ההמבורגרים של חיפה והצפון: מפורקים, מטורפים ובשרניים

סינטה בר אקספרס (צילום: ישראל אלפסה – פליי סטודיו)
סינטה בר אקספרס (צילום: ישראל אלפסה – פליי סטודיו)

הצפון ירוק, שקט מרגיע והכל. אבל מסתבר שבכל מה שקשור להמבורגרים - הוא ממש ממש לא בא לשחק. בקיצור, יש לנו כאן 14 ספיישלים ומזללות שיחכו לכם בדרך לצימר

7 באוקטובר 2021

אזור חיפה:

BP // שחיתות מושלמת

רשת ההמבורגרים החיפאית, חוגגת את הספיישל עם קציצת 220 גרם, מריחת פירה רכה, פרוסות אנטריקוט, חסה, בצל ופטריות, כבד אווז ולהשלמת חווית השחיתות: ביצה עלומה. ההסתדרות 157, חיפה | מרכז חורב, חיפה

BP. צילום: יח"צ
BP. צילום: יח"צ

הדיוק // ההמבורגר המבטיח

הפאב החיפאי שמגיע עם הבטחה: בעלות על קציצת ההמבורגר העסיסית והטובה בחיפה (יש תיבול סודי, אל תספרו).  שדרות מוריה 107, חיפה

פאב הדיוק. צילום: יח"צ
פאב הדיוק. צילום: יח"צ

סטקיית הבוקרים // בורגר שלא מתנצל

כיאה לסטקייה, גם ההמבורגר שלה לא מתנצל: מתובל בפרוסות של פלפל חלפיניו חריף, בצל מטוגן, קריספי טלה וטופ של ביצת עין הפוכה. קדושי יאסי 1, חיפה | קריון, קריית ביאליק

בורגר שלא משחק משחקים. סטקיית הבוקרים (צילום: יח"צ)
בורגר שלא משחק משחקים. סטקיית הבוקרים (צילום: יח"צ)

סינטה בר אקספרס // הבת המוצלחת

סינטה בר הוא מוסד קולינרי שהצליח לפרוץ את הבועה החיפאית, עם בשר מצוין ומטבח צרפוקאי מהוגן. אם חיבבתם, כנראה שהרשת-בת שלהם לא תאכזב. רק תראו איך ההמבורגר שלהם נראה. שדרות מוריה 131, חיפה | קניון שער הצפון, קריית אתא 

אוקיי וואו. סינטה בר אקספרס (צילום: ישראל אלפסה – פליי סטודיו)
אוקיי וואו. סינטה בר אקספרס (צילום: ישראל אלפסה – פליי סטודיו)

אל בורגרי // בורגר זה לא משחק

כבר אמרנו שחיפאים לא באים לשחק כשמדובר בהמבורגרים? אמרנו ועכשיו נגיד שוב. באל בורגרי מרכיבים את המנה בארבעה שלבים מפורטים ובידיים מיומנות – לטובת בורגר נימוח ועסיסי במידת העשייה המדויקת. הנמל 43, חיפה

אל בורגרי . צילום: יח"צ
אל בורגרי . צילום: יח"צ

מומו // עם כל התוספות

צ'יפס הולנדי, מלא רטבים כדי שלא תצטרכו לקום לריפיל וספיישל קציצת בקר עם כל התוספות שתופסות. סליחה, היינו צריכים להשתמש במשפט הזה מתישהו. אח"י אילת, קריית חיים

והצ'יפס? הולנדי. מומו (צילום: אבירם גיל)
והצ'יפס? הולנדי. מומו (צילום: אבירם גיל)

אזור הצפון:

בפיתה // ההמבורגר שיפרק אותנו

צפונים כידוע, אוהבים להתחכם ועל כן מגישים ספיישל של המבורגר מפורק ומתוחכם לא פחות – עם בצלים שרופים, רוטב צ'ימצ'ורי עוקצני, ריבת בצל מתקתקה וביצת עין. הגעתון 19, נהריה | הגושן 55, קריית מוצקין

בתמונה: לא מפורק. במציאות: כן מפורק. בפיתה (צילום: יח"צ)
בתמונה: לא מפורק. במציאות: כן מפורק. בפיתה (צילום: יח"צ)

