לומדים כישרון: חוג המוזיקה שאתם רוצים בשביל הילדים שלכם

את החוג הזה מעבירים אמנים כמו אביב גפן, שלום חנוך ודודו טסה, התלמידים שלהם כבר הגיעו לדף הפייסבוק של טיילור סוויפט ומבחינת האחים שהקימו אותו - השמים הם הגבול, לכל אחד

בית הספר למוזיקה ארטיק. צילום: ליאור ניר
בית הספר למוזיקה ארטיק. צילום: ליאור ניר
2 באוגוסט 2017

תוכן שיווקי

"מוזיקה היא אמנות שכל אחד יכול ללמוד, אין דבר כזה כישרון או קואורדינציה". הגישה המרעננת הזו באה מפיו של רועי דרייזין, מבעלי בית הספר למוזיקה 'ארטיק' – בית ספר שדרייזן ואחיו עמית הקימו במטרה להעניק חוויה ייחודית ללימודי המוזיקה, המבוססת על שיטת לימוד שונה מזו הנלמדת בקונסרבטוריונים השונים בארץ.

'ארטיק' הוא התגשמות החלום עבור האחים דרייזין. הם הקימו אותו ביהוד לפני 13 שנה עם 30 תלמידים, והיום יש בו קרוב ל- 600 תלמידים בגילאים 3 – 84. מסלול הלימודים הוא שנתי ועובד במתכונת של חוג אחר הצהריים.

"סביבה שלמה שכולה מוזיקה". צילום: ליאור ניר
"סביבה שלמה שכולה מוזיקה". צילום: ליאור ניר

לפני הכל: מוזיקה זה כיף

"הכל התחיל מחלום לעשות משהו שונה בעולם המוזיקה", מספר רועי. "אחי ואני נחלנו אכזבה מלימודי מוזיקה כילדים. למדנו בשיטה לא נכונה – אם זו מורה מבוגרת שאומרת לשבת ישר או מטילה אינספור שיעורי בית לא מעניינים, ואם זו תפיסת המוזיקה כמקצוע ולא כחוויה רגשית הפונה לנפש ולא למוח או לרציונל. כשנקרתה בפנינו ההזדמנות לקחת בית ספר קטן ביהוד ולערוך בו פיילוט, החלטנו שזו ההזדמנות שלנו לנסות ליישם את כל השיגעונות שיש לנו בראש – וזה עבד. היום ארטיק הוא לא רק בית ספר למוזיקה אלא מתחם ענק שיש בו אולפני הקלטות, חדרי חזרות, אולם הופעות והרצאות, וחנות כלי נגינה – סביבה שלמה שכולה מוזיקה".

[tmwdfpad]

מהי השיטה שלכם?

"מבחינתנו, כישרון אינו מולד אלא דבר נלמד", מסביר דרייזין. "אנחנו מעבירים סדנאות ייחודיות כמו איך להופיע מול קהל, איך לנגן בלהקה או איך להקליט באולפן. שנינו אנשי מוזיקה, ולי יש נגיעה גם בתחום הקולנוע. ישבנו וכתבנו שיטה בשיתוף יועצים חיצוניים, בהם אמנים מוכרים בישראל, אנשי חינוך ואנשי עסקים. השיטה שיצרנו היא ההפך המוחלט מהאופן שבו מלמדים מוזיקה בהרבה מהמקומות בישראל היום, שזה בדרך כלל רק שיעור פרטי פעם בשבוע. אצלנו כל המורים מכירים זה את זה ואת כל התלמידים, וסביב השיעור הפרטי המתקיים פעם בשבוע בנינו התנהלות חברתית ומוזיקלית באמצעות סדנאות שונות. אין שיעור רגיל של מורה ולוח עם תווים – הסדנאות הן דינמיות וחווייתיות. את המושגים המוזיקליים לומדים דרך תיפוף על הגוף, צעקות ושירה, וכמובן נגינה. יש כיתות אמן בהן התלמידים נפגשים עם אמנים שמסבירים להם את הדרך המוזיקלית ועונים על שאלות".

"מלמדים מוזיקה כחוויה רגשית". צילום: ליאור ניר
"מלמדים מוזיקה כחוויה רגשית". צילום: ליאור ניר

בין האמנים שעובדים עם 'ארטיק' אפשר למצוא את אביב גפן, שלום חנוך, יזהר אשדות, דודו טסה ואמנים מחו"ל שמגיעים לארץ. "אין אצלנו הופעות סוף שנה בלבד", מוסיף דרייזין, "יש הופעות לאורך כל השנה, כדי ללמוד דרך הבמה, דרך הדבר האמיתי. יש הופעות כמעט כל שבוע, במות פתוחות ופרויקטים מיוחדים, כמו למשל פרויקט 'ארטיק רוק אורקסטרה', שזוהי תזמורת של בין 50 ל-80  ילדים נגנים. זה פרויקט שהתחיל בקליפ ביוטיוב לשיר של טיילור סוויפט וכבש את הרשת. הקליפ, שזכה לכשני מיליון צפיות, הגיע לסוויפט עצמה והיא הכניסה אותו לעמוד הפייסבוק שלה, שלחה מתנות לתלמידים ופתחה איתו כל הופעה בסיבוב ההופעות שלה. התזמורת הזאת מופיעה המון באירועים גדולים, אפילו בטקס הדלקת המשואות".

כבש את הרשת: סרטון הקאבר לשיר של טיילור סוויפט

לצד העבודה עם התלמידים הקבועים מציעים בארטיק פיתרון יצירתי למשפחות שמגיעות מחו"ל לחופשות ארוכות בישראל ומחפשות חוויה מוזיקלית עבור הילדים לתקופת החופש. "במסגרת הזמן הזה אנחנו דואגים לשלב אותם בשיעורים פרטיים ולהכניס אותם להופעה הקרובה, כדי שינגנו עם הרכב. יש משפחות שלמות שנרשמות יחד, ההורים והילדים, וכל אחד לומד מה שמעניין אותו ומגשים את החלום לנגן".

להרשמה לארטיק לשנה הקרובה