בטח לא פראיירים: לוקץ מספר על החלום המטוגן שמתגשם

חלום שנולד בתסריט, התגלגל לריאליטי ועכשיו הופך למציאות מטוגנת - הראפר איתי לוקץ נזכר איך בדיחה קטנה על מסעדה בשם "פראייר" שמטגנת הכל מהכל, הפכה לפופ-אפ בבית הפנקייק שגם אתם יכולים לטעום. הכינו את המפיות
בשנת 2012 אני ומתן שרון (גילוי נאות, שכותב בטיים אאוט) כתבנו תסריט על ראפר שמן מצהלה שמנושל מאורך חייו הראוותני ועובר לגור אצל חברו בפתח תקווה. הראפר ההוא זה אני, החבר היה סבא קוקו והקווים בין הדמיון למציאות היו מטושטשים יותר ממתן על איוואסקה. לסדרה ההיא קראנו ״מנושל״, ולמרות שצילמנו פרק אחד בלבד (כנראה שאני לא באמת בן של מיליארדרים, תתאמץ יותר אבא!), בפרק השלישי – שלא צולם מעולם – הראפר השמן שלנו מצהלה,שבמקרה נקרא גם הוא לוקץ׳, מוצא עבודה בדוכן אוכל מופרע שמטגן הכל, ואני מתכוון הכל, בשמן עמוק. כך נולד ״פראייר״.
תריצו קדימה לשנת 2021, אז מפיק חביב מהתכנית "המסעדה הבאה של ישראל" פנה אליי להגיע לאודישן. אני, שנשבעתי לא לחזור לתחום המסעדנות אחרי שעסק שהקמתי עם חברים התרסק בענק ב-2013, חשבתי שזו הזדמנות טובה לנסות ולהגשים חלום מטופש בו אני ומתן מטגנים הכל ומתים מהר. מכיוון שהיינו צריכים איש שגם ידע להכין אוכל, קראנו ליקיר המערכת אורן ברזילי ובעיקרון הרסנו לו את החיים בדרך להרים דיינר על טהרת המטוגן. החוויה לא היתה אידיאלית, בלשון המעטה. למרות שהאודישן היה ערוך טוב, יצאתי משם מאוד פגוע (בכיתי כמו שלא בכיתי מאז שבית הפנקייק המקורי נסגר ב-2003), ואחרי השידור, משהו הרגיש לי לא סגור.
עכשיו החלום המטופש והשמן שלנו לדיינר סותם עורקים שבו הכל מטוגן (כולל הצלחת) מתגשם, ואני לא יודע מה אני יותר – מופתע או שמן (כנראה ששמן). שרון אדרי המלך, הבעלים של בית הפנקייק המקורי (שנפתח מחדש ב-2004, תודה לאל), עומד להגשים לי את החלום, וביחד עם אורן ומתן אנחנו פותחים את "פראייר" לפופ-אפ של חמישה ימים בהם חזון העצמות המטוגנות שלנו יוגשם. זו תהית מיתת שמנים מושלמת.
גם אם הייתי רוצה, לא יכולתי לחשוב על מקום טוב יותר לטגן את חיינו מאשר בית הפנקייק המקורי בהרצליה (צומת הסירה), מקום שאם הייתי יותר אובססיבי לגביו הייתי כבר עובר לגור בו (אשתי הילה לא מסכימה). למען האמת, אפילו לחופה שלי נכנסתי עם השיר הראשון שלי על בית הפנקייק (להפתעתי, לזה הילה כן הסכימה).
תוך יומיים היו 200 הזמנות, הייתי בהלם, תמיד ידעתי שהקונספט טוב אבל מי היה מאמין שבדיחה של שני שמנים ביחד עם יכולות של איש לא ממש שמן אבל מאוד מצחיק יכול באמת לקרות בעולם האמיתי. אני עדיין מחכה להתעורר מתרדמת קראק ולגלות שזה חלום, אבל עד אז אני אגלגל גבינה מטוגנת וחרוזים לכל הסועדים שיהיו אמיצים מספיק להתקרב לסיר הטיגון שלנו.
הפופ-אפ של מסעדת "פראייר" יתקיים בין ה-20.2 ועד ה-24.2 בבית הפנקייק המקורי הרצליה, תחנת פז, צומת הסירה. להזמנת מקום: 050-2287376