טעם מעונן: חמישה יינות שישמחו את לבבכם בעונה הקרה

בזול או ביוקר, לימי חורף שמשיים או ללילות גשם כבד, אלה היינות הכי טובים שתשתו בעונה הקרובה

ארבע כוסות. צילום: שאטרסטוק
ארבע כוסות. צילום: שאטרסטוק
29 בנובמבר 2018

דומיין דה קלובאלון, פינו נואר 2014

היין הזה דומה לפינו נואר סטנדרטי כמו שהחורף התל אביבי דומה לחורף סטנדרטי, כלומר בכלל לא. הוא נעשה בשיטות ביו דינמיות, ביקב באזור לנגדוק שבדרום צרפת, והוא מתאים כמו טי שירט וכובע קש לימים הפחות גשומים של החורף, בזכות הצבע הבהיר, ריחות הפרי האדום הטרי, הפרחים והשמרים, המבנה החד והטעמים הבוסריים הרעננים. תמצאו לכם שבת בהירה וצאו איתו לפיקניק. 90 ש"ח

קלו דה גת, שרדונה 2016

עמק איילון שעל הדרך בין ירושלים לתל אביב הוא לא אזור קלאסי לגידול של שרדונה וזה מה שמייחד את היין העשיר, הבשל והשמנוני הזה, שתסס והתיישן בחביות. הצבע הכהה שלו, ריחות ההדרים, הפירות המתוקים, התבלינים והעץ המעושן, החמיצות הקלה והסיומת הארוכה אולי ירתיעו את מי שמעדיף את השרדונה משאבלי, אבל בשביל מי שמחפש לבן שלא מפחד מימים קרים וארוחות כבדות, מדובר בבחירה מעולה. 170 ש"ח

קלו דה דת שרדונה 2016
קלו דה דת שרדונה 2016

כרמל, מדיטרניאן 2014

יין הדגל הים תיכוני של יקב כרמל הוותיק יעשה עבודה נהדרת ליד קדרות מעלות אדים או בפני עצמו, ליד החלון, כשיורד גשם בחוץ. טעמי הפרי מלאי החיים, העסיסיות המרוסנת, התיבול המדויק והמרקם המלטף של היין, שנעשה משילוב בין זנים ים תיכוניים לזנים צפוניים יותר והתיישן כשנה וחצי בחביות, יוכל לעטוף אתכם בחורף הנוכחי ואם הוא יישמר בתנאים טובים, גם בחורפים הבאים 150 ש"ח

עוד כתבות מעניינות
המנות והקוקטיילים שיהפכו את החורף שלכם למושלם
הטרנדים המוגזמים השתלטו על מלתחת החורף
האלבומים (וההופעה) שאסור לכם לפספס בחודשים הקרובים

איל קרפינו, Vis Uvae 2015

יינות כתומים, שבלי להיכנס להגדרות מעמיקות הם יינות מזנים לבנים שמיוצרים כמו יינות אדומים, מתחברים נפלא לחורף הישראלי, בעיקר כי הטובים שבהם מספקים טונות של כיף ועניין בלי להכביד על החושים. היין, שנעשה מענבי פינו גרי באזור פריולי שבצפון איטליה הוא דוגמא פרחונית, חמצמצה ומורכבת לדרך המופלאה שבה יכולים יינות כתומים להשתלב בחורף כחול לבן. 230 ש"ח

ארג'נטיירה, בולגרי סופריורה 2016

אזור בולגרי, בחוף המערבי של טוסקנה, הוא ביתם של יצרנים אגדיים כמו סאסיקאיה ואורנליה, ושל יינות סופר טוסקן שעשויים מזני ענבים בינלאומיים. הסופריירה של יקב ארג'נטיירה, שנוסד בסוף האלף הקודם, הוא יין חורף שמציע את כל מה שיש לאזור לתת. טעמי פרי מרוכזים ועשירים, מרקם מלטף, מבנה אלגנטי, איזון מושלם ותחושה ברורה שמדובר ביין גדול. 450 ש"ח