סיור מסעדות, עוגת גבינה רוטטת, יובל בן נריה בפיתה ועוד חדשות אוכל

בוקר טואוב. בראנץ' באמש (צילום אסף קרלה)
בוקר טואוב. בראנץ' באמש (צילום אסף קרלה)

השף של מסעדת a מתפצל לשניים השבוע, עם שת"פ אסייתי בפיתה פנדה וגם מחווה אוהבת למסעדת יא פאן, וגם הבשלן שיוצא מהאינסטגרם כדי להכין לכם אוכל ברביבה וסיליה, פיין דיינינג טבעוני, ארוחת טעימות בפחות מ-200 ש"ח ועוד חדשות שיגרמו לבטן שלכם להרעיש

19 באוגוסט 2025

בין יום שביתה אחד לאחר, המסעדות של תל אביב מנסות לתפוס את תשומת ליבנו כמה שיותר מהר, כי מי יודע מתי תיגמר? כתוצאה מכך ישנם המון מפגשים חד פעמיים בין שפים, קינוחים ומנות חדשות, ארוחות בראנץ' וארוחות טעימה שצצו ברחבי העיר, ועוד הרבה הפתעות קולינריות טעימות שהופכות את הקבוע למיוחד וטעים, גם אם רק למעט. אלו חדשות הקולינריה החשובות ביותר להכיר ברחבי תל אביב, שלא תגידו שלא טעמתם.
>> "בבנג בנג": מזללת סטריט פוד אסייתית עם חתיכת בלגאן מצוין
>> השגחה טעימה: איפה מוצאים מסעדה כשרה טובה בתל אביב?

שמים על רטט | Wabi

נתקלתם כבר בעוגת הגבינה היפנית הרוטטת? הטרנד ששיגע את טיקטוק כנראה שיגע גם את שף דין שושני (Wabi), שניסה שוב ושוב מבלי להתייאש עד לקבלת התוצאה המושלמת – עוגת גבינה מתוקה־עדינה, גבוהה ואוורירית, שאחרי דקה וחצי במיקרו מקבלת את אפקט הרטט הנחשק. עוגת הגבינה מסמנת את יריית הפתיחה ל-Wabi Bakery, מאפייה שתפעל בהתחלה בטייק אוויי ובהמשך תהפוך לבית קפה, כשלעוגה הרוטטת יצטרפו משקאות קפה ומאצ'ה, קאצו סנדו קצפת ותותים ועוד ביסים יפניים סקסיים. כל הפרטים בקרוב.

שייק איט אפ. עוגת גבינה יפנית, וואבי בייקרי (צילום יעקב בלומנטל)
שייק איט אפ. עוגת גבינה יפנית, וואבי בייקרי (צילום יעקב בלומנטל)

אסיה בפיתה | יובל בן נריה @ פנדה פיתה

בשבוע שעבר, בשיא גל החום, שף רז רהב הכניס את מרק העוף האיקוני לתוך פיתה (והיו משוגעים שבאו. הרבה), אך פסטיבל העשור לפנדה נמשך גם השבוע, והפעם עם שף יובל בן נריה שיארגן עבורכם פיתה נאם טוק, פיתה באטר צ'יקן מסאלה, ועוד פיתות ובתוכן מנות איקוניות מטאיזו. פיתה דמפלינג שנחניזי לא תהיה הפעם, אבל פנדה מבטיח לנסות וליצור גרסה למנה בהאוס אוף דמפלינג – מסעדת כיסונים חדשה שאמורה להיפתח בחודש אוקטובר. את הפיתות ילוו קוקטיילים, מוזיקה ואווירה אש, ואפילו מזג האוויר צפוי להיות נעים עד כמה שאפשר בשוק הכרמל בסוף אוגוסט.
מל"ן 45, חמישי (21.8), 19:00-23:00

מפגש פסגה: יובל בן נריה בפנדה (צילום מתוך האינסטגרם pandapitachef)
מפגש פסגה: יובל בן נריה בפנדה (צילום מתוך האינסטגרם pandapitachef)

