להציל את אלנבי: 20 מסעדות ומזללות לתמוך בהן ברחוב החסום

צעירים, חתיכים, שיכורים. סלון ברלין (מתוך עמוד האינסטגרם של סלון ברלין)
צעירים, חתיכים, שיכורים. סלון ברלין (מתוך עמוד האינסטגרם של סלון ברלין)

רחוב אלנבי הוא קרנבל עירוני של אוכל רחוב, מסעדות ייחודיות וברים נהדרים שצריכים עכשיו את תמיכת הציבור כדי לשרוד ארבע שנים קשות של עבודות על הקו הסגול של הרכבת הקלה. בחרנו כמה מהאהובות עלינו ביותר // בשיתוף פרויקט "מפרגנים עכשיו - הקלה אחר כך" של Wolt

15 באוגוסט 2023

סגירתו של רחוב אלנבי לטובת עבודות הקו הסגול של הרכבת הקלה, בין מונטיפיורי לקינג ג'ורג', כבר כאן והיא כאן כדי להישאר איתנו ארבע שנים לפחות. כמו שכבר למדנו מחסימתם של רחוב קרליבך ושדרות ירושלים בקו האדום, ברור כי סגירתו של הרחוב תפגע קודם כל בעסקים הקטנים שמצטופפים לאורכו ובסביבתו. ואנחנו כאן כדי לעזור. כלומר, כדי לאכול. אלנבי הוא קרנבל של אוכל רחוב מכל הסוגים והמינים, ושום דבר לא יסייע לעסקים האלה יותר מכך שתמשיכו להיות לקוחות שלהם, להגיע אליהם כשאפשר, להזמין מהם כשאי אפשר, ולהציל את האופי המיוחד של הרחוב הזה.

גם ב-Wolt החליטו להירתם לטוב המסעדות והעסקים ברחוב החסום: "השינוי ברחובות, התנועה המוסטת ואתרי העבודה המלאים ברעש ובאבק, גורמים לכך שפחות אנשים הולכים ברחובות ונכנסים לחנויות ומסעדות", מסבירים ב-Wolt. "אותם בעלי עסקים בתוואי העבודות עומדים כעת מול אתגר לא פשוט ומול ההשלכות הכלכליות שנוצרו עקב עבודות הרכבת". התוצאה: קמפיין סיוע שיופיע באפליקציה תחת הכותרת "מפרגנים עכשיו, הקלה אחר כך", המזמין לקוחות לתמוך בעסקים שסובלים מהחסימות ולרכוש מהם, בין אם במשלוח דרך וולט ובין אם בהגעה פיזית לבית העסק. בואו איתנו לטיול קולינרי בין ההריסות. הולך להיות פה טעים.

אווה

אנחנו פותחים את הרשימה במקום מיוחד שיקר לליבנו במיוחד וסכנה אמיתית מרחפת מעל קיומו: השניצליה של אווה, מסעדה בטעם אמיתי של פעם שהפכה למיתולוגיות הודות למנות בלתי נשכחות דוגמת שניצל וינאי קלאסי, מרק קניידלך לפי הספר, ממולאים חלומיים ועוף בקולה (כן כן) נמצאת בסכנה. אווה שכטר, בת 83 שפתחה את המסעדה ברחוב אלנבי לפני יותר מ-50 שנה הודיעה בעבר שתסגור כשהרכבת תתחיל בבנייה. נכון לשעה זו המקום עדיין פועל, אבל מי יודע אם לאורך זמן. בכל מקרה, אל תהיו שאננים ותבואו לאכול שניצל וינאי למהדרין עוד היום. יש דברים שלא דוחים למחר. אלנבי 91
מנה חובה: עוף בקולה. מי יודע איפה עוד תאכלו את זה

שלא ייגמר לעולם. אווה שכטר במסעדה שלה (צילום: איליה מלניקוב)
שלא ייגמר לעולם. אווה שכטר במסעדה שלה (צילום: איליה מלניקוב)

סמאש אלנבי

חזיתו של הסמאשבורגר ברחוב אלנבי אולי לא נראית הכי מזמינה, כמו לא מעט חזיתות ברחוב שהיה עד כה הכי מפויח וסואן בעיר ולפתע השתרר בו שקט מבורך. ואיך אומרים? אל תסתכלו בלחמניה, אלא במה שיש בה. ויש בה סמאשבורגר פשוט מצוין שעשוי לפי הספר ונותר עסיסי וסליזי בדיוק במידה הראויה. הסמאשים הקלאסיים מגיעים עם או בלי גבינה, כאשר יש גם ארוחות סמאש ספייסי, סמאש בסגנון ניו יורק ואפילו ארוחת סמאש עצומה בגודל חצי ק"ג בשר, וגם כנפיים חריפות, טבעות בצל וכל מה שצריך כדי להרים ארוחה סמאשית לגמרי.
אלנבי 47 

מנה חובה: סמאש בורגר NYC, שנרגיש קצת כמו חו"ל

פאפי, בוא אלי. אלנבי סמאשבורגר (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
פאפי, בוא אלי. אלנבי סמאשבורגר (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

נילוס

עוד מקום שחשוב לנו שלא יאונה לו כל רע, נמצא מעט מחוץ לאזור האסון וכנראה שימשיכו להגיע אליו גם אם יהיה מוקף בתעלה עם תנינים, אבל בכל זאת: נילוס הוא כרגע הבר הברנז'אי האולטימטיבי בעיר. והוא היה בר יין עוד לפני שצצו כאלה תחת כל עץ רענן. זה המקום לבוא אליו בסוף יום עבודה וללגום יין צרפתי טוב, לשכוח מהצרות ומתלאות היומיום וכמובן להיתקל בכל האקסים/קולגות/ סלבס מקומיים של עירנו ולחייך במידה. מלבד תפריט היין המגוון, גם האוכל בנילוס שנשען על תפריט בנוסח מזרח-אירופאי אהוב עלינו במיוחד ומספק נשנוש הגון ביותר לצד כוס היין, או הבקבוק, תלוי באיזה יום אתם. אלנבי 33
מנה חובה: סלט תפוחי אדמה (גם הגרסה הטבעונית מושלמת)

לא תיפול שערה משיערות ראשו. נילוס (צילום: ענת ברזילי)
לא תיפול שערה משיערות ראשו. נילוס (צילום: ענת ברזילי)

סביח טשרניחובסקי

יש סביח, ויש סביח טשרניחובסקי. אין לנו עניין להיכנס לדיונים מייגעים על הסביח הטוב בארץ, אבל ברגע שתטעמו את הפיתה הנ"ל תתקשו מאוד לחזור לאחור, שכן מדובר במלאכת הרכבת הפיתה מהמדויקות שטעמנו. וטעמנו. השילוב הנכון של תפוח האדמה, החציל והביצה עם הירקות הטריים והמיקום הנכון של כל אחד מהמרכיבים בתוך הפיתה הפך את הסביח למוסד. כל כך מוסד, שעל אף שהוא כבר לא שוכן בטשרניחובסקי הוא עדיין קרוי על שמו. הלוקיישן החדש ברחוב אלנבי מבטיח לנו סביח מליגת האלופות במרחק קפיצה מהרכבת העתידית. שווה לחכות. אלנבי 45
מנה חובה: סביח קומפלט עם טחינה, חריף ועמבה. אגב, אי אפשר להזמין סביח בלי חציל מטוגן, כראוי למדינה מתוקנת

יש סביח ויש סביח. זה סביח טשרניחובסקי (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
יש סביח ויש סביח. זה סביח טשרניחובסקי (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

מנזר

גם כאן, היינו רוצים להאמין שמוסד כמו המנזר לא יפגע לעולם ושהוא איתנו כאן כדי להישאר לנצח. אבל את הקורונה הוא שרד רק בזכות גיוס המונים של הלקוחות הנאמנים, וכמו שאתם בוודאי כבר יודעים אין דברים שהם לנצח, והפיכתו של האזור לאתר בנייה בקנה מידה חסר תקדים עלולה לפגוע גם בבר הוותיק והאהוב. כאן אנחנו כבר נכנסים לאירוע ומבטיחים שנבוא לאכול נקניקייה עם כרוב בלחמנייה, סלט קיסר עם עוף, כבד קצוץ, איקרה וספיישלים מעולים של שפים אורחים, ולשתות בירה קרירה או סיידר מהחבית גם כשיחפרו לנו על הראש עם בולדוזר. גדרה 28
מנה חובה: סלט קיסר כמו שסלט קיסר אמור להיות

לעולם לא ניכנע. המנזר (צילום: איליה מלניקוב)
לעולם לא ניכנע. המנזר (צילום: איליה מלניקוב)

