מזרח תיכון ירוק: מנות הזעתר הכי טובות בעיר

סלט פאטוש בשומר 1 . צילום: אסף קרלה
סלט פאטוש בשומר 1 . צילום: אסף קרלה

הוא מגיע בקינוחים וגם במנות ראשונות, עובד טוב עם מאפים ונפלא על הסלט - היום אנחנו מציינים את יום הזעתר הבינלאומי (כן, כן) ולשם כך אצרנו עבורכם את המנות הכי טובות שמגיעות עם הירוק-הירוק הזה

23 בספטמבר 2021

האם היום הוא יום חג? האם זה חול המועד? האם אנחנו בסוף השבוע או בתחילתו? כל כך הרבה שאלות, לצד מעט תשובות. מה שבטוח, מה שחשוב מבחינתנו, מה שבאמת משנה, הוא שהיום הוא יום הזעתר הבינלאומי. כן, כן, היום שבכלל לא ידעתם שאתם צריכים הגיע, ואנחנו חוגגים אותו עם רשימת המנות הכי טובות עם התבלין הכי ים תיכוני שיש. שנתחיל? בהחלט!

פנקוטה זעתר | בר 51

הפנקוטה בבר 51 היא קרמית, עשירה וקטיפתית – עד כאן כמו כל פנקוטה טובה. מה שמייחד אותה היא תוספת הזעתר הייחודית שמעניקה לכל הקינוח טוויסט מעניין של טעמי זעתר נוכחים-נפקדים משום שהם נותרים עדינים (אבל הם בהחלט שם). נוספים לכל הטוב הזה גם קרוטונים פריכים מלמעלה להשלמת החוויה והביס. מומלץ.
34 ש״ח, הירקון 59, 03-540-6680

פנקוטה בבר 51. צילום: יח״צ
פנקוטה בבר 51. צילום: יח״צ

מנקיש זעתר | פיצה לבנטינה

המנקיש, למי שבמקרה לא מעורה בפרטים, הוא מאפה שמרים לבנוני מבצק שמרים, דומה לפיצה אך ללא גבינה לרוב. ארז קומרובסקי, אלא מי, אופה את המנקיש בפיצה לבנטינה ומעלה על נס את טעמי הזעתר הבלאדי שנותרים דומיננטיים ומורגשים. הוא מוסיף להם שמן זית, אורגנו טרי ובצד סחוג ולבנה טרי למיטיבי לכת. ללקק את האצבעות – שמעו לנו.
32 ש״ח. דיזנגוף 334, 050-355-8550, גם בוולט

מנקיש בפיצה לבנטינה. צילום: אנטולי מיכאלו
מנקיש בפיצה לבנטינה. צילום: אנטולי מיכאלו

קרפ זחלוטה | ברטון

הקרפ המלוח הזה הוא חגיגה ים תיכונית וערבה לחיך בהחלט. הוא משוח בגבינת לבנה עזים חמצמצה, בצל ירוק, עגבניות, תועפות של זעתר מקומי שמקפיץ את העניינים, ביצת עין, עלי רוקט ולימון לסיום סיומת. קרפ משגע ומלא בכל טוב הארץ. נציין לטובה שהוא גם נטול גלוטן – אז בכלל.
40 ש״ח, שלמה אבן גבירול 52 / שדרות וושינגטון 22, מס': 03-635-8221. גם בוולט

סלט פאטוש וזעתר | השומר 1

סלט מופלא לפי מיטב המסורת הים תיכונית, עם עלי זעתר טריים וריחניים, בצל סגול, חסה, גזר, רוקט, צנונית וקרוטוני חלה רכים ופריכים בעת ובעונה אחת. מה עוד נוסיף? סלט רענן עם מיטב המרכיבים, ירקות טריים והנאה מובטחת.
52 ש״ח, השומר 2, 03-673-6883. גם בוולט (בתמונה הראשית) 

גלידת מסקרפונה וקרקר זעתר | Anita

הגלידרייה המפורסמת נודעת בהגשמת חלומות המאנצ׳ האולטימטיביים של כולנו. כעת היא שילבה בין גלידה, מה שכולנו אוהבים – לבין קרקרי זעתר קראנצ׳יים וממכרים. התוצאה: שילוב מושלם של מתוק, מלוח ופיקנטי – וטעם גלידה יחיד ומיוחד.
17 ש״ח לכדור. לפרטים נוספים

גלידת זעתר באניטה. צילום: mysocial
גלידת זעתר באניטה. צילום: mysocial

עוגיות זעתר פקורינו | pop and pope bakery

השף קונדיטור עופר בן נתן אופה תחת עיסתו עוגיות זעתר פקורינו מופלאות שקשה להפסיק לנגוס בהן. הביס חלומי והשילוב של הגבינה הכי איטלקית והתבלין הכי ים תיכוני (כבר אמרנו??) בהחלט אידאלי. לא מן הנמנע שהיינו רוצים ממנו עוד ועוד.
42 ש״ח, הארבעה 28, 03-759-5000

עוגיות פופ אנד פופ. מאינסטגרם
עוגיות פופ אנד פופ. מאינסטגרם