לא מחכים לחכה: מסעדת מרקו החדשה ביפו דגה לנו תפריט טרי

מסעדת מרקו בניצוחו של יוני סלומון, מייסד פארוק בשוק, היא כל מה שהחך שלכם צריך הקיץ

מסעדת מרקו החדשה. צילום: יח"צ
מסעדת מרקו החדשה. צילום: יח"צ
24 ביוני 2018

תוכן שיווקי

בשורה משמחת על שיתוף פעולה נוסף וטעים במיוחד של השף אמילי גולדברג (מונטיפיורי שבע, פארוק בשוק ועוד) ויוני סלומון. השניים שותפים ליצירה זה שנים ולאחרונה חברו להקמת מסעדת מרקו, שמגישה דגים ופירות ים במתחם חדש ביפו, בין שוק הפשפשים לשוק היווני. עם מטבח פתוח, קונדיטוריה, חנות פרחים וחנות פופ אפ למעצבים – מדובר ככל הנראה בספוט החדש האהוב עלינו.

מרקו. צילום: תום דבש
מרקו. צילום: תום דבש

סלומון, שעבר לתל אביב בשנת 2007 אחרי שנים בעולם המסעדנות וחיי הלילה בירושלים, פתח ביפו את מרקו, הילד השלישי למשפחה אחרי פארוק בשוק והמעדנייה הצרפתית ניסו. בעוד כחודש צפוי להיפתח בית קפה וטרטורייה איטלקית בשם פינטו שישלים את הסט, כך שיש למה לצפות. הלוקיישנים, מספר סלומון, הם חלקי פאזל בחוויה אחת שלמה תחת קורת גג אחת.

מרקו. צילום: יח"צ
מרקו. צילום: יח"צ

מה בתפריט?

התפריט העונתי במרקו עתיד להשתנות בהתאם לחומרי הגלם הנמצאים בשוק. מבחר המנות במסעדה רחב: סלטים, מנות קטנות וסליידרים מסודרים בזה אחר זה לצד מנות גדולות שכיף לחלוק. במנות הסביצ'ה והטרטר תוכלו לחוש בטעמים ימיים חזקים ומרעננים, ואם חשקה נפשכם במטוגן – תרצו לנסות את מיקס הקטנים מהים (מושלם לצד הצ'יפס הביתי המדהים של המקום).

פירות ים ומה לא. צילום: יח"צ
פירות ים ומה לא. צילום: יח"צ

הטעמים המעושנים והאותנטיים שתנור הגחלים במקום מעניק למנות, מקפיצים את חוויית הטעם בכמה רמות. מתנור הג'וספר תוכלו לקבל מבחר דגים שלמים, פירות ים (שרימפס וקלמרי) ואפילו עוף שתרצו לחזור בשבילו. אויסטרים בתוספת אבטיח, מלפפון, נענע וכוסברה ומולים בחמאה שזופה ואניס הם רק כמה מהמנות שגורמות לחבילה הזו לעבוד – יפו העתיקה פוגשת במטבח ימי ארץ ישראלי משובח. ללקק את האצבעות.

עוד לא טעמתם? צילום: עידן גור
עוד לא טעמתם? צילום: עידן גור

מרקו, אלעזר בן עזריה 6 תל אביב־יפו | 7739380־03