ארוחת שבת של ג'קי אזולאי, פומו של מתוקים ועוד חדשות אוכל

עדיף מפרום על עוד שערורייה בביצת הסלבס. ג'קי אזולאי (צילום סטודיו קרלה)
עדיף מפרום על עוד שערורייה בביצת הסלבס. ג'קי אזולאי (צילום סטודיו קרלה)

כוכבת הריאליטי חוזרת למטבח ותכין לכם אוכל ביתי (וגם תצטלם לסלפי), פסטיבל "תל אביב גרוב" מביא שפים מרחבי העולם לבשל לישראלים, המבורגרייה אהובה מנסה את מזלה בנקודה מקוללת, וגם פופ-אפ דבש, קבלת שבת בשילה וכל מה שאתם צריכים לדעת כדי להתעדכן בסצנה הקולינרית

4 בספטמבר 2023

הגרוב של הכרוב

לאחר שכבש את לוס אנג'לס, פסטיבל "תל אביב גרוב" מגיע בפעם הראשונה לישראל. סדרת האירועים על טוהרת ובהשראת תל אביב יצאה לדרך לפני כשנה, ולאחר שנחלה הצלחה נדדה לניו יורק וכעת לתל אביב. בסדרה הנוכחית יגיעו לישראל השפים ג'ושוע (ג'וש) גיל מלוס אנג'לס, פינאר אשקוגלו מאיסטנבול ושי דובלרו, כיום מספרד ולשעבר ממול ים, שיתארחו אצל אביבית פריאל (אוזריה), אוראל קמחי (פופינה), ניר מסיקה (תמנע), אור גינסברג (סלאס, קיצ'וקאי) ומאיר ארביב (מלון בראון לייטהאוס). את הארוחות ואירועי הפסטיבל ילוו קוקטיילים מוויסקי גלנפידיך שיותאמו למנות ולאופי האירוע.
שני-שישי (4-8.9), פרטים והזמנות באתר 

מארחים למופת. מימין לשמאל אביבית פריאל (אוזריה), אוראל קמחי (פופינה), מאיר ארביב (בראון לייטהאוס) וניר מסיקה (תמנע). צילום אנטולי קריניצקי
מארחים למופת. מימין לשמאל אביבית פריאל (אוזריה), אוראל קמחי (פופינה), מאיר ארביב (בראון לייטהאוס) וניר מסיקה (תמנע). צילום אנטולי קריניצקי

ג'קי אזולאי עושה שבת | קיטשן 94

כשהיא לא מספקת חומרים עסיסיים לגיא פינס, ג'קי אזולאי חוזרת למטבח, שזו בעצם הזירה שדרכה נחשפה לראשונה. השפית וכוכבת הריאליטי משיקה מיזם אוכל ביתי לשבת, לחגים ולאירועים בקיטשן 94, מסעדה מקבוצת DNA והוויסקי בר מוזיאון, שכולל כמה מנות ביתיות מטעמה: סלמון בקראסט עשבי תיבול, קציצות בקר, פלפלים ממולאים, מפרום ועוד, ומארזים לשבת ולחג. בכל יום שישי נערכת במקום קבלת שבת עם טעימות, אלכוהול וסלפי עם אזולאי, למי שממש מתעקש.
יגאל אלון 94, ראשון-שישי 11:30 – 16:00, הזמנות באתר

ג'קי, הבטחת לנו עוף לשבת (צילום סטודיו קרלה)
ג'קי, הבטחת לנו עוף לשבת (צילום סטודיו קרלה)

פופ אפ דבש | שוק הנמל

לכבוד ראש השנה לובש שוק הנמל זהב ביום שכולו מחווה לסמל המובהק ביותר של החג. מכוורת פרא חברה ליצרנים קטנים שיכינו מטעמים מדבש פרא מצוף פרחי בר מדבריים: פרלינים ממולאים דבש של פרח ראסלן וג'אנה חן, סוכריות דבש בצורת תרנגול ומרשמלו מדבש שמכינה יצרנית הממתקים רונית צין-קרסנטי, ממרחי התססות דבש של דואה לוי ועוד ועוד. שף יקיר כנאפו (דלי אלהמברה) יגיש גבינת סנט מור ממחלבת ברקנית עם תאנים צלויות, דבש וצנימים; סלט ירוקים, ענבים ואגוזים קלויים בראס אל חנות בוויניגרט דבש ומנות טאפאס נוספות בהפנינג מתוק לשנה החדשה.
האנגר 12, נמל תל אביב, שישי (8.9) 8:00-15:00

