מסע בין כוכבים: העסק המשפחתי "טאבי'ס" מכוון את ההמבורגר לחלל

עפנו לחלל. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי
עפנו לחלל. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי

האב והבן איזי ושביט גלבוע פתחו המבורגרייה קטנה ברחוב לינקולן עם בורגר שמחזיר את הפרופורציות של פעם (250 גרם, שתשבעו), רטבים שהביאו מהמטבח הביתי שלהם וטוויסט חללי שאולי יזכיר לכם שאנחנו בסך הכל גרגיר אבק קטן שעף בגלקסיה, אז מה כבר משנה בורגר אחד נוסף?

26 במאי 2025

אב ובן פתחו לאחרונה המבורגריה שכונתית, קטנה ומטריפה ברחוב לינקולן – מהסיפורים האלו שכמעט ולא חשבנו שקורים יותר. ב-30 שנה האחרונות איזי גלבוע ניצח על המטבח של מלון הילטון מלכת שבא, עבד במסעדת פאגו-פאגו האייקונית ובטח שמתם לב לפי שני המקומות האלו שהוא בעצם בילה את חייו בלב הסצנה הקולינרית של האילת. לאחרונה החליט איזי לחזור לעיר ילדותו תל אביב, ויחד עם בנו שביט פתח מקום שמוקדש כולו לקציצה האהובה עלינו.

>>

כשנכנסים להמבורגריה "טאבי'ס", הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא תמונה של אינשטיין, ושלל אלמנטים נוספים של פיזיקה ושל חקר החלל. זה, כך מסתבר, בשל חיבתו של איזי לנושא. אחרי הכל, הוא קרא לבנו שביט. גם ההמבוריה קרויה על שם גוף שמיימי – הכוכב KIC 8462852, הידוע יותר בכינוי Tabby's Star, שהוא כוכב מרוחק שסופג מסביבו אנרגיה של מערכת כוכבים שלמה, כפי שאיזי הסביר לנו. סורי, אנחנו ממגמה הומנית. ״אני אוהב את חקר החלל כי אם מתעמקים, מבינים כמה שהיקום הוא ענק ואינסופי ושאנחנו רק גרגיר אבק קטן", מספר לנו איזי ומחייך. "זה שיעור חשוב בפרופרציות״.

אבל אנחנו לא יודעים, יופי איינשטיין. טאבי'ס. צילום: יעל שטוקמן
אבל אנחנו לא יודעים, יופי איינשטיין. טאבי'ס. צילום: יעל שטוקמן

ואם כבר פרופורציות, אנחנו חייבים להודות שאהבנו את הפרופורציה של ההמבורגר של טאבי׳ס, שכן הוא מחזיר את הגודל של פעם: 250 גרם, עם איזון קלאסי של 80% בשר בקר משובח ו-20% שומן. ״רצינו המבורגר שמרגיש המבורגר", מסביר הבן שביט. "לא סמאש קטן של 150 גרם, שהוא טעים לאללה אבל אתה מרגיש שאתה לא שבע ממנו. המבורגר טעים שמכבד את עצמו ואתה לא צריך אחריו עוד אחד״. ועם האב שאחראי על הכנת המזון (לרבות החמוצים, שכמו הכל כאן, מוכנים ביד מיומנת על ידי איזי עצמו) והבן שאמון על הניהול השוטף וחומרי הגלם, יש לכם עסק משפחתי אולדסקול. 

הרוטב שפלפל אותנו. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי
הרוטב שפלפל אותנו. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי

בתפריט תמצאו המבורגר בקר קלאסי עם רוטב איולי שאיזי מכין במקום וכמובן עם חסה, חמוצים ועגבניות (58 ש״ח), או המבורגר בקר ברוטב פלפלת צרפתי עם פלפלים קלויים, מלפפון חמוץ ובצל קריספי (64 ש״ח), מנה שטעמנו והתענגנו על כל ביס, כיוון ש על הקציצה העסיסית ישנו את רוטב הפלפלת מעניק ניחוח צרפתי מתוחכם, הבצל מוסיף מתקתקות נעימה. ״הרוטב הזה הוא משהו שאני זוכר מהילדות, אכלנו אותו עם כל סטייק וידעתי שחייבים ייצוג של רוטב פלפלת כאן״, מספר שביט בחיוך. עוד בתפריט ישנו המבורגר עם בייקון וקריספי צ׳דר, שמוגש עם איולי שום, חמוצים, בצל וחסה אייסברג (81 ש״ח), וגם המבורגר חזה אווז שמורכב מקציצת בקר עם חזה אווז, חסה, איולי שום, בצל ונגיעה של ריבת בצל וצ׳ילי (91 ש״ח).

סיפור של אב ובנו. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי
סיפור של אב ובנו. טאבי'ס. צילום: יעל גבאי

לצמחונים יש המבורגר שמורכב מקציצה מחלבון אפונה ופטריות שמפיניון ופורטובלו שמכין איזי בעצמו, לפי מתכון ותיק,  וכמובן שאי אפשר בלי המנה ההו כה פופולרית של קריספי צ׳יקן בלחמנייה רכה ואוורירית, עם נתחי פרגית בפנקו, חסה, קולסלאו ומלפפון חמוץ ביתי (55 ש״ח). כתוספת יש צ׳יפס בתיבול קייג׳ון עם רוטב לבחירה (18 ש״ח), כרובית מטוגנת (18 ש״ח) שעועית ירוקה מוקפצת בשמן זית ושום (16 ש״ח) או שילוב של צ׳יפס, כרובית מטוגנת ושעועית ירוקה למי שרוצה לאזן (20 ש״ח). למרבה הצער בדקנו, ואין שום המבורגר בציפוי אבק כוכבים. נחכה לשנת האור הבאה.
לינקולן 19, א'-ו' 11:00-23:00, ש' 18:00-23:00