אחרי עשור בתל אביב: "מדע על הבר" מגיע לעוטף עזה

האירוע השנתי הפופולרי של מכון ויצמן, במסגרתו מגישים מדענים הרצאות מרתקות לבליינים בברים ובמועדונים, יגיע בחודש הבא לעוטף עזה

מדע על הבר בתל אביב (צילום: ניר עמוס)
מדע על הבר בתל אביב (צילום: ניר עמוס)

אחרי 10 שנות הצלחה בתל אביב (ובשיתוף Time Out) ואירועים ששינו את הרגלי הבילוי, הכניסו מרכיב חדש, מקורי ובלתי צפוי לחיי הלילה והתרבות של העיר הגדולה והזניקו את טרנד ההרצאות הליליות, יגיעו השנה אירועי "מדע על הבר" עם עשרות מדעניות ומדענים בכירים ממכון ויצמן למדע ל-32 ברים ומקומות בילוי נבחרים ביישובי עוטף עזה, אשקלון ונתיבות וישוחחו עם בליינים על השאלות המדעיות הפתוחות ועל החיים בחזית המדע העולמית.

האירוע יתקיים ביום חמישי, 2 ביולי, בשעה 20:30. הכניסה, כמיטב המסורת של "מדע על הבר" חופשית – אך יש להזמין מקום מראש בברים (פרטים באיוונט בפייסבוק כאן).

בין השאלות שיבחנו המדענים בפני הקהל: האם תיתכן מציאות מקבילה? ומה הקשר בינה לבין מחשבים קוונטיים עתידיים? האם המוח האנושי מסוגל לאובייקטיביות? מה עטלפים יכולים ללמד אותנו על עצמנו? האם איינשטיין הבין את תורת הקוונטים? האם התקשורת באמת אשמה? איך לקרוא ולכתוב בשפה של המוח? האם אפשר להזיז אטומים בודדים? האם נצליח לשדר ריחות באינטרנט? האם אפשר לייצר נגיף על שבב? כיצד המוח והגוף מגיבים למצבי לחץ? מי שוקל יותר – כל האנשים או כל החרקים? ומה זה אומר על איכות הסביבה? האם אפשר לשנות את ההיסטוריה? מה הקשר בין האקלים, הצמחים ונגיפי הקורונה?

ממכון ויצמן למדע נמסר כי "אנו רואים לעצמנו חובה וזכות לחלוק עם הציבור את הידע המדעי ואת תחושות ההתלהבות מההרפתקה הגדולה של הרחבת הידע האנושי. אירוע "מדע על הבר" מהווה מודל לחיקוי, וארגונים רבים – בארץ ובעולם – הולכים בעקבות המכון ומקיימים אירועים שונים "על הבר". השנה, לאות הערכה לתושבי העוטף, החליטו המדענים לקיים את המפגשים בברים ובמקומות הבילוי ביישובי עוטף עזה, באשקלון ובנתיבות".