ביג אין יא פאן | a

ועדיין עם יובל בן נריה, והפעם במחווה ליא פאן זצ"ל: "סגירתה של YA-PAN הייתה מהירה וכואבת, הרגשתי שלא נפרדתי ממנה כמו שצריך", אומר השף על המסעדה היפנית במונטיפיורי, שנסגרה עם פרוץ הקורונה (זוכרים? היה כזה דבר). מתוך הגעגוע צמח פופ אפ שמשיב לחיים את מנות הקארי תמנון יפני, סנדו שרימפס, סלט דג צלוי ועוד זיכרונות קולינריים שמהוות קפסולה זמן מזוקקת, ומשקפים טייק אוף יצירתי על המטבח היפני. הפופ אפ, שמתקיים בשיתוף מותג המים המוגזים סן פלגרינו ויקב קלאודי ביי מניו זילנד, יימשך שלושה ימים שיזכירו לכל מי ששכח מדוע יא פאן הייתה מוצלחת ואהובה כל כך.
מנחם בגין 121, שני-רביעי (25-27.8), להזמנות

ד"ש מהעבר. פופ אפ יא פאן במסעדת a | צילום אסף קרלה
ד"ש מהעבר. פופ אפ יא פאן במסעדת a | צילום אסף קרלה

פיין דיינינג טבעוני | עומר טל @ נואמה

מסעדת נואמה של שף רוסלן אוסוב מארחת את השף הטבעוני עומר טל (משייה, רפאל, טוטו) לשלושה ימי פופ-אפ פיין דיינינג טבעוני במקסימום. בתפריט צפויים טרטלט תירס עם ראגו תירס, ספירת יוגורט קשיו ומרווה פריכה (68 ש"ח), סביצ'ה ליצ'י (74 ש"ח), פיצ'י קרם תרד עם שעועית תאילנדית (89 ש"ח) ועוד. גם הקינוחים שווים כשלעצמם – מוס שוקולד מיסו, פייטה פרלינה וקרמל סויה ומגנום מנגו קוקוס, מרנג חרוך ופינגר ליים (51 ש"ח). יהיה טעים, יהיה חומל.
נחלת בנימין 59, עד חמישי (20.8), להזמנות

לרגע חשבנו שזה שניצל. עומר טל בנואמה (צילום עדי דר)
לרגע חשבנו שזה שניצל. עומר טל בנואמה (צילום עדי דר)

טעימות ונוחות לכיס | שה ויוי

יש לנו סימפתיה למסעדות שמנסות ללכת לטובת הלקוחות, כפי שקורה בדיוק עכשיו בשה ויוי, מסעדת הדגים המצוינת שמשיקה תפריט טעימות נדיב ומשתלם. לפתיחה תוכלו לבחור בין אויסטרים מברטן עם צ'ילי מותסס לסביצ'ה דג ים, טרטר דג ים עם איולי חמאה חומה על בריוש או טרטר בקר ואיולי קיסר. בשלב הביניים מתמודדים שיפוד פטריות מלך היער בציר פורצ'יני מול תירס גמדי על פחם עם בצל ירוק ופרמזן, ובעיקריות אפשר להתלבט בין דג ים בפחם ואורז אסור, ביסק סרטנים וראשי קלמרי פריכים ועוד, עד לקינוח – סך הכול שבע מנות שף (כולל לחם). המחיר נוח יחסית לתמורה ולתקופה, 190 ש"ח לאדם.
דיזינגוף 166, להזמנות

תודה שאתם בעדנו. שה ויוי (צילום אלון ולנסי)
תודה שאתם בעדנו. שה ויוי (צילום אלון ולנסי)

מעשנים ביחד | שייק שאק

בשייק שאק ממשיכים לשעוט קדימה: לאחר השקת ארוחת בוקר מגיע תור המעושנים – מהדורה מוגבלת בטעמי BBQ עם מנות חדשות שפותחו במיוחד על ידי השף הראשי בארה"ב. קולקציית הקפסולה כוללת קרוליינה ברביקיו בורגר וסמוקי קלאסיק ברביקיו בורגר מבקר אנגוס עם גבינה ובקר מעושן (49 ש"ח לסינגל/62 ש"ח לדאבל/75 ש"ח לטריפל), ושתי מנות צ'יפס מעושנות כהלכה עם רוטב גבינה ורוטב ברביקיו (31/35 ש"ח). הקולקציה המיוחדת תוגש עד אמצע אוקטובר, וכשהמתוק והחריף מתערבבים עם העשן, כל העסק מרגיש עוד יותר אמריקני מהרגיל.
דיזינגוף 69, נמל תל אביב, ביג פאשן גלילות