חומוס מגן דוד

את חומוס מגן דוד רובם מכירים בוודאי בזכות הבניין היפה והתכלכל בו הוא שוכן, מחירו המפתיע תמיד לטובה, וגם בזכות מרקמו הנעים והחלקלק שבזכותו הוא צבר עדת מעריצים מושבעת שזוכרת לו עוד את ימיו בשוק הכרמל הסמוך. בחומוס מגן דוד תמצאו רק חומוס, וגם שני סלטים, בלי דאווינים נוספים. יש חומוס גרגרים קלאסי ונפלא, חומוס פול לפי הספר, מסבחה טרייה וריחנית וגם חמשוקה – חומוס ושקשוקה, מנה שאנחנו אוהבים לאהוב. חוץ מזה, לשבת בבניין מהוקצע לשימור ולנגב פיתה חמימה בתוך חומוס טרי זה כמובן הכי תל אביב שיש. אלנבי 52
מנה חובה: חמשוקה אומרים לכם

לא בתמונה: חמשוקה. היא פשוט לא צריכה יח"צ. חומוס מגן דוד (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
לא בתמונה: חמשוקה. היא פשוט לא צריכה יח"צ. חומוס מגן דוד (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

גבי גודיז

אנחנו כה אוהבים עוגיות, ואלנבי הוא רחוב של עוגיות (עוד על כך בהמשך), ולכן לא ניתן לו לדעוך לעולם. אנחנו רוצים לציין זאת גם אחרי שטעמנו את העוגיות המושלמות של גבי, שמתאפיינות במרקם מדויק שנע בין צ׳אנקי לפריך ומציע עוגיות רבות וחלומיות לפי מיטב המסורת האמריקאית. יש עוגיית סניקרדודל קינמון ריחנית כמו בסרטים, יש קינדר, יש פאדג׳ שוקולד, יש ספרינקלס ויש גם אחת שמתחלפת כל חודש ותמיד מפתיעה אותנו לטובה. אלנבי 31
מנה חובה: עוגיית סניקרדודל

עוגיות, אנחנו אוהבים אתכן. גבי גודיז (צילום: גיל אבירם)
עוגיות, אנחנו אוהבים אתכן. גבי גודיז (צילום: גיל אבירם)

אמריקה בורגר

אמריקה היא דיינר אמריקאי אהוב, מהספוטים המובילים בתחרות ההמבורגר האהוב בעיר. ואם כהונת טראמפ לא פגעה בו, אז אנחנו מקווים שגם עבודות הרכבת לא. אם במקרה אתם לא חיים בכדור הארץ ופספסתם את ההמבורגר של אמריקה, נזכיר לכם שמדובר בבורגר נהדר שידוע במרכיב הסודי שלו (בצל מקורמל) שכבר הפך לסימן היכר, כמו גם לאחד הבורגרים הכי ממכרים בסביבה. לראייה, נסו להזמין אמריקה בוולט ותגלו שמדובר במשימה כמעט בלתי אפשרית. ועוד לא דיברנו על הצ׳יפס, דקיק-דקיק, מושלם-מושלם, ולא חוטא בשמנוניות יתרה – בדיוק כמו שאלוהים התכוון. אלנבי 112
מנה חובה: המבורגר אמריקה קלאסי

בוא, אל תפחד, רק רוצים לדבר איתך. ההמבורגר של אמריקה בורגרס (צילום: יחסי ציבור)
בוא, אל תפחד, רק רוצים לדבר איתך. ההמבורגר של אמריקה בורגרס (צילום: יחסי ציבור)

שרויטמן גאולה

היום שבו נפתח שרויטמן במרכז העיר, ולא אילץ אותנו עוד לכתת רגליים עד לגבול גבעתיים, היה יום טוב לכל אוהבי המאפים הפחמימתיים באשר הם. הלחמים המופלאים של האופה והשף ערן שרויטמן מתאפיינים בטריות חד פעמית, וקשה לחשוב על נכונים ומנחמים מהם. החל מלחמי המחמצת האיכותיים, כלה בפרעצלים המתפצחים והפריכים ועד המאפים המנצחים. במקום, על קצהו הצפוני של המקטע הסגור של אלנבי, תמצאו גם כריכים נהדרים שמורכבים כולם מהלחמים המופלאים, סלטים רעננים ומאפים מנחמים. גאולה 44
מנה חובה: מאפה סמנה

