בול לעכשיו: טום יאם פלה (מרק דגים) של יריב מלילי מהבית התאילנדי

טום יאם פלה- מרק דגים של יריב מללי, קאב קם. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר
טום יאם פלה- מרק דגים של יריב מללי, קאב קם. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר

טום יאם הוא מרק לחלוקה שנאכל לצד אורז ונחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח התאי. אין דבר שיותר מתאים לנו מזה כרגע

4-3 מנות | 2 שעות | קל | כשר | מרקים

>>לעוד המון מתכונים מהמטבח התאי באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה בלעדית לקוראי טיים אאוט: קבלו 12% הנחה(!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לציר

למרק

להגשה

יריב מלילי במטבח הבית התאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)
יריב מלילי במטבח הבית התאילנדי (צילום: אנטולי מיכאלו)

אופן ההכנה

מכינים את הציר

1

מבשלים אדרות דגים בסיר מים מכוסה למחצה על אש בינונית שעה־שעה וחצי. מסננים ושומרים את הנוזלים.

מכינים את המרק

2

מעבירים ליטר וחצי מהנוזלים לסיר נקי ומרתיחים. מעבירים לאש בינונית, מוסיפים עלי קפיר ליים, למון גראס, שום ופלפלי שאטה ומבשלים כ־20 דקות.

3

מוסיפים בצלים, עגבניות, שני סוגי פטריות, מיץ ליים, מלח ורוטב דגים ומבשלים עוד 8 דקות. מוסיפים דג ומבשלים כ־3 דקות. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה ובצל ירוק. מגישים לצד אורז לבן.