חדשות האוכל: תום יער פותחת בית קפה חדש בפלורנטין

תום יער (צילום: אוהד רומנו)
תום יער (צילום: אוהד רומנו)

מה יש לידועני ארצנו עם לפתוח בתי קפה? קודם דודו טסה, אחר כך חיים צינוביץ' ועכשיו גם הקומיקאית ואשת הטלוויזיה חשפה כי היא מעורבת בהקמת מקום משל עצמה. וגם: תגידו אריגטו על פסטיבל אוכל יפני חדש ומארזי פיקניק מיוחדים בוולט לעצלנים חובבי דשא

31 ביולי 2022

הקפה של תום יער

מגמת האמנים שנכנסים לעסקי האוכל נמשכת: בעקבות דודו טסה (אמירה, יד אליהו) וחיים צינוביץ' (השובך, ביצרון), תום יער פותחת בית קפה. בסשן שאלות ותשובות בסטורי אישרה הקומיקאית כי היא מעורבת בהקמת בית קפה בשכונה, ככל הנראה שכונת פלורנטין שבה היא מתגוררת. "אני בהלם שזה כבר מתגלגל", כתבה, "פרויקט מעלף ומרגש, נדבר בספטמבר".

להכיר את הדור החדש | אריא

בחודש אוגוסט פוצחת מסעדת אריא בליין ארוחות מסקרן, שבו יארח השף (הצעיר כשלעצמו) מושיקו אברהם שפים צעירים מבטיחים, שמביאים פרשנות אישית למטבח הישראלי. עמרי בר, יגיש סלסת תירס מפוחם, קלאמרי, חמאת צ'ילי מותסס וקציפת תירס ואבקת עגבניות ומנות נוספות בהשראת פארם טו טייבל ומסעותיו בדרום אמריקה ובמרכזה (2.8). השף יליד טורקיה למי ניפוסי (לשעבר מאריס) יכין יחד עם אברהם קופטה מקציצת בורגול, חמאת מגי ותרד טורקי ומנות שמחברות בין המטבח הבוכרי למטבח הטורקי (9.8). השפית ירדן שי (קפה אירופה), יוצאת הריאליטי MKR המטבח המנצח תכין פילה טלה עם דמי גלאס תאנים ופירה תפוחי אדמה ומנות שמחברות בין חומרי גלם מקומיים למטבחי אירופה הקלאסית (16.8), ושף גיל דהאן (וייס) מרכיב יחד עם אברהם תפריט העוסק בקימות וצמצום בזבוז מזון כאשר חומרי הגלם מנוצלים במלואם ליצירת המנות בעזרת טכניקות בישול שונות (30.8).
נחלת בנימין 66

הנבחרת הצעירה. אריא (צילום ראלה בדיו)
הנבחרת הצעירה. אריא (צילום ראלה בדיו)

קאצוקארה, קאראהגה וטאיקו | פסטיבל אוכל יפני

יפן עדיין סגורה לתיירות כמעט לחלוטין אך אל ייאוש – פסטיבל קיץ יפני מביא את מיטב האוכל והתרבות מארץ השמש העולה ישירות לבית ציוני אמריקה בתל אביב. אשת הקולינריה האסיאתית נעמה אליהו, שמפיקה את הפסטיבל בשיתוף פעולה עם חברת מזרח ומערב, שגרירות יפן ולשכת המסחר ואגודת הידידות ישראל-יפן (IJCC), אצרה בתום הקולינריה את מיטב הכוחות היפנים הפועלים בארץ, למשל מנאמי מקפה שפירא שמתמקדת בבישול יפני ביתי ועממי ותכין לחמניות מאודות במילוי בשר בקר בבישול ארוך או סטייק טופו ברוטב טריאקי; קיו-סאן שתעמיד דוכן קינוחים ובמרכזו מוצ'י וופל בטעמים מסורתיים (סויה מתוקה ואצות נורי, מאצ'ה וממרח שעועית אזוקי); קאצוקארה (שניצל עוף יפני), קאראהגה (נתחי פרגית בסאקה, שום וג׳ינג׳ר) ומאכלי רחוב ממסעדת מנטנטן, סדנאות להכנת גיוזות ואודון והרצאות אינטראקטיביות בתחום האוכל ועוד ועוד. בתחום התרבות יתקיימו סדנאות טקס תה, איקבנה, בישול יפני ולימוד השפה היפנית, מתחמי קימונו ויצירה ומופע תופי טאיקו מרהיב. המקומות אוזלים במהירות וכדאי להזדרז.
בית ציוני אמריקה, דניאל פריש 1. שישי-שבת (12-13.8) 10:00-17:00. פרטים וכרטיסים באתר

