מה יגידו בבית: שטייטל מתחדשים, והתפריט נפתח לעדות נוספות

בשטייטל המחודש יגישו גם חריימה מרוקאי חרפרף וג'חנון בשבת, ולא רק אוכל יהודי מזרח אירופי. כור ההיתוך, הנה אנחנו באים

שטייטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
שטייטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
5 באוגוסט 2015

בתחילת שנות האלפיים יצא רסטו פכר, עולה חדש מצ'כיה, לשתות בירה בשטייטל שברחוב השוק. מעט אחר כך פתח את פראג הקטנה – בר ברחוב הכובשים. הבר במבנה המקורי כבר לא קיים. למען הדיוק, בפרץ ההתחדשות העירונית שמתרגש על העיר בעשורים האחרונים אפילו המבנה עצמו כבר לא קיים. אבל במקום הבר ההוא של פכר נפתחו שלושה סניפים של פראג הקטנה. השטייטל גם הוא עבר דירה לרחוב העליה, ובהמשך נסגר לתקופה קצרה.

אל אל ישראל. שטייטל (צילום: אנטולי מיכאלו)
אל אל ישראל. שטייטל (צילום: אנטולי מיכאלו)

נוסף לאימפריית פראג, פכר סוגר עכשיו מעגל ומצטרף כשותף לבר השטייטל, שנפתח מחדש אחרי שיפוץ קליל. את הצבע החום המזרח אירופי מחליפים גוון ירוק בקבוק, חרסינות בסגנון טאפאס בר, קירות צבועים תכלת ואדניות עמוסות פרחים. העיצוב החדש היה ודאי מכה את חלם בהלם. מלבד האוכל היהודי מהעיירה המזרח אירופית, פכר מתכוון לגוון פה את התפריט ברב עדתיות – חריימה מרוקאי חרפרף (גוועלד!), קבלת שבת וג'חנון בשבת בבוקר (שיוגש בתום תקופת ההרצה). הרשלה לא ייאלץ להסתפק בבירות גולדסטאר מהחבית ויוכל ללגום גם מבחר של בירות ממבשלות בוטיק מקומיות.

למידע נוסף על שטייטל