חופש, שוויון, קציצה: אנשי לוקאל בורגר עולים לכנרת

אלון פלד ואביב כהן, לאקל בורגר (צילום: מיכה ריז'וב)
אלון פלד ואביב כהן, לאקל בורגר (צילום: מיכה ריז'וב)

אלון פלד ואביב כהן, אנשי אחת ההמבורגריות האהובות עלינו בעיר, הם אנשים עירוניים במהות שלהם - אבל דווקא כשהם שברו לעצמם כמה סטריאוטיפים, יצאו מהנישה שלהם והגיעו לצפון, הם מצאו שותפים לחזון הבשרי שלהם

בכל העולם, אנחנו עדים להתפתחות המואצת של הערים הגדולות. מטרופוליני ענק סוחפים אליהם לא רק את אלו שמחפשים "להצליח בגדול", אלא גם את אלה שלא הצליחו למצוא את מקומם ביישובים מהם הגיעו – מאמנים מוכשרים ויוצרים צעירים ועד לאלה שהזהות המינית והמגדרית שלהם לא התיישבה ממש עם נורמות החברה במקומות בהם גדלו. התהליך הזה קורה כמעט בכל מדינה בעולם. גם אצלנו: מאז שנות ה-80 וה-90 זרם הצעירים והיוצרים לתל אביב רק הלך וגדל, מחזק אותה, את המרקם התרבותי שלה וגם את ההיצע הקולינרי.

בסצנת האוכל, אנחנו אוהבים לחלק את העולם לשניים: אלו שאוכלים כדי לחיות ואלו שחיים כדי לאכול. איכשהו, יצא שכמעט כל אלו שחיים כדי לאכול התקבצו להם בתל אביב. חלקם פתחו מסעדות, חלקם הפכו לפודיז וחלקם מוציאים את מיטב כספם על מנות ומקומות מגוונים ומרגשים.

לוקאל בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו)
לוקאל בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו)

ומה קורה בשאר הארץ? זה לא שאין יהלומים. מצפון ועד דרום, ניתן למצוא בתי אוכל ומסעדות מעמיקות ויוצאות דופן שיוצרות מטבח מסקרן ואמיץ. אבל מעט. בעיקר, הפריפריה נותרה עם מסעדות עממיות (וטעימות) או כאלו שבאות ליישר קו עם טרנדים ואוכל עולמי בסיסי – סושי, פסטה, נודלס וחברים.

קולינריה שמפחדת לפרוץ גבולות היא חלק מסיפור גדול יותר של שמרנות חברתית, שמפחדת מ"האחר" ומעדיפה לשנוא אותו מרחוק. אבל זה חלק שאולי לנו יש לעזור איך לפרוץ אותה. אומרים שסטראוטיפ נשבר כשאתה פוגש אותו שוב ושוב ומגלה שהוא מורכב יותר מלסכום אותו בכמה תכונות ונטיות. גם אוכל, אנחנו מאמינים, יכול לסייע לקדם סבלנות, שינויי תפיסה וגישה והוא מתחיל בלטעום את האחר.

אנחנו בלוקאל החלטנו לקחת את זה צעד אחד קדימה וממש עכשיו גאים לפתוח פופ-אפ בלב ימת הכנרת, שמשתף פעולה עם מרינדו, מותג קצביות הבשר האיכותי ביותר שפגשנו בארץ, ויביא לאזור הצפון והמעט מרוחק המבורגרים יוצאי דופן, שיגרמו, בתקווה, לחשוב על אוכל קצת אחרת ואולי גם על אנשים.

לוקאל בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו)
לוקאל בורגר (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחרי עבודה מאומצת של מספר חודשים מאחורי הקלעים, הפופ-אפ, שנפתח ממש עכשיו ויימשך כשלושה שבועות, מציע לאנשי הצפון, וגם לכל המטיילים והמבקרים מרחבי הארץ, מנות המבורגר למתקדמים, שלוקחות את הנתחים הכי מיוחדים ומעניינים שיש לחברים במרינדו להציע ומשלבות אותם עם תפיסת העולם שלנו, שדוגלת בטכניקות כמו כיבוש, שימור, עישון ויישון בחומרי הגלם – כדי ליצור המבורגר אחר. אז עם כריך שורט ריב על העצם, ברוטב ברביקיו ותותים מעושנים ביד אחת וכריך כנפיים בלי עצם, ברוטב ווינגס חריף עם קולסלאו, כרוב ובצל ירוק בשנייה – וגם הרבה מאוד תקווה וציפייה, לוקאל כנרת תנסה לפתוח לא רק את בלוטות הטעם, אלא גם את הראש.

Lokal כנרת במסעדת מרינדו, קיבוץ עין גב, מה-29.1 עד ה-18.2, ראשון-חמישי 13:00-21:00, שישי-שבת 12:00-21:00