מייד אין צ'יינה: שופינג בבייג'ינג

רולקס בזול? קצת משי? אולי מגילה סינית עתיקה? קניות בבייג'ינג, כל מה שצריך לדעת

שוק המשי בבייג'ינג (צילום: shutterstock)
שוק המשי בבייג'ינג (צילום: shutterstock)

הקניות בבייג'ינג הפכו כבר מזמן לחלק מהנוף התיירותי. סין נחשבת למדינה זולה, ושלל המוצרים – החל בבגדים, דרך עבודות יד וכלה באלקטרוניקה – נמכרים כאן במחירים אטרקטיביים לתייר המערבי. מרכזי הקניות, כמו גם המרכולים, בבייג'ינג, נפתחים כבר ב-8 בבוקר. כיוון שההיצע עצום והמרחקים בין מרכז למרכז גדולים, מוטב להשכים קום. אפשר ואף מומלץ להמיר דולרים במלון. האנגלית היא מצרך נדיר ברחובות בייג'ינג, כך גם בקרב נהגי המוניות המקומיים. לכן, לפני שיוצאים מהמלון, בקשו מפקיד הקבלה דובר האנגלית לכתוב לכם על גבי פתק בסינית את שמו של השוק שאליו אתם מבקשים להגיע. הציגו את הפתק לנהג בצורה הפוכה. אם הוא יהפוך אותו לצד הנכון, סימן שהוא קורא מנדרין ויש להניח שיוביל אתכם ליעדכם.

ישנם חמישה אזורי קניות מרכזיים בעיר: Wangfujing, Xidan, Dongdan, Qianmen, ו-Liulichang. המקום שבו הכי כדאי להתחיל את מסע הקניות שלכם הוא אזור Dongdan, ובאופן ממוקד יותר בסמטת המשי, הנקראת גם שוק המשי (Jinguomenwai). כפי שמעיד שמה נמכרים בה מגוון רחב של מוצרי משי, בתוספת להיצע הרגיל של בגדי מעצבים במחירי רצפה שאפשר למצוא ברבים משוקיה של בייג'ינג.

Wangfujing נחשב לאזור הקניות הגדול ביותר. הוא ממוקם ממערב לעיר האסורה ואפשר למצוא בו כמה בתי כלבו וחנות ספרים לספרות זרה מהטובות בסין. Xidan הוא אזור הקניות השני בחשיבותו, ופזורים בו כמה קניונים וחנויות כלבו, וכן חנויות ספרים ושוקי אוכל. הוא נמצא במערב העיר, ממערב לשדרות Chang'an .Qianmen הוא אזור הקניות העתיק של בייג'ינג עם היסטוריה של יותר מ-500 שנה. האזור נמצא מדרום לכיכר טייאננמן.

מדרחוב Liulichang הוא רחוב להולכי רגל בלבד, משופץ ומשוחזר, הנמצא בחלק הדרום מערבי של העיר. בחנויות הפזורות לאורך הרחוב תוכלו למצוא ספרים, ציורים, קליגרפיות, תכשיטים, פסלונים, עבודות יד, ועוד. ה-Sanlitun בצפון מערב בייג'ינג הוא אזור קניות פופולרי נוסף בקרב התיירים, שבו אפשר למצוא הכל. פופולרי במיוחד באזור זה הוא בית הכלבו Ya Shou. שוק הפנינים נמצא בתוך בניין מקורה, לא רחוק ממקדש השמים. בשוק אפשר למצוא מכל הבא ליד – שעונים, תכשיטים, בגדים, נעליים, צעצועים, מוצרי חשמל ועוד.

חוויית קניות מסחררת (צילום: shutterstock)
חוויית קניות מסחררת (צילום: shutterstock)

השוק היחיד בבייג'ינג שנותר פתוח ובלתי מקורה הוא שוק הלילה (Dong Hua Men), שנמצא מול מרכז הקניות Xin Dong An באזור Wangfujing. השוק נפתח רק בערב, ונמכרים בו מוצרי מזון מכל סוג ומין, וגם אוכל מוכן אקזוטי במיוחד הכולל זחלים וחיפושיות, וכן מגוון רמשים וחרקים. אחד השווקים המומלצים ביותר בבייג'ינג הוא שוק הפנינים, הממוקם בבניין ענק, הומה אדם ורעשני, אפוף ריחות וצבעים שילוו אתכם עוד זמן רב אחרי שתעזבו. השוק קיבל את שמו בזכות הקומה העליונה שלו, שבה יציעו לכם תכשיטים ופנינים בזול. בין לבין אתם מוזמנים לנוע על מדרגות נעות בין שבע קומות עמוסות כל טוב. למשל, שעונים (מזויפים כמובן) שנושאים את שמות כל המותגים החמים בעולם. אפשר לצאת משם עם ברייטלינג מפואר או עם רולקס מוזהב במחיר של 120 יואן (כ-60 ש"ח). ליד שגרירות ישראל החדשה נמצא שוק הנשים, שבו מציעות מאות חנויות תכשירי איפור, בשמים ומכוני יופי. לא רחוק משוק הנשים פורח שוק ענק של צמחים ועציצים. בסופי השבוע, חובה לקפוץ לשוק העתיקות ב-Paniayuan המציע אינספור פריטים עתיקים – מרביתם הגדול סיניים – החל במגילות קלף, דרך תכשיטים וכלה בגרמופונים מהתקופה הקולוניאליסטית. ההתמקחות כאן היא חלק בלתי נפרד מהעניין, ואתם יכולים להניח שהמחיר האמיתי הוא כשליש מזה שצוין בפניכם בתחילה. 

