טארטלט פרג ותפוחים ללא סוכר

אפשר גם בלי סוכר: טארטלטים במילוי כייפי ומתפצפץ בפה של פרג ותפוחים

טארטלט תפוחים ופרג ללא סוכר של אורן בקר. צילום: אסף אמברם
טארטלט תפוחים ופרג ללא סוכר של אורן בקר. צילום: אסף אמברם
11 בספטמבר 2017

החומרים (ל- 6 טארטלטים):

לבצק פריך ללא סוכר:

125 גרם חמאה

65 גרם ׳כמו סוכר׳ (תחליף לממתיק סוכר)

1 ביצה גדולה

250 גרם (כוס וחצי ועוד 4 כפות) קמח

קורט מלח

מלית פרג-תפוחים ללא סוכר:

120 גרם (כ-1/2 כוס) חלב

150 גרם ׳כמו סוכר׳

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל איכותית

20 גרם חמאה

1 כפית קינמון טחון

125 גרם (כוס ועוד 3 כפות) פרג טחון טרי

3 יח' תפוחי עץ מזן גרני סמית' (ירוק חמצמץ)

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך, קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

  1. 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, כמו סוכר וביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. 2. מוסיפים קמח וקורט מלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעה-שעתיים.   
  3. 3. בתום הקירור משמנים שש תבניות טארטלטים אישיות במעט חמאה. מרדדים את הבצק לעובי 3.5 מ"מ, חותכים עיגולים בקוטר התבניות ומכניסים לתבניות. מאחסנים במקפיא, במקרר או בטמפ' החדר עד למילוי.
  4. 4. מלית: שמים בסיר קטן על אש גבוהה חלב, כמו סוכר, קליפת לימון, תמצית וניל וחמאה – ומביאים לרתיחה.
  5. 5. מוסיפים קינמון ופרג טחון ומבשלים על אש קטנה, עד שהפרג סופג את כל הנוזלים.
  6. 6. קולפים תפוח אחד (שומרים את השניים הנותרים לעיטור), מגלענים, חותכים לקוביות קטנות מאוד ומוסיפים מיד לסיר, עדיין על אש קטנה.
  7. 7. מוסיפים אגוזים לסיר ומבשלים במשך כמה דקות, עד לריכוך התפוחים. מסירים מן האש ומצננים צינון מלא, שעה לפחות.
  8. 8. עם תום צינון המלית מחממים תנור ל-165 מעלות. כשהתנור חם מכניסים את הקלתיות (ריקות) למרכזו ואופים חצי אפייה, כ- 10 דקות. מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק), מצננים כ-15 דקות וממלאים בנדיבות במלית הפרג.
  9. 9. קולפים ומגלענים את שני התפוחים הנותרים. חותכים לקוביות יפות או לפרוסות דקות ומסדרים תלולית קוביות או מניפה על גבי כל טארטלט. מחזירים לתנור להמשך אפייה של כ-15-20 דקות נוספות.
  10. 10. מוציאים, מצננים היטב ומגישים.

מתכון של שף-קונדיטור אורן בקר, יועץ ומנחה סדנאות בתחום הקונדיטוריה