כדורי שוקולד: מתכון קל וטעים של מיקי שמו

מחפשים פעילות שוברת שגרה עם הילדים או אולי פשוט התעורר בכם חשק לנשנוש מתוק וילדותי? קבלו מתכון פשוט וקל של השף קונדיטור מיקי שמו, לכדורי שוקולד לכל הגילאים

כדורי שוקולד פשוטים להכנה, מיקי שמו
כדורי שוקולד פשוטים להכנה, מיקי שמו

המצרכים (ל-40 כדורים):

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 כפות גדושות (50 גרם) אבקת קקאו מנופה
  • 1 כפית תמצית וניל (או תמצית רום)
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 300 גרם ביסקוויטים (או עוגיות חמאה) מפוררים

לציפוי:

  • חופן קוקוס טחון או סוכריות צבעוניות

כך תכינו כדורי שוקולד בארבעה צעדים פשוטים – אופן ההכנה:

1. מחממים חלב, חמאה וסוכר בסיר תוך כדי בחישה, עד שהחמאה והסוכר נמסים. מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומביאים לרתיחה. מסירים מן האש. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים.

2. יוצקים את התערובת החמה על שני סוגי השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים.

3. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה עד להתייצבות התערובת.

4. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ, ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.

5. אפשר לשמור את הכדורים בכלי אטום במקרר עד שבוע, או עד חודש במקפיא.

כך תשדרגו את כדורי השוקולד שלכם:

* גרסה קראנצ'ית: מוסיפים שתי כפות פצפוצי אורז או שברי קורנפלקס לתערובת.

* גרסה אגוזית: מוסיפים חצי כוס אגוזים גרוסים לתערובת.

* גרסת הדרים: מוסיפים חצי כוס קליפות הדרים מסוכרות קצוצות לתערובת.