דבש, הכל דבש (צילום יסמין ואריה)
דבש, הכל דבש (צילום יסמין ואריה)

המבורגר במרכז העניינים | מרלן

הביסטרו־בראסרי מגבעתיים ומכיכר רבין (מוקד משלוחים) עולה מדרגה ומתמקם במרכז העיר, דקה מדיזינגוף סנטר, על חורבות ביסטרו צרפתי כשר שלא האריך ימים ונקודה שנחשבת לפינה ממקוללת. כולנו תקווה שמרלן ישברו את הקללה. הבר השכונתי מתכתב עם מוסדות צרפתיים לא רק בהמבורגר המעולה כשלעצמו, אלא גם באווירה ובקוקטיילים ובעיקר באופי הנינוח שהוא משרה על האורחים. בתפריט תמצאו פטה כבד עם ריבת צ'ילי, ריבת בצל ובריוש (45 ש"ח), טרטר בקר ואיולי (63 ש"ח), סלט קיסר עם ובלי עוף (71/56 ש"ח) וטייק אופים נוספים על קלאסיקות צרפתיות וכמובן המבורגרים עסיסיים.
קינג ג'ורג' 46 פינת שדרות בן ציון 2, ראשון-שבת 12:00-חצות

מול הסנטר. מרלן (צילום נועם פריסמן)
מול הסנטר. מרלן (צילום נועם פריסמן)

שישי שייקר | שילה

מסעדת שילה חוגגת את תחילת שנת הלימודים/השנה החדשה/ווטאבר עם שישי שייקר – קבלת שבת לא פורמלית שבה יתארחו ברים מהמובילים בארץ לדרינקים ומצברוח טוב: טיפמרה המעוטר מגבעתיים (1.9), ג'ונז הסקסי של שף מוטי טיטמן (8.9), ג'וזפין בייקר מדיזינגוף (22.9) וזאלמה אכבר מבאר שבע (29.9). אליהם יחבור השף התפעולי גל באקבה במנות ביס השראת הקוקטיילים. צ'ירז.
בן יהודה 182

תגידו מהר כמה פעמים: שישי שייקר בשילה (צילום צור לסטר)
תגידו מהר כמה פעמים: שישי שייקר בשילה (צילום צור לסטר)

פותחים שנה עם רועי סופר | אוקינאווה

לכבוד תקופת החגים מציעה מסעדת אוקינאווה לבונטין תפריט ספיישלים חדש שבנה שף רועי סופר (באנז, בינדלה), המבוסס על דגים נאים. לדוגמה: טיראדיטו נוסח אסיה – סשימי ילוטייל, צ'ימיצ'ורי ג'ינג'ר יוז'ו כוסברה ועלי סאקורה; סביצ'ה דג ים ברוטב לצ'ה דה טיגרה; סיגר קריספי במילוי טרטר טונה אדומה ועוד (64-78 ש"ח). המנות המיוחדות יוגשו עד סוף חודש ספטמבר.
לבונטין 11

ספיישל חגי תשרי – שף רועי סופר באוקינאווה לבונטין (צילום אמיר מנחם)
ספיישל חגי תשרי – שף רועי סופר באוקינאווה לבונטין (צילום אמיר מנחם)

משחק חדש | Playground

מסעדת פלייגראונד במלון Play מידטאון משנה כיוון: שף איתי מסלובטי עזב ובמקומו נכנסו שף רון דהן (וייס, משייה, בית קנדינוף, קיטשן מרקט) ונדב רפופורט (בית קנדינוף, ארטל פורמל), וקונספט בר היין הוחלף למסעדת שף ישראלית עכשווית. "אנחנו רואים במידטאון פוטנציאל אדיר וחזון של 'עיר בתוך עיר', מקום שאין סיבה לצאת ממנו כי יש בו הכול", מסביר רפפורט. תפריט הפתיחה נחלק ל"יוניטס" – מנות ביס כגון פילה כנף עוף בגלייז ציר עוף ולמון גראס (14 ש"ח) ואונטריב על בייגל עם שמנת חמוצה ושמיר (32 ש"ח), התחלה (57-78 ש"ח) ועיקריות (108-154 ש"ח). בצהריים מכוון המקום לעובדי הסביבה, מתוך מטרה להימנע ממקומות בסגנון פס ייצור, ובערב הוא זולג לעולמות הפיין דיינינג עם נרות על כל שולחן ואווירת קלאס באפס מאמץ.
מנחם בגין 144 א', ראשון-חמישי 12:00-15:00, 17:00-23:00; שישי ושבת 13:00-23:00

