ליקווידיום: מעבדת הקוקטיילים הסודית פותחת דלתות לציבור הרחב

ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)
ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)

כנראה שלא שמעתם מעולם על ליקווידיום, בית מלאכה ארטיזנלי לקוקטיילים ולמשקאות, בעיקר כי עד כה הוא סיפק משקאות ישירות למסעדות העיר. אבל עכשיו גיא גרלניק החליט לפתוח את המעבדה שלו לקהל הרחב, לצד תפריט אוכל ברים ייחודי, מתוחכם ולגמרי טבעוני

29 ביולי 2025

גיא גרלניק החל את דרכו במיקסולוג באימפריאל, התאהב בקוקטיילים אבל התעייף מחיי הלילה של העיר. לכן את ליקווידיום הוא פתח לפני כשנתיים כמעבדה למשקאות, ולא בר קוקטיילים. המשמעות היא שבמקום להגיש משקאות ללקוחות, ליקווידיום הפכה לספקית קוקטיילים משמעותית עבור מיטב מסעדות העיר, כאשר עבור חלקן הם מייעצים ובונים את התפריט, ואחרים פשוט מקבלים את הקוקטיילים עצמם. אבל לגרלניק התחיל לדגדג החשק לקשר ישיר עם הלקוחות. "הרגע הזה שאתה רואה מישהו נחשף למשקה שייצרת, חווה ומתלהב – היה לי חסר״, הוא מספר. ולכן, גם אתם מוזמנים לשתות.
>> יפן כאן: בפסטיבל היפני שבדיזנגוף סנטר יש יותר מדי ממה להתלהב

בעקבות אותו רצון, ליקווידיום יפתח לקהל הרחב במשך שלושה ימים בשבוע: בימי שני יגיש טעימות קוקטיילים, ובימי רביעי וחמישי תוכלו להזמין קוקטיילים מהתפריט, לצד מנות קטנות, ערבות לחיך ולגמרי טבעוניות. הלוקיישן עצמו, שממוקם על מנחם בגין לא רחוק מהמפגש עם החשמונאים, מעוצב כולו במעבדת כימיה לכל דבר ועניין – החל מבר וארונות נירוסטה, ועד פיפיטות, מבחנות וכלים שאנחנו אפילו לא יודעים להגות את שמם. זה לא סתם גימיק – עבור גרלניק והצוות שלו, הקוקטיילים הם אכן כימיה, או אפילו אלכימיה, לכל דבר ועניין.

ד"ר, אני אקח משוקשק, לא מעורבב. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)
ד"ר, אני אקח משוקשק, לא מעורבב. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)

המשמעות היא שבליקווידיום יש שאיפה לשפר ולשדרג את הקוקטיילים שלהם כל הזמן, מבכל בחינה – טכניקת ההכנה, יצירת תנאים אופטימלים לזיקוק, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות והקפדה על חומרי גלם משובחים, איכותיים וברובם מקומיים. וזה בהחלט עובד, ואנחנו אפילו לא יודעים איך – אבל אפילו כוס המים פה טעימה יותר מהרגיל. גרלניק זורק בחיוך שזה רק סינון כפול, כאילו זה עניין של מה בכך.

בהתאם, כשיושבים במקום קשה שלא להתפעל עמוקות נוכח ההשקעה בכל פרט ופרט. כנראה שכך נראה מקום שבו האנשים שמאחוריו עושים מה שהם אוהבים, ועומדים מאחוריו במאה אחוז. מרענן לשבת פה, ולגמרי משמח לפגוש במקום שובר שגרה מעוד בר יין גנרי. התחושה הזו התגברה כשלגמנו את הקוקטייל Contrast, שעבור 48 ש"ח יספק לכם משקה מבוסס יינות ארומטיים, תה טראפל וליצ'י מותסס – קוקטייל צלול ורענן, כה קייצי ופירותי עד שהיה פשוט תענוג לשתייה בעונה כזו חמה.

הישר מהמעבדה. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)
הישר מהמעבדה. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)

מלבדו, התפריט מציע עוד חמישה קוקטיילים שמתומחרים באופן הוגן למדי (46-56 ש״ח), שבעיר שבה חלק מהקוקטיילים המושקעים כבר נסקו ל-70 ש"ח הוא אירוע כבר נדיר, בטח עוד ביחס לכמה מחשבה, עניין ויד מיומנת ניכרו בקוקטיילים. דרינק נוסף שהתקשנו להישאר אדישים אליו הוא ה-Framework (56 ש"ח), המבוסס טקילה לבנה, מיסו דובדבנים ופינגר ליים, כמו גם ה-Outline (46 ש"ח), שהוא מעיין מוחיטו משודרג, וגם מחזיק בתואר הקוקטייל הראשון שרקחו במקום – תערובת של כשות, צנטה והדרים, שמתאים באופן נפלא לעונה החמה הזו.

בילוי צונן לעונה החמה. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)
בילוי צונן לעונה החמה. ליקווידיום. (צילום: גיא גרלניק)

התפריט, כאמור, הוא פשוט גן עדן לטבעונים, אבל גם מי שלא דובק בדיאטה המוסרית יהנה מהמנות הקטנות שהולמות את רוח הקוקטיילים מבלי להאפיל עליהם: רושטי זוקיני עם יוגורט לימון, בצל ירוק וצנונית (28 ש"ח), לחול עם חציל במיסו, עשבי תיבול ובצל מומחץ (30 ש"ח), קציפת תפוח אדמה עם שימאג'י וקריספי קייל כמנת אוממי (30 ש"ח), או לחם קסטן עם פאטה פקאן, ורמוט מצומצם ופינגר ליים (34 ש"ח). את התפריט האכיל מקנחים, איך לא, עם מנת מלבי עם סירופ הדסים, תות, שקדים וקוקוס (28 ש"ח). למי שבאמת חובב קוקטיילים, כדאי מאוד לקפוץ על תפריט ארוחת הטעימות של יום שני, שמציע ארבעה קוקטיילים לבחירה, לצד שש מנות מהתפריט בעלות 300 ש"ח לאדם. עם מעבדה שכזו, בחיים לא היינו מפסיקים להתנסות.
ליקווידיום, התעשייה 2. יום ב' (ערב טעימות), 19:30-23:00 | ד'-ה' (תפריט פתוח) 17:00-23:00