Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

טורט טירמיסו ומוס קפה

9 בפברואר 2015

המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

100 גר' עוגיות בשקוטים

למוס מסקרפונה:

4 חלמונים

3/4 כוס (150 גר') סוכר

1 שקית (14 גר' או 1/2 1 כפות) ג'לטין

1/8 כוס (30 מ"ל) חלב

2 מיכלים (500 גר') גבינת מסקרפונה גד

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

למוס קפה:

2 כפות נס קפה מעורבבים עם 1/8 כוס מים רותחים, מצונן

1 מיכל (250 מ"ל) שמת מתוקה

1 מיכל (250 גר') גבינת מסקרפונה גד

1/2 כוס (50 גר') אבקת סוכר

להגשה: 3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

מניחים בתבנית, בצפיפות, שכבה של עוגיות בישקוטים.

להכנת המוס – מכינים סיר מים רותחים ועליו סיר נוסף (בן מארי) בו מקציפים בעזרת מקצף ידני או חשמלי, על להבה בינונית, חלמונים וסוכר כ- 6 דקות, עד שהעיסה תפוחה ובהירה. מורידים מהאש ומניחים בצד. מערבבים את החלב והג'לטין ומחממים כחצי דקה במיקרוגל עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים את הג'לטין לחלמונים החמים תוך כדי טריפה ומצננים מעט את העיסה. מקציפים את השמנת ומיכל אחד של מסקרפונה לקצפת יציבה. מאחדים את עיסת הגבינה עם עיסת החלמונים בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מוס אחיד. מעבירים את המוס לתבנית מעל הבישקוטים ומצננים במקרר חצי שעה לפחות.

להכנת מוס קפה – מקציפים את המסקרפונה הנותרת עם שמנת מתוקה, אבקת סוכר ונס קפה עד שמתקבל מוס יציב. יוצקים על מוס הגבינה. מכסים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות. ניתן גם להקפיא את העוגה ולהגישה קפואה לאחר 10 דקות הפשרה מחוץ למקפיא. לפני ההגשה בוזקים קקאו ומגישים.

טורט_טירמיסו_-_עותק

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!