דלאל ונולה על הדשא | מארזי פיקניק בוולט

זוכרים את הימים הרחוקים ההם, כשמסעדות היו סגורות והתנחמנו במארזי פיקניק מדוגמים? בוולט החליטו לשחזר את ההצלחה עם ארוחות פיקניק במשלוח הביתה, לפארק, לחוף הים ולכל מקום שתרצו (האתרים הפופולריים הם טיילת הרברט סמואל, פארק המסילה ופארק הירקון). לדוגמה: פיקניק בשקית ממסעדת דלאל הכולל שתי לחמניות חלה, גבינות, ירקות טריים חתוכים ומטבל ויניגרט הדרים, קרואסון חמאה, חמאה וריבה, בייגל קרואסון, מיני מאפים מתוקים, סן-פלגרינו תפוז, מים מינרלים/מוגזים (185 ש״ח), פיקניק טבעוני לזוג או ארבעה מאנסטסיה (189/329 ש"ח), שני בקבוקי שתיה, פיצוחים, כריך חצוי לזוג ומשהו מתוק מלילוש (100 ש"ח) ועוד.
מארזי הפיקניק זמינים בימים שישי ושבת בשעות 8:00-17:00 במשלוח מיידי ובהזמנה עתידית.

הפיקניק של דלאל (צילום יח"צ)
הפיקניק של דלאל (צילום יח"צ)

להציץ לשפים במטבח | Casa S. Pellegrino

אם חלמתם לאכול ארוחת שף אצלו.ה בבית, שימו לב: ארוחות בתי השפים של סן פלגרינו חוזרות. במהלך חודש אוגוסט יתקיימו ארוחות ערב אינטימיות בבתים הפרטיים של קרן ואיציק קדוש בירושלים (10.8), רן שמואלי ממסעדת קלארו במטבח האישי שלו בתל אביב (17.8), ושף אסף דוקטור ממסעדת האחים שיפתח את הדלת לביתו בקיסריה (29.8). הארוחות יתקיימו בשני סבבים של 16 כל אחד, והן יכללו פתיחים, מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים.
800 ש"ח לזוג, הזמנות באתר

ארוחת שף במלוא מובן המילה (צילום שוקה כהן)
ארוחת שף במלוא מובן המילה (צילום שוקה כהן)

קבלת שבת מעל הנמל | בר ה־12

בר ה־12 בקומה השנייה של שוק האיכרים פותח במסורת חדשה של קבלת שבת אורבנית. בכל יום שישי מתארח במקום שף אורן גולדווסר שמגיש מנות קטנות וקלילות הנוחתות בזו אחר זו על השולחן: דג מלוח משלושה סוגים ושוט וודקה קפואה, בוריק ביצה ורסק פלפלים חריפים, כבד קצוץ, צ'יפס אנשובי, סלט עגבניות ובולגרית המאירי ועוד ניגובים בצירוף חלת ויז'ניץ וגם קיגל ירושלמי, קציצות לוקוס בעגבניות טריות מרוסקות, מחבת מולים, רביולי תרד בחמאת מרווה ועוד ועוד. יין סנסר צונן, קוקטיילים, פינג'ן קפה, קנקן תה קר ודי ג'יי מלווים את כניסת השבת מול הנוף הכי יפה בעיר.
שוק האיכרים, נמל תל אביב (האנגר 12), ימי שישי 14:00-19:00, להזמנות 050-6725083, 250 ש"ח לאדם

אמא, הבטחת לנו מחבת מולים לשבת (צילום אילן מור)
אמא, הבטחת לנו מחבת מולים לשבת (צילום אילן מור)

זמן ה־Paloma | קוקטיילים קיציים

מותג הטקילה פטרון מקבל את פני העונה המאד־חמה בפלומה, קוקטייל קיצי ומרענן שיוגש במסעדות וברים בגרסתו הקלאסית ובפרשנויות מקוריות. קוקטייל פלומה שוקשק לראשונה בשנות ה-50 במקסיקו, במקביל לעלייה בפופולריות של סודה. כך נוצר החיבור בין טקילה לסודה ומיץ אשכוליות טרי והשאר היסטוריה. הקוקטיילים יוגשו במשך שבועיים בלה אוטרה (Paloma Slushy – פטרון סילבר, ליים, יוזו, אשכוליות, פפאיה, קינמון, חלפניו ואורגנו), אימפריאל, קפלה, אריא, סושיאל קלאב, קוקו במבינו וביצ'יקלטה וגם בטיפהמרה בגבעתיים ובברים נוספים ברחבי הארץ. 48-58 ש"ח. 1-15.8.