Laitai Flower Market

זהו השוק הבוטני הגדול ביותר בסין והוא חוויה נהדרת לכל מי שפרחים עושים לו את זה, וגם למי שלא. שורות שורות של סחלבים, עצי בונזאי, קקטוסים, פרחי לוטוס ושושנים סיניות, לצד צמחים ירוקים מכל הסוגים, וגם חנויות לממכר דגים טרופיים. אל תעצרו בחנויות שבסמוך לכניסה, המחזיקות בעיקר סחורה לתיירים ומזכרות באיכות נמוכה. היכנסו פנימה וחקרו את השוק, ואל תחמיצו את המרתף (הכניסה באזור האחורי של השוק) שם תמצאו חנויות המוכרות מנורות, קרמיקה ונרות.

כתובת: 9 Maizaidian Xi Lu, Chaoyang

פתוח: שני-שישי 18:00-9:00, שבת, ראשון 18:30-9:00

שוק הפרחים Laitai (צילום: טיים אאוט)
שוק הפרחים Laitai (צילום: טיים אאוט)

Panjiayuan Antique Market

מומלץ בחום להגיע לפחות פעם אחת לשוק הזה בזמן שהותכם בבייג'ינג. אמנם הוא מפורסם בזכות העתיקות הנמכרות בו, אבל תוכלו למצוא כאן את כל מבוקשכם מבחינת מתנות ומזכרות מביקור בבירת סין. כובעים ותגים צבאיים, מנורות, תכשיטים, פסלי בודהה, מטבעות עתיקים, שעונים מעוררים עם תמונתו של מאו, שטיחים ובגדים מסורתיים, פוסטרים מתקופת המהפכה התרבותית ועוד. בקיצור, כל מה שהוא סין ועוד הרבה יותר. אם אתם מחפשים עתיקות, רצוי להגיע עם שחר (4:30 לפנות בוקר) בשבת או בראשון אז תמצאו את המציאות הטובות ביותר בין שלל פריטי החרס, כלי הנשק העתיקים, הפסלים והתכשיטים שהגיעו לכאן מכל רחבי סין.

כתובת: Panjiayuan Qiao, South

פתוח: שני-שישי 18:00-8:30, שבת, ראשון 18:00-4:30

שוק העתיקות Panjiayuan (צילום: shutterstock)
שוק העתיקות Panjiayuan (צילום: shutterstock)

(Pearl Market (Hongqiao

שוק הפנינים מציע אמנם גם פנינים ואבנים טובות, אבל כולל בין השאר גם את שוק הדגים הגדול ביותר בעיר בקומת המרתף, כמו גם דוכני בגדים ונעליים. השוק שוכן בבניין שהוא מרשים יותר מבנייני השווקים האחרים, והדבר מתבטא בין השאר גם בנוף מקסים לעבר מקדש השמים שנשקף מהקומות העליונות של השוק. שם, בקומות העליונות, תמצאו גם את הסחורה המשובחת ביותר, מבחינת אופנה בכל אופן.

כתובת: Tiantan Dong Lu, Chongwen, South

פתוח: כל יום 19:00-8:30

שוק הפנינים (צילום: shutterstock)
שוק הפנינים (צילום: shutterstock)

Silk Street Market

שוק המשי הוא אטרקציה תיירותית פופולרית כמעט כמו העיר האסורה. התיירים גודשים את השוק הזה בקצב מדהים של 20 אלף ביום, וכמעט 60 אלף בכל יום בסוף השבוע. שבע הקומות של השוק מפוצצות בדוכני בגדים, בדים, תכשיטים, נעליים, מצעים, מזכרות, אלקטרוניקה ועוד. כמובן שכמו בכל שוק, תמצאו גם כאן את כל מגוון המוצרים המזויפים.

כתובת: 8 Xiushui Dongjie, Jianguomenwai Dajie, Chaoyang

פתוח: כל יום 21:00-9:00

שוק המשי (צילום: shutterstock)
שוק המשי (צילום: shutterstock)

Tea Street Market

יותר מ-900 דוכנים שהם עדות מדהימה לכמות העצומה של תה שנצרך בסין. תה יסמין ותה erlong, תה ירוק ותה pu'er היקר, ועוד אינספור סוגים מאינספור מקומות לצד דוכני מזון רבים ומגוונים. הרוכלים יזמינו אתכם לטעום לפני הקנייה, והקצב אטי ורגוע יותר מאשר בשווקים ההומים האחרים של העיר.

כתובת: Maliandao, Chaycheng, Xuanwu

פתוח: כל יום 18:00-8:30

דוכני אוכל מגוונים בשוק התה (צילום: shutterstock)
דוכני אוכל מגוונים בשוק התה (צילום: shutterstock)