איפה הג'וס: הבוריטו שהציל אותנו מסכנת התייבשות

(צילום: אסף קרלה)
(צילום: אסף קרלה)

מבקר אוכל הרחוב שלנו פנטז על שכשוך עסיסי ברטבי סלסה חרפרפים ומפלי צ'דר מותך, אבל "טקס-מקס" החדשה יבשה אותו עם פנכות זערוריות של רטבים מצוינים. איכשהו הן בכל זאת הושיעו את הארוחה

27 בינואר 2021

יש דברים נוראיים יותר מזה, כן. קורונה, המשבר הכלכלי, הנאשם בפלילים, שיטור היתר בכיכר דיזנגוף והאיחוד של לא כולל שירות, סתם כדי לציין כמה. זו בהחלט לא הבעיה החשובה, הדחופה או המשפיעה ביותר על חיינו, אבל צריך לדבר על זה – בעיית הרטבים.

עזבו אתכם מקונספירציות קורונה ופראנויות G5, מערת הארנב שאתם צריכים לצלול אליה עכשיו היא זו שבסופה תמצאו כלי פלסטיק בגודל אצבעון עם מספיק מיונז שום למרוח שלושה צ'יפסים ביום לח. כבר התלוננתי על הנושא בעבר, שום דבר לא הבהיר לי את חשיבותם של רטבים בכמות מספקת כמו הארוחה שהזמנתי מ"טקס-מקס", מטבח משלוחים חדש שפועל ממסעדת הבית הסיני (אם כי לא ברור עד כמה ע"י אותו הצוות) שצץ על בוגרשוב ומציע תפריט על טהרת שמו, כלומר המבוססת על המטבח המקסיקני עם נגיעות קלות (מאוד) משכנתה הצפונית טקסס.

קשה שלא לאהוב את המיקס הכל-אמריקאי הזה, שלוקח את הבקר, הגבינות וחלק מהתיבול הטקסני וזורק אותו לתוך הטריות, החריפות והצבעוניות של מקסיקו ואורז את הכל לתוך טורטיה נוטפת נוזלים, ממרחים ושמחה. כך לפחות חלמתי שיהיו המנות מטקס-מקס – עסיסיות, נוטפות ודורשות שפע של מפיות.

לפעמים סיגר מקסיקני הוא רק סיגר. טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)
לפעמים סיגר מקסיקני הוא רק סיגר. טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)

עוד בשלב ההזמנה נתקלתי במחסום ראשון לחלומי כשהבנתי שהמנות עצמן מוגשות עם רוטב אחד או שניים. ואני, כאמור, מחפש את מה שנוטף מהטורטיה. בלית ברירה השלמתי את הרטבים שלא באים עם המנות, 2 שקל לכל רוטב, מחיר פעוט לשלם עבור כל אחד משבעת הממרחים/רטבים האפשריים, הכוללים בין היתר רוטב סלסה אננס (אננס צלוי וסוכר חום), רוטב מיונז צ'יפוטלה, רוטב צ'ילי סקו, רוטב הבנרו ואפילו ויניגרט הדרים. יאללה נו, שווה לשלם את המחיר עבור ארוחה נוטפת.

כשהארוחה על ארבעת מנותיה הגיע, הבנתי שאני כבר עומד מול בעיה. הרטבים הגיעו בכלים קטנטנים – כן, גם אלו ששילמתי עליהם – שבקושי היו מספיקים להרטיב כראוי נאצ'ו אחד. להגנתם אגיד שהגיעו כמה נאצ'וס בשקית בצד למרות שבאף מנה הם לא צויינו. המנות היו בגודל נאה, אבל אפילו לגרגרן כמוני שהזמין את כל הרטבים (ואף גילה שהזמין כמה מהם בכפולות), הרטבים האלו לא הספיקו. ואולי הבעיה האמיתית היתה שהם היו נדרשים.

