מבחן טעימה: חומוס גולמי להכנה ביתית מבית "חמסה"
האם החומוס הגולמי של חמסה ראוי להחליף את החומוס שאתם קונים בסופר? מערכת Time Out עם הממצאים

המותג "חמסה" השיק לאחרונה מוצר הזוי אך מתבקש – חומוס גולמי להכנה בבית ללא חומרים משמרים. מבחינה רעיונית ועיצובית המותג נשען על מוצרי הטחינה הגולמית, שלטענת אנשי חמסה מועדפים על כ-63% מהצרכנים הישראלים ביחס לטחינות מקופסה. הם מדגישים כי המוצר אינו מתיימר להתחרות בחומוסיות, אלא שואף להוות אלטרנטיבה בריאה וטעימה יותר לחומוס שאנחנו קונים בסופר.
במערכת Time Out נערכנו לקבלת המוצר עם מיץ לימון, שקית כמון ואספקת פיתות הולמת. אנשי חמסה ממליצים "לתבל לפי הרגש", ועל כן הטלנו את מלאכת ההכנה על חבר המערכת המזרחי ביותר (גיא פרחי – שמינית תימני). הוא שפך את תכולת הקופסה לקערה גדולה, ערבב עם מים לפי העין ותיבל בהתאם לאינטואיציה הצנענית המלווה אותו מינקות. כשהתקבלה עיסה בעלת מרקם משחתי, הוא הגיש אותה בצלחות קטנות לשולחן מערכת האתר.
שלושה מבין ארבעת הטועמים הופתעו לטובה. הטעם של החומוס אינו מעניין במיוחד, ונוכחות השום בולטת יתר על המידה, אך הוא עדיין מרגיש נכון יותר מחומוס אחלה ודומיו. מנגד, הטועם המאוכזב ציין כי "החומוס חמצמץ והמרקם מעיק", אולי כדי לקרוא תיגר על מלאכת התיבול התימנית. נסכם זאת ככה: טוב כממרח, אך לא כמרכיב בודד בצלחת ניגוב.