וילה מארה: האם יצליחו לשבור כאן את הסטיגמה על מסעדות בטיילת?

הבעלים (המנוסים) מבטיחים שלא מדובר במלכודת תיירים, התפריט מגוון ומעניין, המחירים סבירים והנוף - ובכן, הוא נוף של ים. תאכלו פה מכל הבא מהים ומהיבשה

עם הפנים לים. וילה מארה TLV (צילום: עידן גור)
עם הפנים לים. וילה מארה TLV (צילום: עידן גור)
30 במאי 2021

"תל אביבים יודעים לא להתקרב למסעדות בטיילת; שאלה מקומות שמיועדים לתיירים והרמה נמוכה", מודה אלכס דרוז, בעלי וילה מארה, מסעדה חדשה מול חוף בוגרשוב. "ידעתי שהמיקום בעייתי אבל אני רוצה לשבור את הסטיגמה".

וילה מארה היא אחות למסעדה באותו שם בבת ים. דרוז, מסעדן בעל ותק שגם הקים בזמנו את באבא יאגה, איתר בתקופת הקורונה נכס בתל אביב והחליט לנצל את המומנט ולפתוח מעין טברנה מול הים. וילה מארה TLV התחילה להתניע ואז פרצה המלחמה.

מאמצי השיווק כוונו על כן לקהל מקומי (מ־50 אחוז הנחה על התפריט ועד משקה ראשון חינם) והעמידו את המסעדה על הרגליים. "70 אחוז מהלקוחות הם עוברי אורח שאומרים וואו וחוזרים. 20 אחוז אלה אנשים שמכירים את וילה מארה מבת ים ואותי אישית, ועשרה אחוז מגיעים מפרסום".

וילה מארה TLV (צילום: עידן גור)
וילה מארה TLV (צילום: עידן גור)

תל אביבים עדיין מתייחסים למקום בחשדנות מובנת אך לפחות הפעם כדאי לשנות גישה ולתת צ'אנס, כי וילה מארה עושה הכול כדי להצליח. המקום מצוחצח ומעוצב בגווני תכלת־לבן נעימים, ואם מתעלמים מהכביש (וזה המקום לפנות לעיריית תל אביב יפו: מתי כבר תשקיעו אותו באדמה?) אפשר ממש לראות ים וחוף.

תפריט Surf n' Turf מציע מנות בשר, דגים ופירות ים יחד ולחוד. ברשימת הראשונות תמצאו למשל קרפצ'ו דגים סיציליאני, קרפצ'ו סינטה, גרבדלקס על לביבת תפוחי אדמה חמימה עם קרם פרש וביצי סלמון ומטיאס הולנדי עם קרם פרש, בצל סגול ותפוחי אדמה. מכאן ניתן להמשיך לפסטות וריזוטו או לכיוון שיפודי פילה בקר/ג'מבו שרימפס, מיקס פירות ים בקארי אדום יחיד/זוגי, שרימפסבורגר עם גבינה כחולה, בויאבז קלאסי ודגים שלמים או בתצורת פילה.

מיקס פירות ים זוגי. וילה מארה TLV (צילום: יעל בונפיס)
מיקס פירות ים זוגי. וילה מארה TLV (צילום: יעל בונפיס)

המחיר נמצא באמצע הסקאלה, כ־50 ש"ח לראשונה ו־90 ש"ח לעיקרית בממוצע, אך המנות גדולות בהרבה מהמקובל בעיר. כך למשל זוג שחולק בוריק גבינות, טורטליני במילוי כבד עוף ושיפוד פילה בקר וג'מבו שרימפס, אחת דינו  – לוותר על קינוח פשוט כי לא נשאר מקום. בתפריט האלכוהול אפשר למצוא פנינים כמו יראון של יקב הרי גליל, והשירות לא רק משתדל אלא מצליח לנפק חוויית ארוחה נעימה.

תפריט בוקר מורחב (9:00-12:00 ראשון-שבת) מציע שקשוקות, אגז בנדיקט, ארוחות בוקר ליחיד ולזוג וסלטים שמתאים לפתוח איתם את הבוקר. אז נכון שזו לא שילה או שיינע, אבל בעיר שאמורה להיות עם הפנים לים יש מקום גם למסעדות פשוטות ולא יומרניות כמו וילה מארה.
וילה מארה TLV, הרברט סמואל 88 תל אביב, 074-7725322