הציבור מתבקש לסייע לנו בחיפוש אחר הצ'דר. טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)
הציבור מתבקש לסייע לנו בחיפוש אחר הצ'דר. טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)

את חלומות האוכל הנוטף שלי החליפה מציאות די יבשה ברובה. כך למשל מנת הקסדייה בייקון (38 ש"ח) שהיתה אמרה להגיע עם גבינת צ'דר, חלפיניו ופריחולס, הגיע עם בייקון. וזהו. אולי היה רסיסי צ'דר שחיברו בין הבייקון לטורטיה, אבל הם לא הורגשו. על שעועית אין מה לדבר והחריפות היחידה שהיתה הגיע מרוטב הצ'ילי סקו שמרחתי עליו בנדיבות, לצד רוטב קרמה (שמנת חמוצה ומיץ ליים) כדי לאזן את הרוטב החריף. לפחות כמות הבייקון הקצוץ היתה מכובדת.

כמוה גם מנת הפלאוטס (36 ש"ח) היתה נטולת מגוון מרכיבים, אבל כאן לפחות זה היה א. צפוי, ב.טעים. הפלאוטס הוא למעשה טורטיה במילוי עוף בבישול ארוך שנטבלת במלואה בטיגון עמוק ויוצרת הלכה למעשה סיגר מקמח תירס שממולא בחתיכות עוף שמנמנות ועסיסיות, גם אם מתובלות בעדינות מדי, אותן טבלתי בהנאה בתוך המיונז צ'יפוטלה, מרחתי בטיפה גוואקמולי ומילאתי ברוטב הבנרו כדי להרטיב מעט את העוף כך שהמנה סיפקה את תאבת הנוטף שלי בסיוע עזרים. היתה גם מנת טאמלס אל פסטור (34 ש"ח) שעל פניו היתה אמורה להכיל חזיר בבישול ארוך אבל הכילה בעיקר את הממרחים ששמתי בהם ולא הרבה מעבר.

אולי זאת מחווה למדבריות של טקסס. הטאמלס של טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)
אולי זאת מחווה למדבריות של טקסס. הטאמלס של טקס-מקס (צילום: אסף קרלה)

רק כשהרמתי לבסוף את המנה העיקרית, בוריטו מקסיקן פרייד צ'יקן (פרגית בציפוי פריך, קולסלואו עם דלעת, צ'דר ומיונז צ'יפוטלה, 49 ש"ח), התקווה חזרה לליבי. הטורטיה שארזה בקיפול מושלם את המילוי הרגישה, איך נאמר, צעירה, שמנמנה ומלאה ברוטב. הביס אישר את מה שקיוויתי לו, וסוף סוף מצאתי קצת נחלה. הצ'דר בלט בדביקותו, הקולסלואו הרטיב וריענן את הביס, המיונז צ'יפוטלה הוסיף קיק פיקנטי קטן ורק הפרגית הרגישה לא הכי מתאימה, כי אם כבר לטגן עוף ולשים עם סלטים בטורטיה למה דווקא את החלק הזה, אבל זה היה זניח ביחס למנות היבשות שממקודם.

פייר, הרטבים די הצילו לי את הארוחה הזו, גם כי הרטבים באמת היו מצוינים וגם כי רוב המנות פשוט דרשו אותם, למעט הבוריטו שהסתפק בנגיעות של ויניגרט הדרים וקצת צ'ילי. ועם כמה שהזמנתי מעבר לנדרש (שילמתי 12 שקל רק על תוספות רוטב), הכלים הקטנטנים פשוט לא עשו את העבודה. מיילא להתקמצן על רוטב שמצורף למנה, אבל גם על כזה שמשלמים עליו? גם על סלטי מריחה כמו פיקו דה גאיו? זה פשוט נהיה קצת מגוחך כשהגיע לי סלטון בקופסת רוטב שאפשר להכניס לכף אחת. זה לא ממש מוסיף לי לארוחה, רק רומז איזה ארוחה טעימה יותר היתה יכולה להיות אם היו שולחים קופסאות שמתאימות בגודלן לבני אנוש.

טקס-מקס, בוגרשוב 34, א'-ש' 12:00-23:00, 03-5222922 ובוולט