כן, זה אפילו יותר טוב ממה שזה נראה. שרויטמן (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
כן, זה אפילו יותר טוב ממה שזה נראה. שרויטמן (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

שווארמה גיסנו

כן, מדובר בשווארמה לגיסים, לגיסות ולמעשה לכל בני המשפחה שאוהבים פיתה עם בשר וטחינה. כלומר כמעט כולם. היא ממוקמת בצומת שהייתה עד ליום שישי שעבר הצומת הכי עמוסה של לב העיר, בהתכנסות הרחובות אלנבי, קינג ג'ורג, שינקין, הכרמל ונחלת בנימין. הבשר טרי וריחני ומסתובב על העמוד באופן שקשה לעמוד בפניו, וגם המחיר די הוגן באופן יחסי (43 למנה בפיתה עם תוספות). תוכלו לבחור בין שווארמה הודו לשווארמה עגל, וגם בין פיתה או לאפה, תלוי מאוד איזה אנשים אתם. אולי אתם גם מהאנשים שבוחרים שווארמה בצלחת ואז קצת קשה לנו להזדהות איתכם אבל נכבד כל בחירה ודרך חיים באשר הם. המלך ג׳ורג׳ 1
מנה חובה: שווארמה עגל בלאפה, חיים פעם אחת.

בצומת שהייתה הכי סואנת בעיר. שווארמה גיסנו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
בצומת שהייתה הכי סואנת בעיר. שווארמה גיסנו (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

המלביה

אנחנו לא נשכח למלביה את העובדה שהיא הייתה הסנונית הראשונה שלימדה אותנו לשוב ולאהוב את ממתק הג’לטין הלבנבן והקריר של המזרח התיכון. מאז נפתחו מלביות רבות בעירנו והקינוח הצונן והכיפי הפך טרנדי במיוחד גם במסעדות העילית, אבל את הפעם הראשונה לא שוכחים. ואנחנו זוכרים היטב את הפעם שטעמנו אותו לראשונה בשוק הכרמל- על משחק שש בש עם קפה שחור בצד, עם סירופ פופקורן, מי ורדים ריחניים, בוטנים והעוגיות של אמא של עידו כמובן. גדרה 28
מנה חובה: מלבי עם סירופ קלאסי ומלא עוגיות של אמא של עידו

ידועה גם בכינוי "המנזר של הילדים". המלביה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ידועה גם בכינוי "המנזר של הילדים". המלביה (צילום: אנטולי מיכאלו)

אל דאלי

אל דאלי היא מעדנייה ובית קפה ביום ובר בלילה, מה שמבטיח תוצרת טרייה, אווירה מהנה ותפריט עשיר שמדבר אלינו. העיקר באל דאלי הם הכריכים שמוגשים בפרעצלים או בג'בטה מחמצת לבחירתכם (יש גם ללא גלוטן!), ואל הלחמים משתדכים נקניקים משובחים, מגוון ממרחים דוגמת מיונז, חרדל או סלט ביצים וכן ירקות טריים. למי שצמחוני יש גם כריכים על בסיס גבינות טריות ממקרר המעדנייה ולמי שצמחודגי יש גם כריכים מופלאים עם טונה או אנשובי. ולמי שלא בקטע של כריך, פשוט תאכלו סלט או פלטת גבינות ונקניקים. ואם אתם בכלל לא רעבים, מה אתם עושים ברשימה הזאת. שמרו אותה לאחר כך. אלנבי 43
מנה חובה: כריך דאלידוג, פרעצל משוח במיונז וחרדל עם נקניקיית עגל, כרוב מאודה ובצל קריספי.

דברו אלינו בכריכי פרעצל מהמעדניה. אל דאלי (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
דברו אלינו בכריכי פרעצל מהמעדניה. אל דאלי (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

נאבי יונה

אין יותר מדי בתי קפה מעולים על ציר הקו הסגול, וחשוב מאוד שנשמור על נאבי יונה, שנמצא אמנם מעט מחוץ לטווח העבודות כרגע אך יקלע אליהן בהמשך. מדובר בבית קפה שמזכיר לנו את סיני, שזה כבר טוב, כי יש שם תחושה שלא ממהרים לשום מקום – דבר נדיר בעירנו. כשתגיעו לבית הקפה תראו שם בוודאי רבים יושבים בצ'יל על הספה, כשלצדם אחרים מתקתקים על הלפטופ במרץ, אבל מה שבטוח הוא שיש מקום לכולם. הקפה טעים, המאפים טריים ונעימים, ארוחות הבוקר מגוונות, הטוסטים מושחתים וגם הכריכים משביעים וסוגרים פינה. בקיצור, אחלה של נאבי יונה.
יונה הנביא 43