פליידייט בפלייגראונד (צילום יח"צ)
פליידייט בפלייגראונד (צילום יח"צ)

קונדיטוריה איטלקית עד הבית | POMO

תמיד יש מקום לקינוחים, ובפרט כשאין צורך לצאת מפתח המזגן: מסעדת פומו ברמת החייל משיקה קונדיטוריה – חנות און ליין המציעה את הקינוחים האהובים של המסעדות ועוגות חדשות שפותחו במיוחד – עוגת מוס שוקולד קפה קרמל ושנטי וניל מסקרפונה, טירמיסו בכלי זכוכית, לימונטו מפיננסייר פיסטוק וקרם שונטי לימון ועוד, וכן מארז של רביעיית קינוחי המסעדה וגלידוניות בטעמים מיוחדים, והכול מתוצרת בית ומחומרי גלם איכותיים. 152-178 ש"ח, בהזמנה מעל 350 ש"ח משלוח חינם.
הזמנות באתר

דולצ'ה ויטה. קינוחים איטלקיים בפומו (צילום גל זהבי)
דולצ'ה ויטה. קינוחים איטלקיים בפומו (צילום גל זהבי)

מחוץ לעיר

פסטיבל יין | גבעתיים

פסטיבל היין "בציר בעיר" חוזר לגבעתיים לאחר שהוכיח את עצמו כאטרקציה ראויה בשנה שעברה. בגן הפסלים בתיאטרון גבעתיים יוצבו דוכני יקבים קטנים וגדולים כגון יקב אבנר מהרי ירושלים, יקב אגת משפלת יהודה, יקב אפק מראש העין ויקב בר מאור מבקעת הנדיב, ואת פינת האוכל יסגרו דוכני גבינות בוטיק, טאפאס, המבורגר ועוד. ברקע ינגנו הרכבים מוזיקליים ודי.ג'יי ואם חיפשתם מתנה לחג, תוכלו לרכוש כאן בקבוק נאה למארחים. 25 ש"ח במכירה מראש/35 ש"ח על בסיס מקום פנוי, הכרטיס מקנה כוס במתנה וכוס יין לבחירה מאחד היקבים המשתתפים באירוע. הכניסה מגיל 18 ומעלה.
גן הפסלים, תיאטרון גבעתיים, חמישי (7.9) 18:00-23:00, כרטיסים באתר

יש חיים בגבעתיים וגם יין טוב (צילום באדיבות דוברות עיריית גבעתיים)
יש חיים בגבעתיים וגם יין טוב (צילום באדיבות דוברות עיריית גבעתיים)

תבלינים ממרוקו | אבי לוי

בטיימינג מושלם לקראת ראש השנה משיק השף הירושלמי אבי לוי (המוציא, מצלה) את מיז'אן, חברת בוטיק חדשה לייצור וייבוא מוצרי מזון ארטיזנליים בעבודת יד ממרוקו. הסנונית הראשונה נחתה ממש עכשיו בישראל –  כמון בלאדי וכורכום בלאדי ייחודיים למרוקו, פפריקות מתוקות, חריפות ומעושנות, כוסברה מיובשת, שום מיובש ותערובות על פי מתכוניו של לוי כגון ראס אל-חנות ותערובות לתיבול בשר, דגים, עוף וסלטים, בסך הכל 18 צנצנות שניתן לרכוש בנפרד ובמארז. לצד התבלינים תמצאו בקולקציה מארזי זיתים כבושים מתובלים בפרחי אניס ובשמן זית וזיתים ירוקים מתובלים בשום, שמן זית ועשבי תיבול מרוקאים, כולם מגידולים אורגנים ותוך שמירה על מסורות ייצור ארטיזנליות. 9.90-11.90 ש"ח.
להשיג במעדניות ברחבי הארץ ובאתר 

אבי לוי והתבלינים (צילום לינור פחימה)
אבי לוי והתבלינים (צילום לינור פחימה)