מטבחצר: מסעדת כפר חדשה ליוגב ירוס ואייל סניור

מיזם קולינרי חדש מאיים להוציא אתכם מהעיר ולהרחיק עד מושב גינתון. בתפריט: ארוחות קונספט משתנה מארוחה טוסקנית דרך משתה רוסי ועד סעודת בעלי כנף

מתוך סעודת בעלי כנף, מטבחצר. צילום: שרית גופן
מתוך סעודת בעלי כנף, מטבחצר. צילום: שרית גופן
11 ביולי 2016

בשנים האחרונות אנחנו רואים יותר שפים שיוצאים מהמסעדות הקלאסיות ויוצרים לעצמם מקום קטן שמגיש אוכל מקומי, סטריס פוד אם תרצו, שמוותר לחלוטין על הטקס של ראשונה- עיקרית-קינוח. במקביל, צצו אירועי אוכל (קרקס על גחלים, הסועד הנודד, EatWith) שנולדו מצורך משותף של הסועדים והשפים ליצור חוויה קולינרית אחרת.

חוויה קולינרית אחרת. מטבחצר. צילום: שרית גופן
חוויה קולינרית אחרת. מטבחצר. צילום: שרית גופן

גם השפים יוגב ירוס (לעבר מל ומישל וליטל איטלי) ואייל סניור מאמצים את הטרנד לחיקם ומשיקים השבוע את מטבחצר, מסעדה שתהיה פתוחה פעמיים בשבוע לקהל הרחב (שלישי וחמישי) ובשאר הימים תערוך אירועים פרטיים. הלוקיישן, חצר בתוך משק במושב גינתון, שייך למשפחת סניור שמגדלת את רוב חומרי הגלם שיוגשו בארוחות השונות.

מתוך סעודת בעלי כנף, מטבחצר. צילום: שרית גופן
מתוך סעודת בעלי כנף, מטבחצר. צילום: שרית גופן

הארוחות הראשונות, שיערכו השבוע (12.7, ו־14.7), תהיה בנושא בעלי כנף. בין המנות: שמעלץ אווזים וערער; לקט ביצים של שלווים, תרנגולות וברווזים; טרין של כבדי ברווז ותרנגולת; שליו בעטיפת בייקון ועשבי תיבול; אשכי תרנגול הודו ועוד. מחיר הארוחה 330 ש"ח כולל ייינות ללא הגבלה. בהמשך יוגשו ארוחות קונספט בנושאים שונים כמו ממולאים, משתה רוסי, ארוחה טוסקנית שילוו במגדלים, אנשי תרבות ועוד.

מטבח חצר, הזית 29 מושב גינתון, להזמנות: 054-4579200