סיני פינת אלנבי. נאבי יונה (צילום: אנטולי מיכאלו)
סיני פינת אלנבי. נאבי יונה (צילום: אנטולי מיכאלו)

פלנטי

לא תאמיני מי עומד מאחורי פלנטי, הסלטייה הבריאותנית החלומית של רחוב אלנבי: אלה אנשי אמריקה בורגר. זה כמעט כמו העובדה שהתורמים הכי גדולים במלחמה בסכרת בארה"ב הם קוקה קולה. אבל בואו, לא באנו להיות ציניים ואנחנו שמחים שהצוות המקצועי של אמריקה סוףסוף הביא לכאן סלטייה כמו שצריך. בפלנטי מגישים סלטים רעננים, נוצצים וטעימים שמתאפיינים בשילובים מקוריים והופכים את הסלט למנת לאנץ׳ נחשקת במיוחד, תוך שהם מסירים ממנו כל מימד של התפשרות או דיאטה. מדובר פשוט בסלט חלום. תבואו, תזמינו, העיקר שתכירו את המקום הנהדר הזה. אחד העם 38
מנה חובה: פלנטי טאקו דג

אבולעפיה

אבולעפיה, או כמו שאנחנו אוהבות לקרוא לו "מקדש הפחמימות הריקות" הוא המקום האידאלי לגילטי פלז'ר. מה לעשות שבאבולעפיה פשוט יודעים מה לעשות עם קמח לבן ופשוט ולא מאכזבים אותנו אף פעם, לא כשכמהה נפשנו למלוואח פיצה מגולגל, לא כשאנחנו זקוקות לבייגל ירושלמי פריך עם תועפות שומשום וזעתר ולא כשמתעורר בנו הצורך הבסיסי ביותר לסמבוסק נוטלה. העובדה החשובה שהמקום פתוח 24/7 רק מבהירה עד כמה מדובר במוצר צריכה בסיסי שאפשר וכדאי לצרוך ממנו בכל שעות היום. אלנבי 45
מנה חובה: סמבוסק נוטלה

תמיד הייתה שם בשבילנו. מאפיית אבולעפיה בצאת חג הפסח 2017 (צילום: נמרוד סונדרס)
תמיד הייתה שם בשבילנו. מאפיית אבולעפיה בצאת חג הפסח 2017 (צילום: נמרוד סונדרס)

סלון ברלין

מי מאיתנו לא השתכר בסלון ברלין עד כלות ועדיין חזר לשם גם ביום שאחרי? רק אנחנו? אוקיי, אבל מה לעשות, כשלא יקר להשתכר רוצים לעשות את זה הרבה. מדובר בבר אולטימטיבי בו אפשר לשתות הרבה ולהנות משתייה איכותית דיו מבלי לקרוע את הכיס. נוסיף את הלוקיישן המנצח והעובדה שיש בו אווירה מהנה ולא יומרנית וקהל צעיר, חתיכי ותוסס וזהו כאמור, הבר האולטימטיבי. נסיים באנקדוטה מסלון ברלין ונספר לכם כי שם אכלנו לראשונה תורמוסים, אותם מגישים בסלון ברלין לצד הבירה כנשנוש לא שגרתי ואף בריא משהו. נג'ארה 15 
מנה חובה: שני ליטר בירה מהחבית 

צעירים, חתיכים, שיכורים. סלון ברלין (מתוך עמוד האינסטגרם של סלון ברלין)
צעירים, חתיכים, שיכורים. סלון ברלין (מתוך עמוד האינסטגרם של סלון ברלין)

