בול לעכשיו: טום יאם פלה (מרק דגים) של יריב מלילי מהבית התאילנדי
טום יאם הוא מרק לחלוקה שנאכל לצד אורז ונחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח התאי. אין דבר שיותר מתאים לנו מזה כרגע
4-3 מנות | 2 שעות | קל | כשר | מרקים
>>לעוד המון מתכונים מהמטבח התאי באתר השולחן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה בלעדית לקוראי טיים אאוט: קבלו 12% הנחה(!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"
לציר
למרק
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הציר
1
מבשלים אדרות דגים בסיר מים מכוסה למחצה על אש בינונית שעה־שעה וחצי. מסננים ושומרים את הנוזלים.
מכינים את המרק
2
מעבירים ליטר וחצי מהנוזלים לסיר נקי ומרתיחים. מעבירים לאש בינונית, מוסיפים עלי קפיר ליים, למון גראס, שום ופלפלי שאטה ומבשלים כ־20 דקות.
3
מוסיפים בצלים, עגבניות, שני סוגי פטריות, מיץ ליים, מלח ורוטב דגים ומבשלים עוד 8 דקות. מוסיפים דג ומבשלים כ־3 דקות. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה ובצל ירוק. מגישים לצד אורז לבן.