העישון יפה לבריאות. שייק שאק (צילום מיי סושיאל)
העישון יפה לבריאות. שייק שאק (צילום מיי סושיאל)

שחר של בוקר מוגזם | אמש

את דעתנו על בראנצ'ים כבר אמרנו, ובכל זאת אנו מוצאות את עצמנו חוזרות לזירת הפשע – והפעם במסעדת אמש, שמשיקה ארוחת בוהוריים חדשה. בתפריט שיצר שף כפיר ינין מככבים סלט ביצים וחמוצים מותססים (42 ש"ח), קרוקט תפוחי אדמה עם קרם פרש חזרת וגבינות נמתחות ועוד מנות פתיחה (28-54 ש"ח) וגם שרימפס טמפורה ואיולי מעושן (82 ש"ח), ברזאולה ביתית במעטפת של פלפל אורפה (62 ש"ח) ומנות סקסיות נוספות. רושטי וביצה רכה עם פונדו תרד ורוטב הולנדז (71 ש"ח), סטייק אנד אגס מנתח קצבים ושניצל ביצה רכה (111 ש"ח) ומקושקשת קרבונרה מייצגים מחלקת מנות ביצים מוגזמות, שישאירו אתכם מגרגרים מרוב סיפוק לפחות עד מוצ"ש.
לילינבלום 30, שישי 11:00-15:00, להזמנות

פתיחה ראויה לסופ"ש. אמש (צילום אסף קרלה)
פתיחה ראויה לסופ"ש. אמש (צילום אסף קרלה)

הולך כמו אווז | Grey Goose

מותג הוודקה גריי גוס מחזיר את סיורי הקולינריה היוקרתיים, שגם הפעם יעברו במקומות האוכל השווים בעיר בחמישה מסלולים: מסע מסעדות שף (שילה, סנטי, פופ אנד פופ ופופינה), מסע קולינרי על הבר (ברברה, בר פרדיסו, קפה אירופה ו-לולי), מסע למסעדות הכי שוות במלונות בעיר (ג׳אפה, סוהו האוס, דה פקטו ודריה), מסע בראנצ'ים (ורמוטריה, אמש, דה פקטו קפה אירופה), ומסע מסעדות שף ירושלמיות. בכל נקודת עצירה יוגשו מנת דגל וקוקטייל תואם על בסיס גריי גוס, וההתניידות תיעשה במיני וואנים מפוארים בהדרכת פרסונות מעולם הקולינריה. ההשתתפות בכל מסלול מוגבלת ל-12 איש בלבד. מחיר: 379 ש"ח.
Follow The Goose, ראשון-שישי (7-12.9, 14-19.9), פרטים והזמנות באתר

Follow The Goose (צילום אמיר יעקובי)
Follow The Goose (צילום אמיר יעקובי)

לחישת מלאכים | רביבה וסיליה

יוצר התוכן עמיחי באר פרץ לחיינו לפני מספר שנים עם סרטונים ויראליים של מנות מדגים וירקות. כעת הוא יוצא מגבולות האינסטגרם, ומבשל לראשונה לקהל הרחב שיפוד דג על מק אנד צ׳יז, צלעות טלה בצ׳ימיצורי ותפוח אדמה מדורה ועוד מנות בהשראת המטבח הפרובנסלי. הארוחה תכלול 5 מנות פתיחה לחלוקה, מנת ביניים אישית, עיקרית אישית לבחירה וקינוח לצד 4 טעימות של יינות רוזה צוננים מתוצרת WHISPERING ANGEL & MINUTY מפרובאנס. 450 ש"ח לאדם.
רביבה הקומה השנייה, שלישי-חמישי (19-21.8), להזמנות

יוצא מהמסך: עמיחי באר והרוזה (צילום ליאל סנד)
יוצא מהמסך: עמיחי באר והרוזה (צילום ליאל סנד)