הבוקר ברחבי הארץ: יום האבל האזרחי ייפתח בדקת דומיה ב-11:00

מיצב המיטות הריקות בכיכר הבימה, נובמבר 2023 (צילום: שאטרסטוק)
מיצב המיטות הריקות בכיכר הבימה, נובמבר 2023 (צילום: שאטרסטוק)

יוזמת "שבעה באוקטובר", יום אבל אזרחי שיצויין בכל רחבי הארץ היום במלאת חודש למחדל ה-7.10, יוצאת לדרך הבוקר בדקת דומיה ואירועי זיכרון בבתי הספר ובאוניברסיטאות. הטקס המרכזי בהיכל התרבות, עם גלי עטרי, יוני רכטר, קובי אוז ועוד, יועבר בשידור חי החל מ-19:30. כל הפרטים והאירועים בפנים

7 בנובמבר 2023

הבוקר (שלישי 7.11) ולאורך היום כולו, יצויין ברחבי הארץ יום אבל אזרחי במלאת חודש לטבח המפלצתי בעוטף עזה. יום האבל האזרחי, יוזמה בהובלתם של ערן ליטמן, ששכל את בתו אוריה ז"ל, ומעוז ינון ששכל את הוריו בלהה ויעקבי, זאת לאור סירוב הממשלה להכריז על יום אבל לאומי לקורבנות הטבח בדרום, כפי הנראה מסיבות פוליטיות שנועדו להרחיק ממנה את המחדל המחריד, במה שמסתמן כהמשך ישיר להיעדרותה מהזירה האזרחית בשבועות שאחרי ה-7.10 ולכישלון המתמשך של משרדי הממשלה בכל הקשור להירתמותם למאמץ.

חולצות "שבעה באוקטובר". להשיג היום ברחבי הארץ
חולצות "שבעה באוקטובר". להשיג היום ברחבי הארץ

הציבור, כאמור, לא ממתין לממשלה גם בחזית הזאת, ויוזמת יום האבל האזרחי לזכר הנופלים והנרצחים במחדל השבעה באוקטובר תצא לדרך בשעה 11:00, תחת הכותרת "שבעה באוקטובר", עם דקת דומיה שתצויין גם בגלי צה"ל וגלגלצ שיעצרו את שידוריהם למשך אותה דקה. באותה שעה יתקיימו טקסי זיכרון גם בבתי ספר רבים ברחבי הארץ ובמקומות העבודה, כשלאורך הבוקר יתקיימו טקסים שונים בשעות שונות גם באוניברסיטאות ובמכללות (הפירוט המלא כאן). החברה למתנסים תקיים סדרת אירועי תפילה והתייחדות בכל רחבי הארץ (הפירוט המלא כאן).

החל מהשעה 17:00 יתקיימו ברחבי הארץ טקסים בכיכרות ופעולות בתנועות הנוער, ובשעה 18:00 תחל הקרנתה של עבודת וידיאו ארט של האמנית מיכל רובנר עם שמות הנרצחים והחללים. בשעה 18:30 יחל הטקס המרכזי של יום האבל האזרחי באולם צוקר של היכל התרבות בתל אביב, בהנחייתה של טלי מורנו ובהשתתפות גלי עטרי, יוני רכטר, קובי אוז, קובי אפללו ונינט טייב יחד עם נגני הפילהרמונית הישראלית. הטקס יוקרן בעשרות מוקדים ברחבי הארץ וגם ברשתות החברתיות.

בשעות הערב צפויות חלק מהמשפחות השכולות לעלות לירושלים, ויוזמי יום האבל האזרחי מבקשים להגיע ב19:30) אל הכיכר שמול הכנסת בירושלים כדי לתמוך ולחבק. בשעה 20:30 צפויות המשפחות השכולות לקיים טקס זיכרון במאהל משפחות החטופים והנעדרים הסמוך לכנסת. את פירוט כל אירועי היום תוכלו למצוא באתר "שבעה באוקטובר".