טארטלט פרג ותפוחים ללא סוכר
אפשר גם בלי סוכר: טארטלטים במילוי כייפי ומתפצפץ בפה של פרג ותפוחים
החומרים (ל- 6 טארטלטים):
לבצק פריך ללא סוכר:
125 גרם חמאה
65 גרם ׳כמו סוכר׳ (תחליף לממתיק סוכר)
1 ביצה גדולה
250 גרם (כוס וחצי ועוד 4 כפות) קמח
קורט מלח
מלית פרג-תפוחים ללא סוכר:
120 גרם (כ-1/2 כוס) חלב
150 גרם ׳כמו סוכר׳
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל איכותית
20 גרם חמאה
1 כפית קינמון טחון
125 גרם (כוס ועוד 3 כפות) פרג טחון טרי
3 יח' תפוחי עץ מזן גרני סמית' (ירוק חמצמץ)
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך, קצוצים דק
אופן ההכנה:
- 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, כמו סוכר וביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 2. מוסיפים קמח וקורט מלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה-שעתיים.
- 3. בתום הקירור משמנים שש תבניות טארטלטים אישיות במעט חמאה. מרדדים את הבצק לעובי 3.5 מ"מ, חותכים עיגולים בקוטר התבניות ומכניסים לתבניות. מאחסנים במקפיא, במקרר או בטמפ' החדר עד למילוי.
- 4. מלית: שמים בסיר קטן על אש גבוהה חלב, כמו סוכר, קליפת לימון, תמצית וניל וחמאה – ומביאים לרתיחה.
- 5. מוסיפים קינמון ופרג טחון ומבשלים על אש קטנה, עד שהפרג סופג את כל הנוזלים.
- 6. קולפים תפוח אחד (שומרים את השניים הנותרים לעיטור), מגלענים, חותכים לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים מיד לסיר, עדיין על אש קטנה.
- 7. מוסיפים אגוזים לסיר ומבשלים במשך כמה דקות, עד לריכוך התפוחים. מסירים מן האש ומצננים צינון מלא, שעה לפחות.
- 8. עם תום צינון המלית מחממים תנור ל-165 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את הקלתיות (ריקות) למרכזו ואופים חצי אפייה, כ- 10 דקות. מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מצננים כ-15 דקות וממלאים בנדיבות במלית הפרג.
- 9. קולפים ומגלענים את שני התפוחים הנותרים. חותכים לקוביות יפות או לפרוסות דקות ומסדרים תלולית קוביות או מניפה על גבי כל טארטלט. מחזירים לתנור להמשך אפייה של כ-15-20 דקות נוספות.
- 10. מוציאים, מצננים היטב ומגישים.
מתכון של שף-קונדיטור אורן בקר, יועץ ומנחה סדנאות בתחום הקונדיטוריה