חד וחלק

כל שף יגיד לכם שהדבר הכי חשוב במטבח זה סכין טובה. הנה שישה שאחריהם המאכלים שלכם כבר לא יהיו אותו הדבר

15 בדצמבר 2013

סכין פילוט לדגים

סכין צרה שכל ייחודה הוא בגמישותה, מה שמאפשר לה להיכנס בקלות יחסית בין העור לבשר הדג, לסלק את האידרה ובכלל לטפל בדגים בצורה הרבה יותר מקצועית ממה שעשיתם עד היום. ללא ספק מדובר בסכין למומחים, אבל שלא טעו: בשביל להיפטר לחלוטין מהעצמות עדיין תצטרכו פינצטה.

Burgvogel Solingen

111 ש"ח, דב לובלינסקי, קינג ג'ורג' 14

 סכין שף

סכין שף היא הסכין הראשונה שאתם צריכים בתוך סט הסכינים שלכם. מדובר בסכין רב תכליתית בעלת להב חלק, ושאיתה תעשו כמעט הכל במטבח – מחיתוך ירקות דרך קיצוץ עשבי תיבול ועד חיתוך בשר. סכין לכל החיים, שווה לגמרי את ההשקעה.

Global

634 ש"ח, דב לובלינסקי, קינג ג'ורג' 14

סכין טורנה

סכין קטנה מעט מעוקלת בקצה העליון, לחיתוך באוויר (החיתוך לעולם לא מתבצע על הקרש). הסכין משמשת לקילוף ירקות ופירות. מתאימה גם לכל מקרה שבו רוצים חיתוך עגול, כמו לסלק את פיטם העגבנייה או את הראש של הבמיה.

Berox

10 ש"ח, דב לובלינסקי, קינג ג'ורג' 14

סנטוקו

סכין יפנית המתאימה בעיקר לחיתוך ירקות. רוב סכיני הסנטוקו מחורצות וכך הירקות לא נדבקים לסכין, מה שמאפשר חיתוך מהיר וחלק.

Arcos

159.90 ש"ח בסניפי 4chef

סכין מסור

לא משנה כמה חדה תהיה הסכין שלכם, בשביל לפרוס חלה טרייה צריך שיניים: סכין מסור מתאימה לפריסת לזניה, פשטידות, עוגות ואפילו לאבטיח.

JOSEPH JOSEPH

84.90 ש"ח ברשת סוהו

סכין גבינה

סט סכינים הכולל שלוש סכינים מנירוסטה: סכין לחיתוך גבינות רכות (כמו גבינה צפתית) ובה חורים עגולים, מה שמקטין את שטח החיכוך בין הגבינה לסכין כדי שהגבינה לא תתפרק, סכין לחיתוך גבינות קשות (כמו גבינה צהובה או פרמזן), וסכין נוספת לחיתוך ירקות ולנעיצת פרוסת הגבינה שכבר נחתכה (הסכין מתאימה גם להגשה).

ארקוסטיל קיטשן, 211 ש"ח