פלומה קלאסית באימפריאל (צילום בן יוסטר)
פלומה קלאסית באימפריאל (צילום בן יוסטר)

בקטנה

בשר חדש בחומוס אבו-דאבי: לתפריט החומוסייה האהובה נוסף מעתה חומוס גלילי ו"בשר" טחון בטעם טלה מתוצרת רידיפיין מיט. מחיר השקה: 60 ש"ח כולל שליש גולדסטאר, ריפיל חומוס עד ששבעים וקפה לסיום.
קינג ג'ורג' 81, תל אביב, 03-5259090

רידיפיין בחומוס אבו דאבי (צילום ניר פקין)
רידיפיין בחומוס אבו דאבי (צילום ניר פקין)

יום הולדת 31 לאינדירה: אינדירה, ההודית הוותיקה מציינת בחודש הקרוב 31 שנות פעילות, תופעה נדירה בקולינריה הישראלית. לרגל התאריך הלא-עגול, יתווספו לתפריט מנות ב-31 ש"ח, למשל בטטה כופתא – כופתאות חמות של בטטה חמה ומתובלת מצופות ברוטב יוגורט קר וקולצ'ה בצל – נאן במילוי בצל מגורד, תפוחי אדמה ותבלינים. אבל גם בלי קשר לתפריט המיוחד, זו ההזדמנות להיזכר במנות על טהרת הפניר (גבינה הודית מתוצרת בית), עוף צלוי בטנדורי, נאן – לחמים הודיים בלישה ידנית ואפייה בגחלים ועוד ועוד, ולאחל מזל טוב.
שד' שאול המלך 4

מחוץ לעיר

רוגלעך טלה ומאפה בריסקט | N19

על קונדיטוריית בשרים כבר שמעתם? כדי להכיר את הקונספט הראשון מסוגו בארץ אין ברירה אלא לנסוע ל־N19 – מעדנייה וקצביה חדשה באשדוד (לא באמת רחוק). המקום החדש מציע נתחי בשר ממשק מקומי באותו השם הפועל במושב שדה עוזיהו, מוצרי מעדנייה ביתיים ומאפים לאפייה בבית או לאכילה במקום, למשל חלת אסאדו עגלה ומנגולד; עוגת פרנה שקדי עגל; מאפה ארמני בריסקט ונענע; רוגלעך טלה ובהרט; סיגר עופיון טנזיה ועוד.
הבנאים 2, אשדוד

קונדיטוריית בשר N19 (צילום אמיר מנחם)
קונדיטוריית בשר N19 (צילום אמיר מנחם)

ממסעדת שילה לגליל | חוות ואדי ינשוף

יוזמות של שפים צעירים תמיד מעניינות, גם כשהן קורות מחוץ לעיר. השפים אורי צור ועמית אמיר, שעבדו יחד במסעדת שילה, החליטו לצאת לדרך חדשה קרובה יותר לאדמה והתמקמו בגליל המערבי. כעת הם משיקים את חוות ואדי ינשוף, טרטוריה מקומית המתבססת על תוצרת המקום – ירקות עונתיים, גבינות, פירות מיער המאכל, זיתים ושמן ועוד. הארוחה נפתחת בפוקאצ'ה ממחמצת, טבולה עלי גפן ,חציל צלוי בגלייז מקומי, סלט עגבניות עם נענע ושנקליש ועוד מנות קטנות, נמשכת במנת פסטה לבחירה, למשל ספגטי פסטו עם סטייק עגבניה לחה ופפרדלה ראגו דלעת בציר חום ויין אדום, ומסתיימת בקינוח.
160 ש"ח לאדם. חמישי ושישי (4-5.8) ובתאריכים נוספים בסופי שבוע באוגוסט וספטמבר. להזמנות 072-3941150

חוות ואדי ינשוף (צילום בר גוטהרץ)
חוות ואדי ינשוף (צילום בר גוטהרץ)

בר קוקטיילים חדש בירושלים | סנט אורבן

למרגלות בית ההארחה הסקוטי באוויר הירושלמי הצונן גם בקיץ נפתח סנט אורבן, בר יין וקוקטיילים חדש. מייקי כהן (יא פאן, בינדלה) ובן־צבי נרקיס (קבוצת מחנה יהודה) הרכיבו תפריט קוקטיילים מקוריים וקלאסיים, כ־50 סוגי יינות שונים מהארץ ומהעולם ומנות טאפאס תואמות, למשל צלחת שרקוטרי מהשוק, פיש אנד צ'יפס, סלט עגבניות ומוצרלה ופיצות שף (36-75 ש"ח). מהחלון נשקף נופו הפסטורלי של הר ציון והמקום פתוח גם בסופ"ש.
דוד רמז 1, ירושלים, שני-שבת, 13:00-00:00

סנט אורבן ירושלים (צילום דוד מויאל)
סנט אורבן ירושלים (צילום דוד מויאל)