כל הדרך מנצרת: שגעון הכנאפה רחוק מלהסתיים. הנה ההוכחה

"כנאפקס" החדש נפתח באבן-גבירול על ידי בני הדודים סלאח שערכו לפני סיור טעימות אצל שכנינו. התוצאה: קינוחים אותנטיים עם כמה יציאות מקוריות (כנאפה-נוטלה)

כנאפה של כנאפקס (צילום אסמאא גבאלי)
כנאפה של כנאפקס (צילום אסמאא גבאלי)
20 באפריל 2021

אם חשבנו לרגע ששגעת הכנאפה מיצתה את עצמה הרי שטעינו. וההוכחה – כנאפייה חדשה שנפתחה באבן גבירול. הבעלים עז א-דין וסעיד סאלח, בני דודים מנצרת, הם דור שלישי ליצרני כנאפה. לתל אביב הם מביאים שיטות הכנה מהבית מגובות בטעמים מעודכנים, נוטלה למשל. "אנחנו מכינים את הכנאפה משיערות קדאיף שמייצרים במפעל של המשפחה בנצרת. שאבנו השראות מכל העולם ועשינו פרשנות שלנו לתל אביבים", הם מסבירים.

כנאפה נוטלה. כנאפקס (צילום: אסמאא גבאלי)
כנאפה נוטלה. כנאפקס (צילום: אסמאא גבאלי)

כנאפקס מוגדר ככנאפיית-קפה. פינות ישיבה עם שרפרפי קש מסורתיים ושולחנות ברזל מייצגים את המסורת הערבית. התפריט כאמור שואב השראה מטיוליהם של בני הדודים בעולם ובמיוחד במדינות שבהן מגישים כנאפה – טורקיה, סעודיה, קטאר, איחוד האמירויות, מצרים וירדן. באירופה הם דאגו לבקר במסעדות סוריות ולבנוניות ולבחון גרסאות נוספות לכנאפה.

לאחר סיכום ההתרשמויות הורכב תפריט שכמעט כולו כנאפה: מברומה – בצק קדאיף במילוי גבינה ערבית אפוי בחמאה מיוחדת, אקסטרה פיסטוק – שתי שכבות בצק קדאיף עם פיסטוק וגבינה, שאמיה – שתי שכבות של בצק קדאיף במילוי מלבי אגוזים וקינמון, כנאפה טבעונית וה"שוקוסטית" – כנאפה מקורית במילוי נוטלה (20-25 ש"ח).

כנאפה טבעונית. כנאפקס (צילום: אסמאא גבאלי)
כנאפה טבעונית. כנאפקס (צילום: אסמאא גבאלי)

לצד הכנאפה מוגשים קינוחים נוספים מהמטבח הערבי כמו לייאלי ביירות מחלב, סולת, קצפת ופיסטוק. המנה שמוצאה מלבנון מוגשת עם סירופ סוכר בצד כדי לשלוט ברמת המתיקות. כמו כן נמכרות במקום כנאפה משפחתית וגלידה מחלב עזים.
כנאפקס, אבן גבירול 9 תל אביב, 03-7436948 (גם במשלוחים בוולט ותן ביס)