הוואי ובידור: הכירו את הטיקי בר הראשון בתל אביב

הונולולו של אנשי הסושיאל קלאב ודאבל סטנדרט יציע לכם קוקטיילים בסגנון קיטשי האופייני לז'אנר, מנות פולינזיות ומבחר עצום של בקבוקי רום

הונולולו (צילום: אסף קרלה)
הונולולו (צילום: אסף קרלה)
10 בפברואר 2019

משהו טוב עובר על כיכר דיזנגוף, שאחרי שנים של הזנחה מסתמנת שוב כאזור בילוי. מוש בודניק (סושיאל קלאב) ויותם שילה (דאבל סטנדרט), אנשי ברים ותיקים ובעלים משותפים של הספייסהאוס, מכירים את דיזנגוף מקרוב. הם זיהו את הפוטנציאל של הכיכר המתחדשת ופתחו מול קולנוע חן, בחלל שאכלס את טראק דה לוקס, את הונולולו – הטיקי בר הראשון בישראל.

טיקי בר הוא המצאה אמריקאית שמתקשרת בעיקר לעיצוב טראשי בוורוד וצהוב, כיסאות קש גבוהי משענת וקוקטיילים מתוקים להחריד. הסגנון נולד בשנות ה־50, כשארצות הברית יצאה ממשבר מלחמת העולם השנייה ואנשים החלו לצאת לחופשות. הטיקי מזוהה במיוחד עם Don the Beachcomber ו־Trader Vic, ברים בארצות הברית שכל אחד מהם טוען לבעלות על המצאת המאי טאי – קוקטייל הדגל של הסגנון, שמבוסס על מיצי פירות ורום. הונולולו נשען על ההשראה מינוס האלמנטים הצ'יזיים.

הונולולו (צילום: אסף קרלה)
הונולולו (צילום: אסף קרלה)

"אנחנו חושבים על טיקי בר כבר הרבה זמן, ובכל המקומות שלנו יש קוקטייל טיקי שהוא אהוב ונמכר ומתאים לחך הישראלי. יצרנו תת ז'אנר שאנחנו קוראים לו טיקי ים תיכוני. אלה אזורים שיש ביניהם נקודות מפגש, למשל בסירופ שקדים. באגן הים התיכון הוא נקרא רוזטה ובעולם טיקי אורז'ה", מסביר בודניק. אז קוקטיילים עם מטרייה קטנה לא תמצאו בהונולולו, אבל כוסות טיקי אופייניות דווקא כן, בצורת טוטם (טיקי הוא אל במיתולוגיה הפולינזית), פלמינגו ושאר שיגועים. הרכיב האלכוהולי המרכזי בבר הוא רום, כמקובל בז'אנר. על המדפים מצטופפים יותר מ־100 סוגים שמייצגים את מדינות האזור אז והיום: ספרד, פורטוגל, אנגליה וצרפת הקולוניאליסטיות, וגם טרינידד, ג'מייקה וברבדוס.

חובבי רום יוכלו לשתות אותם נקי ולהשוות את רום האגריקול הצרפתי (עשבוני) עם מקבילו הספרדי (ארומת עץ וקרמל); או בקוקטיילים, שרובם נוטה למתוק. למשל: Close Ties מרום פלנטיישן אננס, אפרול, אננס טרי, בננה וליים; ו־Painkiller משני סוגי רום, קוקוס ופסיפלורה (42־48 ש"ח). קוקטייל Dark&Stormy מוגז מחבית, מתערובת רומים כהים וג'ינג'ר ביר, צפוי להיות להיט קיצי שאפשר לשתות ממנו עוד ועוד, אלמלא המחיר (49 ש"ח). את המטבח של הונולולו מוביל השף דור אבן (פלורנטין האוס, טאיזו), שהרחיב את קונספט הטיקי מסיני־קנטונזי במקור לאסייתי־מקסיקני־קריבי. המכלול עלול לגרור הרמת גבה אבל בפועל הוא עובד מצוין כאוכל ברים שמאזן את הקוקטיילים: זוג טאקוס במילוי שווארמה סלמון וקרם לימון כבוש (53 ש"ח), קערת פוקי סלמון (56 ש"ח), "פיצה" טונה – טורטייה אפויה ועליה טרטר טונה, קונפי שום וספייסי מיונז (49 ש"ח), כיסני הר גאו מאודים במילוי שרימפס (34 ש"ח), נאצ'וס ומטבלים (28 ש"ח) וקינוחים.

העיצוב הוא פרשנות חופשית לטיקי ברוח הברים המהוקצעים של בודניק ושילה, כולל גופי תאורה מעניינים ועמדת די.ג'יי. החלל הפנימי נפתח לרחבה חיצונית והווייב כולו צעיר ותוסס. "אנחנו רוצים לתת במה לרום ולמשקאות מהקריבים, אבל לפני הכל יצרנו בר כיפי ולא מחייב שפונה לכולם. חשוב לנו לתקשר עם הקהל ולכן הבאנו מערכת מזיגה מקצועית, שמי שיזמין ממנה יקבל כנראה את הבירה הטובה ביותר באזור. הונולולו הוא בר של השכונה, מקום לארוחת ערב מוקדמת וגם מקום לחובבי קוקטיילים. לכן על שולחן ממוצע אפשר לראות בירה, קוקטייל טיקי וג'ין טוניק. אנחנו לא מאמינים באובר נישתיות ומעדיפים משהו יותר משוחרר, שכל אחד יוכל למצוא בו דרינק שמתאים לו".

הונולולו – טיקי בר, בן עמי 13 תל אביב, כל יום 18:00־3:00, 03-6328155