום: ביאנה ויטקין)

ביאנקו נרו
לאחר עבודה ממושכת בארצות הברית עם מסעדות יוקרה, בתי מלון במנהטן (Four Seasons ,Tao) ומפעל לייצור גלידה, החליטו האחים דורון בן שושן־גורן וניר גורן יחד עם השותף ליאור תמם לייצר גלידת פרימיום מחומרים טבעיים במקום. בגלידרייה יהיו 28 טעמים של גלידה, מתוכם שמונה־עשרה טעמים טבעוניים. בטעמים המיוחדים תמצאו עוגת גזר, פאי לימון, שוקולד תפוז, קרמל מלוח עם שוקולד לבן ומלח צרפתי (Fleur de Sel), קרם שניט, חלווה עם פיסטוק קראנץ' מצופה שוקולד וגלידה טבעונית עם פניני טפיוקה. הפתיחה ביוני.
נחלת יצחק 18, מגדלי תל אביב, כל יום 11:00־23:00