סושי בר חדש לסושיאל קלאב: ויש גם משלוחים

קבלו את טוקיו קלאב, בר יפני אסקפיסטי מבית הסושיאל קלאב שישלח לכם סושי וקוקטיילים עד הבית גם בימי הסגר

טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)
טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)
15 בספטמבר 2020

בשעת ערב של אמצע ספטמבר הרחבה החיצונית של הסושיאל קלאב היא כנראה הספוט האסקפיסטי ביותר בעיר. אלו לא רק המפות הלבנות המכסות את השולחנות, או המלצרים עטויי המסכות המגישים לשולחנות קוקטיילים מוקפדים מעוטרים בפרחי סחלב. זוהי בעיקר הרוח. בריזה מופלאה החומקת בין בנייני השדרה ומסתחררת בכיכר הקטנה ומאפשרת, לרגע, להרגיש שאולי בכל זאת אנחנו יושבים לנו בפיאצה נעימה בארץ אחרת שאין בה מזג אוויר בלתי אפשרי וראש ממשלה נאשם בפלילים.

רחוק מכאן: טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)
רחוק מכאן: טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)

טוקיו סושיאל, בר הסושי החדש של מסעדת הסושיאל הוא, אם כן, המקום הנכון לבריחה קצרה מהמציאות נכון לעכשיו. לעכשיו ולא לשבוע הבא כבר, למשל, שאז המקום ייסגר לישיבה – כמו שאר המסעדות בעיר – אבל ימשיך, תודה לאלוהי הוולט, לשלוח מגשי סושי מפונפנים עד הבית.

לחיי הסגרים שבדרך. טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)
לחיי הסגרים שבדרך. טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)

"קונספט הסושי הוא משהו שחשבנו עליו מזמן". מספר מוש בודניק, ממקימי הסושיאל קלאב ואחד השותפים בו "אנחנו רואים בסושיאל קלאב לא רק מסעדה עם אוכל טעים אלא מקום בילוי. היו לנו התלבטויות כי מדובר במטבח שונה מאוד, וזה כאילו לא קשור למטבח הים תיכוני של הסושיאל. הפודי שבנו אמר זה לא קשור, אבל לאנשי התוכן והאווירה שבינינו זה התחבר. כשמסתכלים על ההיצע בעיר אז יש סושי טוב אבל אין הרבה מקומות שמציעים סושי טוב באווירה של בילוי, וזה מה שאנחנו בעצם נותנים".

גם הקורונה, הוא מספר, נתנה דחיפה לכיוון היפני "רצינו לעשות משהו שהיינו שמחים לקבל בעצמנו במשלוח" ואם כבר משלוח – גייס בודניק את כישוריו כאחד המיקסולוגים הוותיקים והמקצועיים בעיר ורקח עבור תפריט המשלוחים גם קולקצייה של קוקטיילים תואמים הנמכרים בבקבוקים של 150 מ"ל, בשילובים שהולכים טוב עם הסושי – למשל ליצ'י יוזו מרטיני, קמפרי סווינג או ג'ינג'ר קוסמו רימונים.

טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)
טוקיו קלאב (צילום: Bodasher Studio, אריאל עפרון)

לבניית התפריט גוייסו השפים ולדימיר לזריב (מדיינינגס שעדיין סגורה) ואבנר עראג'י (דייניגס, הרברט סמואל) שבנו תפריט יפני מהודק ומדוייק הכולל בעיקר מנות של דגים נאים במגוון צורות הגשה מוקפדות ויצירתיות עם היצמדות לקלאסיקות יפניות ("גבינת שמנת וסלמון מעושן זה פחות אנחנו" אומר בודניק). בתפריט מנות כגון טורו סלמון עם איקורה ושיסו (46 ש"ח ל-2 יח'), רביעיית ניגירי ספיישל (82 ש"ח), ספייסי סלמון רול (62 ש"ח), סביצ'ה המאצ'י עם שיסו, מעטפת מנגו ןיוזו (68 ש"ח) ועוד.

החלק החשוב בארוחה. קוקטיילים טוקיו קלאב. צילום: רוי גיא
החלק החשוב בארוחה. קוקטיילים טוקיו קלאב. צילום: רוי גיא

בעוד יומיים סוגרים את המסעדות, איך נערכתם?
"התפריט המלא של הסושיאל קלאב יוצא במשלוח, מטבח שף ים תיכוני מושקע ומגניב מאוד ברמה שאין הרבה מקומות שמספקים עד הבית. בנוסף, יש את התפריט סושי וקוקטיילים של הטוקיו קלאב. משתי המסעדות אנחנו שולחים אוכל דרך וולט ותן ביס, ובקרוב גם דרך אתר עצמאי שלנו".

משלוחים בוולט ובתן ביס.

סושיאל קלאב וטוקיו קלאב