Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פיצה מעוגה: מאפיית לחמים בניו יורק ממציאה מחדש את הפיצה

חתיכת סלייס. פיצת הבבקה של Breads Bakery. (צילום: טיים אאוט ניו יורק)
חתיכת סלייס. פיצת הבבקה של Breads Bakery. (צילום: טיים אאוט ניו יורק)

למכור קרח לאסקימוסים זה קשה, אבל ניסיתם פעם למכור פיצה חדשה לניו יורקרים? "Breads Bakery", השלוחה האמריקאית של מאפיית "לחמים", משיקה פיצה חדשה המבוססת על בצק בבקה - הלהיט האמריקאי הגדול שלהם - בעיר שיודעת בדיוק איך היא אוהבת את הסלייס שלה

31 ביולי 2025

בכל העולם אוכלים פיצה, אבל בניו יורק הפכו אותה לסמל. הפיצה הניו יורקית, אותו סלייס ענק ודקיק שנוזל עם גבינה לתוך הפה, כבר הפך לאייקון עירוני לא פחות מהותי מהפלאפל שלנו. לכן הפיצה החדשה שנמכרת על ידי רשת "breads bakery", אחותה המחוברת בטבור של רשת "לחמים" הישראלית, היא יציאה חדשה לגמרי שמאתגרת את עצם הזהות של הפיצה הניו יורקית – סלייס עצום, עבה בצורה לא הגיונית, שמבוסס כולו על בצק עוגת בבקה.
>>בר-מסעדה של הבסטה ופורט סעיד, ועוד 6 מסעדות שעתידות להיפתח https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa-3107/

ראשיתו של הסיפור הוא בפתיחת סניף חדש לרשת, התשיעי במספר והראשון שנפתח בברוקלין, בלוקיישן יפהפה בכניסה לפארק גשר ברוקלין. הסניף הוא למעשה דוכן – קיוסק קוראים לו בארה"ב – שמגיש סנדווי'צים, מאפים, סלטים וקפה, אבל גולת הכותרת היא הפיצה החדשה, שמנצלת את הלהיט שבשמו הפכו "ברדס בייקרי" למוכרים – עוגות הבבקה שלהם, סמל ניו יורקי-יהודי בפני עצמו.

מה איתנו, לא מגיע לנו לטעום? פיצת הבבקה של Breads Bakery. (צילום: טיים אאוט ניו יורק)
מה איתנו, לא מגיע לנו לטעום? פיצת הבבקה של Breads Bakery. (צילום: טיים אאוט ניו יורק)

החברים שלנובטיים אאוט ניו יורק https://www.timeout.com/newyork/news/babka-pizza-is-coming-to-brooklyn-bridge-park-courtesy-one-of-nycs-best-bakeries-072325תיארו את המנה החדשה בהתלהבות אמריקאית טיפוסית: "מעריצי הבבקה המפוארת של ברדס בייקרי יהיו שמחים ללמוד שהפיצה החדשה עשויה עם אותו בצק יחודי, בצק בבקה חמאתי, שכאן מקבל טיפול מלא בטעם עם רוטב עגביות שמוכן במקום ומוצלרה נמסה כדי ליצור משהו טעים מאוד ומיוחד". הסלייס המאוד מכובד ועבה עולה 11.95 דולר, שזה בערך 40 ש"ח, ונמכר אך ורק בדוכן החדש שלהם בפארק גשר ברוקלין.

הסניף הראשון של מאפיית לחמים נפתח בשנת 2002 מול השוק הסיטונאי (כיום מגדלי גינדי) על ידי השף אורי שפט, ולאחר שזכה להצלחה, התפשט ברחבי העיר לסניפים נוספים. בשנת 2013 נפתח הסניף הראשון של Breads Bakery ביוניון סקוור שבמנהטן, בשיתוף עם איש העסקים גדי פלג ומאיר אדוני, אך סכסוך עסקי פיצל את העסק בשלהי העשור הקודם, וכיום פלג הוא הבעלים של השלוחה האמריקאית. עוגות הבבקה של המקום הוכתרו לא פעם כטובות ביותר בניו יורק (בין היתר, בניו יורק טיימס ובוול סטריט ג'ורנל), ועכשיו הם יתחרו בקטגוריה אחרת לגמרי, עם פיצה יוצאת דופן. ואם אתם באזור, תקפצו לטעום וספרו לנו מה ישראלים חושבים על המפלצת החדשה הזו.
(Pier 1, Brooklyn Bridge Park (20 Furman Street in Brooklyn

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup