ליום אחד בלבד: מסעדת גווידו שולפת את הסנדוויצ'ים האיטלקיים מהשרוול

המסעדה האיטלקית האהובה בשדרות בן גוריון הופכת ל"סנוקי", פופ-אפ של כריכי מיטבול וצ'יקן פארם וכל מה שטוב בלחם. אמנם לא מדובר באירוע קבוע בגלל עבודות תמ"א, "אבל הסנדוויצ׳ים האלה הם טעימים מדי מכדי לא לשתף"
שבוע הרפאים המוזר שלפני יום העצמאות תמיד משאיר אותנו באיזה מצב קיפאון קל, ובכל זאת החיוך קצת חוזר לפנים עם הבשורה על פופ אפ סנדוויצ'ים איטלקיים בגווידו. לערב אחד מתחפשת הטרטוריה המקומית למזללה איטלקייה שמחה, שמזכירה עד כמה המטבח האיטלקי-אמריקני יכול להיות טעים אם רק מוסיפים לו קצת לחם, ומעלה את השאלה: איך יכול להיות שעם כל כך הרבה מסעדות איטלקיות, אין בעיר אף מקום שבו אפשר לנעוץ שיניים בכריך מיטבול עסיסי כמו בסרטים.
>> הכול יפה כשטעים: 3 מקומות בפארק המסילה שאוכלים בהם ממש טוב
האיטלקים, יש לדעת, לוקחים את הסנדוויצ'ים שלהם ברצינות: כמו בפסטה ובפיצה, לכל מחוז יש את ההתמחות שלו בפחמימה ובמילוי. בין טרמציני מפיימונטה, אותם כריכים משולשים עדינים מהצפון, ל-Cuzzetiello מנאפולי מפרידים נהרות של ראגו, חצילים, עגבניות ופרמזן. עבור אסף שמי, השף של גווידו, הסנדוויצ'ים האיטלקיים הם מזון למחשבה ולדמיון. "בערך מהיום שבו פתחנו את המסעדה אנחנו מכינים לעצמנו סנדוויצ'ים עם כדורי בשר וצ'יקן פארם כאוכל צוות. תמיד השתעשענו ברעיון לקחת קיוסק ליד המסעדה ולהקים בו חנות סנדוויצ׳ים כמו בדלי איטלקי. כשביררנו, ברצינות התברר שהקיוסק המדובר לא פנוי כי הבניין מחכה לתמ"א, אבל הסנדוויצ׳ים האלה הם טעימים מדי מכדי לא לשתף".
מתוך הכריכים הטעימים מדי האלו נולד "סנוקי", פופ אפ על שם הכוכבת המטרידה מג'רזי שור, תוכנית הריאליטי שהגדירה לנו מה זה גווידוז (ערסים אמריקנים ממוצא איטלקי) בעזרת תושבי ניו ג'רזי הרועשים ביותר. בפופ אפ, שיתקיים למשך ערב אחד בלבד, לא תמצאו במסעדה אף לא שרוך אחד של פסטה. במקום זאת יעלו ויופיעו כריכים סקסיים, שמנמנים ונוטפי רוטב בסגנון איטלקי-אמריקאי, "כלומר האוכל שלנו בלחמנייה": כריך מיטבולז אדיר עם כדורי בשר ברוטב עגבניות, מוצרלה, בזיליקום, פרמזן וחלפיניו כבוש (72 ש"ח), צ׳יקן פארם מפחיד גדוש שניצל, רוטב עגבניות, מוצרלה, פרמזן ובצל כבוש (68 ש"ח), חציל פארם קטלני – חציל מטוגן, רוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן (64 ש"ח) וסנדוויץ׳ צ'יקן סיזר שבמסעדה עדיין מחפשים לו סופרלטיב – חזה עוף, רוטב סיזר, חסה, פלפל פפדיו פיקנטי עדין ופרמזן (66 ש"ח).
כדי לא להשאיר את הכריכים לבד במערכה, תוכלו לנשנש בהתחלה כנפיים בחמאת לימון ועשבים (47 ש"ח), קרוקטים (44 ש"ח) ועוד מנות פתיחה קטנות, ולהוסיף בירות מיוחדות ומתאימות, צ'ייסרים של ברבן ועוד כהנה וכהנה דברים טעימים. אם נשאר מקום בבטן, פנקוטה לימון (38 ש"ח), עוגת גבינה שוקולד אספרסו (40 ש"ח) וטירמיסו (42 ש"ח) יסגרו את הקרחנה האיטלקית. למשמע כל היופי הזה, מתבקשת מאליה השאלה האם יש סיכוי שהסנדוויצ'יה תהפוך למופע קבוע, או לכל הפחות תוארך בעוד כמה ימים. "להאריך בטוח לא. אם יהיה מוצלח אולי נעשה סיבוב נוסף בעתיד, אבל כרגע אין תוכנית כזו. החלטנו לעשות פופאפ ולערב אחד להתחפש למסעדה אחרת רק בשביל הכיף. אין כאן שום בדיקת התכנות לעסק", מצנן שמי את ההתלהבות. לכן כדאי כבר עכשיו לסמן ביומן ולהזמין מקום, ובמקביל להתפלל שמתישהו הקיוסק הצמוד יתפנה. החיים בעיר הם מה שקורה בזמן שמחכים לתמ"א.
בן גוריון 34, ראשון (18.5) מ-18:00, להזמנות