פיצה אנד טורטיה

בפיצה אנד טורטיה הבינו שאם אוהבים פחמימות, לא צריך לבחור, אפשר ולפעמים גם וגם. אגב, הם מגישים גם פסטה אבל זה כבר האריך את השם. ראוי לציין ראשית את המחיר הנוח של הפיצה (59 ש"ח לפיצה מרגריטה גדולה ו35 ש"ח לפיצה אישית, תוספות תוכלו להוסיף ב8 ש"ח ויש כיד המלך הסטנדרטית: זיתים, פטריות, עגבניות, תירס, טונה, בצל ונוספות). ולגבי הטורטיות שעומדות על 39 ש"ח: יש גוואקמולה לפי מיטב המסורת, וגם טונה, סביח וגבינות. בגזרת הפסטה תמצאו אלפרדו, פומדרו ורוזה גם הן ב-39 ש"ח. בקיצור נראה לנו שמצאנו מענה לכל חשקי הפחמימות שלנו. אלנבי 79
 מנה חובה: טורטיה גוואקמולה

סליחה, אפשר פיצה *בתוך* טורטיה? פיצה אנד טורטיה (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
סליחה, אפשר פיצה *בתוך* טורטיה? פיצה אנד טורטיה (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

פיצה בוטיק

ואם כבר פיצה, זה הזמן לספר לכם שהרכבת תקרב אתכם מאוד, בסופו של דבר, גם אל פיצה בוטיק האהובה על חיות הלילה בעיר, ואלה חדשות ממש משמחות. והפיצה כשמה כן היא: פיצה בוטיק נוסח נאפולי, מה שאומר שהיא מבצק מחמצת מופתי שמקנה לה מרקם גמיש, נמתח וערב לחיך. התוספות המוצעות הן ארבע בלבד במספר, כיאה לבוטיק שמכבד את עצמו. יש מרגריטה קלאסית, יש חגיגת פטריות שמציעה שילוב של פורטבלו, שמפיניון, מלך היער וגם כמהין, יש סיציליאנית עם עלי אורוגלה, עגבניות מגי, פטריות פורטבלו ותוספת פרמזן ויש יוונית עם עגבניות מגי, זיתי קלמטה וגבינת פטה. אנחנו רוצות את כולן. אלנבי 44
מנה חובה: פיצה יוונית. יאסו!

חיות הלילה אינן טועות. פיצה בוטיק (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
חיות הלילה אינן טועות. פיצה בוטיק (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

פלאפל שומשום

פלאפל שומשום הוא היכל של טבעונות שלא מחסיר מאיתנו דבר ומפליא עם מנות אוכל רחוב יצירתיות, צבעוניות ומפתות בפיתה או בלאפה. תוכלו לבחור ביו פלאפל חמים וירקות טריים, קבב "דגים" מהצומח ולא מהים עם עשבי תיבול, שניצל מהצומח עם תוספות לבחירתכם או שווארמה רדיפיין מפורק ומתובל כהלכה וקבב מבית היוצר של הקצב הירוק. למיטיבי לכת יש גם סיגרים וקובות חמימות, כולן גם הן מבית היוצר של הקצב הירוק. אלנבי 78
מנה חובה: קבב דגים

הכי טבעוני שאוכל רחוב יכול להיות. פלאפל שומשום (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
הכי טבעוני שאוכל רחוב יכול להיות. פלאפל שומשום (צילום: יחסי ציבור/Wolt)

סופט קוקיס

גאד איז אה קוקי, התכוונה לשיר אריאנה גרנדה בזמנו. ואין אמירה נכונה מזו, כמו שאין דבר מנחם מעוגיה רכה, טריה ושוקולדית שזה עתה יצאה מהתנור, ואת הניחוח שלה נוכל להסניף ברגע שנרד מקרון הרכבת הקלה כאילו היינו באירופה מכורתנו. כדי שזה יקרה נאלץ לאכול מלא קוקיז עד אז, עבודה קשה אבל אין ברירה. מדובר בעוגיה גדולת מימדים שלא תרצו שתיגמר לעולם, עם תוספות מושחתות יותר ופחות, כולל עוגיית אמסטרדם קלאסית, עוגיית מקדמיה ושוקולד לבן ועוד רבות ומטריפות שתרצו לאכול בזו אחר זו. רגע רגע רגע, סיפרנו שיש גם גלידה וקרפ וגם מגש עוגיות מיני? אה סורי היינו בדיוק באמצע הביס. אבל שתדעו שיש. אלנבי 60
מנה חובה: עוגיית צ'אנק מיקס

נהיה חייבים לאכול המון כאלה, אין ברירה. סופט קוקיס (צילום: יחסי ציבור/Wolt)
נהיה חייבים לאכול המון כאלה, אין ברירה. סופט קוקיס (צילום: יחסי ציבור/Wolt)