חגיגת בירה של גינס ועוד חדשות אלכוהול

יינות חדשים ליקבי ברקן, סדרות יינות לפסח ועוד חדשות אלכוהוליות

צילום: אייל גוטמן
צילום: אייל גוטמן
4 באפריל 2016

ללקק גינס

מותג הבירה האירי גינס ורשת המעדניות Buy the Way השיקו לרגל חודש חגיגות סנט פטריק סדרת מוצרים ייחודית המיוצרים מבירה גינס, בהם לחם העשוי מ־80% חיטה מלאה, בירה גינס וקוואקר (23 ש"ח); סורבה גינס בעל 3% אלכוהול וגלידת גינס (חלבית) בעלת 1% אלכוהול (82 ש"ח לק"ג); שוקולד גינס מקורי (מריר וחלבי) מתוצרת אירלנד (21 ש"ח); ועוגיות שוקולד צ'יפס גינס (8 ש"ח ליחידה). את המוצרים ניתן להשיג בביסטרו Brown (נסים אלוני 10, מתחם ג'י), ובמעדניית Buy the Way (ברעננה וכפר סבא). את הגלידות בלבד ניתן להשיג גם במדעניית חוות צוק (משה פרלוק 5). כמו כן תקיים רשת Buy the Way את פסטיבל גינס אשר יציע לחוגגים טעימות של בירה גינס, מארזים מיוחדים ומבצעים על רביעיית פחיות ובקבוקי גינס עם פותחני בקבוק מקוריים.

פסטיבל גינס, Buy the Way, חוות צוק וביסטרו בראון, עד סוף פסח

גלידת גינס. צילום: יח"צ
גלידת גינס. צילום: יח"צ

בציר טוב

יקבי ברקן משיקים לקראת פסח את סדרת יינות Assemblage לשנת הבציר 2012. יינות הסדרה הנם בלנדים המורכבים מהזנים אשר מאפיינים כל אחד את אזור גידולו: "ריחן" מאזור הגידול הגליל העליון, "צפית" משפלת יהודה ו"איתן" מהרי ירושלים; היינות מציגים את התפיסה הייננית של היקב בנושא הטרואר.

ריחן, Assemblage 2012 – בלנד של קברנה סוביניון (52%), שיראז (23%), מרלו (21%) ופטי ורדו (4%) שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי.

איתן, Assemblage 2012 – בלנד של קברנה סוביניון (40%), מרלו (31%) ושיראז (29%) שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי ואמריקאי.

צפית,Assemblage  2012 – בלנד של מרסלאן (46%), קלדוק (28%), פינוטאז' (14%) ומלבק (12%)שהתיישן במשך 12 חודשים בחביות אלון צרפתי ואמריקאי.

ברקן, סדרת Assemblage,י79 ש"ח, להשיג בחנויות היין

אביב ביפו

ביקב יפו חוגגים את האביב בהשקת "הסדרה הלבנה" של היקב עם שמש נהדרת, מוזיקה טובה, טעימות יינות מובחרים ומנות קטנות שמתאימות ליינות החדשים, שעליהן יופקד זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו דה מתאו (60 ש"ח כניסה).

חגיגת אביב ביקב יפו, מושב נווה מיכאל, עמק האלה, 1.4, 10:00־16:00, 6474834־03

משחק של יין ואוכל

אשת היין שירה גרנות והשף אייל מרמלשטיין (ביסטרו טשרניחובסקי 6) משתפים פעולה בסדרת ערבים (מדי יום שני, החל מ־28.3) שכותרתם "משחק ביין ואוכל". במסגרת הערבים יותאמו יינות מפורטוגל, מישראל ומרחבי העולם למנות של מרמלשטיין. בשעות 19:00־19:30 תתקיים למשך חצי שעה הרצאה של גרנות בנושא יין, שתלווה בטעימת יינות רלוונטית (30 ש"ח).

פורטו, טשרניחובסקי 6, טשרניחובסקי 5 תל אביב, מדי שני מ־19:00, 6206610־03

משחק ביין ואוכל. צילום: אפיק גבאי
משחק ביין ואוכל. צילום: אפיק גבאי

בראבו ברבדו

לקראת פסח חבר יקב ברבדו מכרמי יוסף לקייטרינג אירוע השטח "הסועד הנודד" לחגיגה של יין ואוכל בחצר היקב שבלב הכרמים. ביום שישי, 8.4, תיפתח בחצר היקב מסעדת פופ אפ בניצוחו של שף יוחאי נבו שתגיש אוכל רחוב לצד מגוון מיינות היקב. במנות שיוגשו: מאפים מהטאבון, שווארמה עגל ופרגית, פילאס ממולא, מעורב ירושלמי, פאייה דגים ועוד (החל מ־22 ש"ח למנות ראשונות, החל מ־44 למנות עיקריות, החל ב־28 ש"ח לקינוחים). ביינות שיימזגו: יינות בצירי 2013 – מרלו, שיראז, קופאז' וקברנה סוביניון; סדרת לנדמארק – מרלו 2013 ושרדונה 2015 (50 ש"ח כניסה שיתקזזו ברכישת יין באירוע).

יקב ברבדו, כרמי יוסף, 8.4 11:00־15:00, 2207022־050

הסועד הנודד. צילום: יח"צ
הסועד הנודד. צילום: יח"צ