חדשות האוכל: כל החגים בפיתה ורושפלד מטגן המבורגר בשמן עמוק

עגול, קראנצ'י ושחום. רושפלד אול אין (צילום דויד מויאל)
עגול, קראנצ'י ושחום. רושפלד אול אין (צילום דויד מויאל)

רושפלד ואגאדיר מפתיעים עם המבורגר בפורמט שטרם הכרנו // נורדיניו ושות' בתפריט שהוא חגיגת פחמימות חדשה פיתות // השיפודים של חמודי אבולעפיה בפופ אפ לשנה החדשה // ועוד דברים שווים וטעימים שקורים ממש עכשיו

12 בספטמבר 2023

ביסים חדשים

המבורגר אול אין | רושפלד X אגאדיר

לאחר פיילוט מוצלח עם רז רהב בפסטיבל תל אביב EAT מעמיקה רשת אגאדיר את שיתופי הפעולה עם שפים אורחים, שמציגים גרסאות שלהם להמבורגר. את הפרויקט פותח שף יונתן רושפלד עם "רושפלד אול אין", המבורגר אינסטגרמי בתוך לחמנייה בתוך מעטפת פריכה בטיגון עמוק. "חיפשתי דרך להשאיר את הלחמנייה קריספית בחוץ ורכה בפנים, ונתתי להמבורגר טעמים עם פלפלים שאני אוהב", הוא מסביר. ההמבורגר מוגש ככדור גדול, שחום וסקסי שמאתגר את שרירי הלסת. הניגוד בין המעטפת ללחמנייה מייצר את אלמנט ההפתעה המבוקש, אך ההפתעה האמיתית היא הקציצה עצמה – עסיסית וקפיצית בטעם בשרי מודגש ופיקנטיות עדינה שמקורה בתערובת פלפלים מסין ומקסיקו. את המנה המושחתת משלימים איולי שומשום, פרוסת צ'דר (רק בסניפים הלא כשרים), עגבנייה ובצל ירוק, וצ'יפס וחמוצים מתוצרת בית. ומילה מאיתנו: תגיעו ממש ממש רעבים. 69 ש"ח.
אגאדיר

דה מאני אור יור לייף. רושפלד באגאדיר (צילום דויד מויאל)
דה מאני אור יור לייף. רושפלד באגאדיר (צילום דויד מויאל)

פחמימות אול אין | נורדיניו

את המאפים המלוחים והמתוקים של קבוצת We Like You Too אין צורך להציג – הם מדברים בעד עצמם בנורדיניו, Vesperr, הקיוסקים לקפה בשדרות בן גוריון ובן ציון ובמסעדת גן השקמים האיטלקייה בגן יעקב. כעת עבר התפריט סוג של מהפך פחמימתי מקיף עם מאפים חדשים, חלקם קלאסיים ונוסטלגיים וחלקם הרפתקנים ממש. בין ההברקות שנוספו אהבנו במיוחד מדלן יוזו חמוץ עדין; קוביית פרג לימון; גאלט תפוחים מבצק חמאתי נפלא, פרנג'יפן קלבדוס ופרוסות דקיקות של תפוחים בחמאה. במלוחים מאפה תירס, אווז מעושן ובשמל וטוסט קיש בצל העיפו לנו את הפוני מרוב עונג. 19-52 ש"ח.
ווי לייק יו ורי מאץ'

תאכלו משהו, חמודים (צילום ליאל סנד)
תאכלו משהו, חמודים (צילום ליאל סנד)

סיציליה אול אין | אוליברי

מסעדת אוליברי מקדישה תפריט לסיציליה, האי שבו אירופה ואפריקה נפגשות ומסורת איטלקית מתערבבת בטעמים מהמגרב. מתוך המפגש הרב תרבותי יצר שף יחיאל מליחי ארנצ'ינו במלוי בשר בקר וברוסקטה סרדינים עם חמאה, צ'ילי ואורגנו, קוסקוס סרדינים וקולורג'נוס בר ים – כיסונים ממולאים בבר ים ושאלוט ברוטב עגבניות שרופות ועוד קלאסיקות בפרשנות אישית, בשרים קרים, גבינות ופיצות מהטאבון. 52-89 ש"ח.
שאול המלך 23, ראשון-חמישי 12:00-23:00

סטריקטלי ביזנס. סיציליה באוליברי (צילום אמיר מנחם)
סטריקטלי ביזנס. סיציליה באוליברי (צילום אמיר מנחם)

אירועים ואירוחים

שנה טובה בפיתה | חמודי אבולעפיה X אוזריה

בתום קדנציה בדלידה מצאו השף חמודי אבולעפיה והפיתות בית זמני באוזריה – בשעות הצהריים כשהמסעדה אינה פועלת. בפופ-אפ שיפודים ופינוקים מהמטבח הלבנוני תמצאו את הפיתות המופלאות במילוי קבב, פרגית, מרגז, 'אדום' ומעורב; שישטאוק – צלחת פרגית במרינדת יוגורט עם מג'דרה בורגול; וסלטים לבנוניים לנשנש ליד הבשר (30-72 ש"ח). הפופ אפ יימשך עד אחרי החגים, הפוגה מבורכת בין הגפילטע לכבד קצוץ.
מטלון 44, ראשון-חמישי, 12:00-16:00

ועידת פסגה | M25 + יובל בן נריה X שילה

לא, זו אינה משוואה מתמטית אלא הזמנה להמשך אירועי 18 שנה לשילה, שבמסגרתם יארח שף שרון כהן שפים חברים לשתי ארוחות מיוחדות. בארוחה הראשונה הציג שף יובל בן נריה (טאיזו, a) את מומחיותו בתנובת הים בערב SURF, שבו יוגשו פסטה סרטנים בחמאת אומאמי, לוקוס ברוטב מותסס ועוד מנות דגים ופירות ים יצירתיות ומלאות השראה. השבוע ייכנסו למטבח שף ירון קסטנבאום ואיש הבשר יניב בר נור (M25) לשני ערבים רצופי פורקטה טלה בפחם, שיפוד חלקי פנים במיץ ענבים וציר חמאה מרוכז ועוד מנות TURF קרניבוריות (26-27.9). מזל טוב.
בן יהודה 182, הזמנות בטלפון 03-5221224 ובאתר 

באים לחגוג: יובל בן נריה, ירון קסטנבוים, שרון כהן ויניב בר נור (צילום צור לסטר)
באים לחגוג: יובל בן נריה, ירון קסטנבוים, שרון כהן ויניב בר נור (צילום צור לסטר)