חיפה פינת אלנבי: אוכל חיפאי בבר הגאולה

הומאז' לאוכל הברים של חיפה בבר הגאולה: ביום שישי תתארח הבשלנית אנג'לה אייזנברג מפאב הדאנק החיפאי בגאולה

קוסטיצה של גאולה
קוסטיצה של גאולה
14 במאי 2015

הומאז' לאוכל הברים של חיפה בהגאולה: למה ואיך יגיע אוכל הברים החיפאי לפינת רחוב אלנבי? קרול צבי־ויינר מבעלי בר הגאולה, מסבירה, וכצפוי יש לא מעט אלכוהול בסיפור הזה: "הכל התחיל כשנסענו לחתונה בחיפה. אחרי שהכל נגמר רצינו להמשיך לשתות ונכנסנו לפאב הדאנק. ראינו שם את אנג'לה אייזנברג מכינה אוכל גאוני בתוך מטבח ממש קטן, זה היה ממש חור בקיר, ומיד החלטנו שאנחנו חייבים להביא את האוכל המדהים הזה אלינו".

קוסטיצה ממטבחה של אנג'לה
קוסטיצה ממטבחה של אנג'לה

וכך, פנו צבי־ויינר ובן זוגה מיקי אל אייזנברג והזמינו אותה להתארח אצלם בבר. אייזנברג תגיע לתל אביב ותכין קוסטיצה בתנור, שרימפס ביין לבן עם שום ולימון, קבבים בטחינה, סלט פטוש, חציל קלוי בטחינה, סלט תפוחי אדמה ורוסטביף בכריך או בצלחת (28־52 ש"ח למנה). בין לבין ימזגו למבלים שפריץ רומני, שהוא לא מאוד אנין אבל ממש אפקטיבי לאווירה (25 ש"ח) ויציעו קינוחי בוואריה. יהיו גם מנות טבעוניות, אבל מי שזומם על מנות הבשר כמו הקוסטיצה המיתולוגית כדאי שיקדים להגיע, כי צבי־ויינר מזהירה שאייזנברג מכינה כמות מוגבלת שעלולה להתחסל כבר בשעות הצהריים.

גאולה 51, 03-5168590, יום שישי (15/5), 13:00־20:00