יומנגס // 600 גרם של טירוף

מה עוד לא נאמר על רשת ההמבורגרים שהפכה למוקד עלייה לרגל של מסיבות שחרור ומפגני גבריות מהניינטיז. אה כן, ביומנגס יש גם המבורגר מאוד פופולרי וספיישל ב"מבורגר. תנשמו עמוק, זה הולך להיות ארוך: 600 גרם עם חזה אווז, פרובלונה וצ'ילי בוטנים מעל או לחילופין; הצרפתי. בשר בקר טחון עם צ'אנקים של כבד אווז, שמן פטריות כמהין שחורות, חרדל דיז'ון, צ'דר כתום וצ'יליפיניו. יש גם את הפיני המכיל בשר בקר, חזה אווז מעושן ומולארד טחונים עם קשיו ומייפל טהור, חמאת בוטנים, צ'יליפניו וביצת עין. דרך בר יהודה 47, נשר

אפקט של וואו. יומנגס (צילום: יח"צ)
אפקט של וואו. יומנגס (צילום: יח"צ)

סוגו // הצרפתי שעובר כל גבול

אם כבר הגעתם כמעט עד לגבול הצפוני, בטח תשמחו להכיר דווקא כאם המבורגר ארטיזנלי מבקר צרפתי המוגש בלחמנית מחמצת, עם מריחה של ריבת בצל וכבד אווז. ויש גם צ'יפס מתובל בצד. ז'בוטינסקי 1, נהריה

סוגו. צילום: יח"צ
סוגו. צילום: יח"צ

קלומפוס // בורגר של מעדניה

אם הגעתם לצפון, כנראה שעצרתם פעם בקלומפוס. כלומר, הדיינר הכי אמריקאי באזור. המטבח מהיר, ההמבורגר טרי ומגיע היישר מהמעדניה שבקיבוץ דפנה והתוספות אינסופיות. ידידותי גם לחברים הצמחונים שלכם שלא יישארו רעבים. גן הצפון, קריית שמונה

קלומפוס (צילום: אופיר רון)
קלומפוס (צילום: אופיר רון)

לימוזין // בשר שאפשר לבנות עליו

חכו שניה עם החומוס. ההמבורגר של לימוזין – ממסעדות הבשר הטובות ביותר בארץ באופן כללי – מגיע בגודל הנכון, עם כל התוספות שבעולם וביצה רכה מעל שצובעת את הכל באינסטגרמיות מושלמת. חורש האלונים 14, רמת ישי

עם בשר כזה לא צריך תוספות. לימוזין (צילום: יח"צ)
עם בשר כזה לא צריך תוספות. לימוזין (צילום: יח"צ)

אלסאדור // הספיישל הכי גלילי

מה קורה כשמסעדת הטאבון והבשרים הגלילית, של השף שאדי בשארה נרקח המבורגר ספיישל? סעו לירכא ותגלו בעצמכם. מתחם תחנת הדלק דור-אלון, ירכא

טי בורגר // אתגר לקרניבורים

ההמלצה שלנו לקרניבורים מהסוג המשתחצן: המבורגר המורכב משלוש קציצות בקר (160 גרם כל אחת, תעשו את החישוב), גבינת גאודה, צד'ר, רוטב צ'ימיצ'ורי ותוספת שורטריבס. נגבו את הריר, רואים לכם. ירכא 1, ירכא (מתחם SEVEN-BIG)

שלוש קציצות של שיכרון חושים. טי בורגר (צילום: יח"צ)
שלוש קציצות של שיכרון חושים. טי בורגר (צילום: יח"צ)

קיי בר // הסוד שבאנטריקוט 

בדרך לצימר, עוברים בקיי. לא הבר. כאילו כן הבר, אבל לא זה שהיפסטרים בתל אביב אוהבים, אלא זה שקרניבורים ברמת הגולן אוהבים. בספיישל: המבורגר מנתח אנטריקוט מובחר וכל התוספות שבעולם. צומת וואסט, רמת הגולן

רמת הגולן רוצה את הבורגר שלה. קיי בר (צילום: יח"צ)
רמת הגולן רוצה את הבורגר שלה. קיי בר (צילום: יח"צ)