Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

אבידה לעולם הקולינריה: השף הצרפתי ז'ואל רובושון נפטר

השף הכי מכוכב מישלן בעולם, שאחז בשלושים ושניים כוכבי מישלן שהיו פרושים על פני 12 ארצות בשלוש יבשות, נפטר היום בז'נבה ממחלת הסרטן בגיל 73

ג'ואל רובושון. צילום: Getty Images
ג'ואל רובושון. צילום: Getty Images
6 באוגוסט 2018

רובושון נחשב לאבי הנובל קוזין, שבהשוואה למטבח הצרפתי המסורתי הכיל מעט רכיבים, בוצע בסגנון בישול נקי ובשיטות הכנה פשוטות (כאמור, באופן יחסי).

השף הצרפתי ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)
השף הצרפתי ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)

רובושון שנולד בצרפת, החל לעבוד במסעדות בגיל 15 לפרנסתו, למרות שבילדתו שאף להיות אדריכל. ב- 1981 פתח את מסעדתו הראשונה ג'אמן בפריז. הוא פרש מעבודתו כשף ב- 1995 אך שב ב- 2003. מסעדתו ל'אטלייה בפריז נחשבת למסעדה המפורסמת בעולם, והמנה האיקונית ביותר של השף הייתה דווקא פירה חלק ונימוח שהפך למושא לחיקויים.

ההצלחה של רובושון במסעדותיו בפריז, מונקו, הונג קונג, לאס וגס, טוקיו ובנקוק הפכה אותו לדמות נערצת, או כפי שהוגדר במדריך גומיו ב- 1990, "שף המאה".

מסעדת ל'אטלייה בפריז של השף ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)
מסעדת ל'אטלייה בפריז של השף ז'ואל רובושון ז"ל (צילום: GettyImages)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!