Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מוצרלה: המלכה האם

איך נדע שמוצרלה איכותית, איך מכינים אותה ובאיזה חלב משתמשים? כל מה שרציתם לדעת על המלכה של הגבינות - המוצרלה

מוצרלה במחלבות גד. צילום: בן קלמר
מוצרלה במחלבות גד. צילום: בן קלמר
12 במרץ 2015

מוצרלה היא המלכה הבלתי מעורערת של המטבח האיטלקי. מביני עניין יודעים שכדי לבדוק אם מוצרלה היא איכותית צריך לבדוק את טריותה באמצעות שתי פעולות פשוטות. האחת היא בציעתה – הבציעה צריכה להיות מהאמצע. מוצרלה טרייה ואיכותית תהיה מלאה בקרעים קטנים, ומוצרלה פחות איכותית תהיה חלקה לגמריי. הפעולה השנייה היא בדיקת החלב הניגר – מוצרלה צריכה להיות מורכבת מ-100% חלב טרי. מוצרלה שהחלב שלה ייגר תיחשב למוצרלה טרייה.

איך בעצם מכינים את המוצרלה? גבינת מוצרלה מכינים מחלב בקר או מחלב בפאלו מלא. לחלב מוסיפים חיידקים מיוחדים המעניקים לגבינה את טעמה הייחודי. לאחר מכן מגבינים את החלב על ידי אנזים מגבין. אחרי ההגבנה חותכים את הגבן לקוביות קטנות ומפרידים את מי הגבינה. מניחים לגבן להחמיץ מספר שעות, ולאחר מכן מכניסים אותו למכונה בעלת זרועות שלשה את הגבן תוך כדי חימום. כך גם נוצרת הטקסטורה הייחודית והאופיינית של הגבינה (pasta filata).

הכנת מוצרלה במחלבות גד. צילום: בן קלמר
הכנת מוצרלה במחלבות גד. צילום: בן קלמר

אחרי השלב הזה אפשר לייצר ממנה צורות שונות, כמו כדורים או נקניקים, אם מניחים את הגבינה החמה בתבניות בעלות צורות שונות. מקררים את הגבינה במים קרים ווממליחים אותה קלות. המוצרלה צריכה להישאר בקירור במשך כ- 12 שעות עד שהיא מוכנה לאכילה.

פיצה גד סגיר

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!