בול לעכשיו: טום יאם פלה (מרק דגים) של יריב מלילי מהבית התאילנדי

טום יאם פלה- מרק דגים של יריב מללי, קאב קם. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר
טום יאם הוא מרק לחלוקה שנאכל לצד אורז ונחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח התאי. אין דבר שיותר מתאים לנו מזה כרגע
4-3 מנות | 2 שעות | קל | כשר | מרקים
>>לעוד המון מתכונים מהמטבח התאי באתר השולחן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה בלעדית לקוראי טיים אאוט: קבלו 12% הנחה(!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"
לציר
למרק
להגשה
יריב מלילי במטבח הבית התאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה
מכינים את הציר
1
מבשלים אדרות דגים בסיר מים מכוסה למחצה על אש בינונית שעה־שעה וחצי. מסננים ושומרים את הנוזלים.
מכינים את המרק
2
מעבירים ליטר וחצי מהנוזלים לסיר נקי ומרתיחים. מעבירים לאש בינונית, מוסיפים עלי קפיר ליים, למון גראס, שום ופלפלי שאטה ומבשלים כ־20 דקות.
3
מוסיפים בצלים, עגבניות, שני סוגי פטריות, מיץ ליים, מלח ורוטב דגים ומבשלים עוד 8 דקות. מוסיפים דג ומבשלים כ־3 דקות. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה ובצל ירוק. מגישים לצד אורז לבן.