חדשות האוכל

מל ומישל נסגרת

המסעדה האיטלקית שהייתה דיירת של קבע ברשימות המסעדות הרומנטיות בעיר תסגור את הדלתות ותיפתח בהמשך במתכונת שונה

מל ומישל. צילום: דניאל לילה
מל ומישל. צילום: דניאל לילה
1 ביולי 2019

ענף המסעדות ממשיך לקרוס אל תוך עצמו, והפעם מל ומישל משלמת את המחיר. המסעדה האיטלקייה בבן יהודה, שנכנסה לכל כתבת המסעדות הכי רומנטיות, תנעל סופית את הדלתות לפני החגים. "זה נגמר, אבל לא באמת נגמר, זה שינוי אבל ללא שינוי, זה הסוף אבל גם התחלה חדשה", כותב השף ניר ויימן בפוסט בפייסבוק. "אחרי 13 שנים של עבודה סיזיפית יום יומית מאתגרת, מסקרנת, מרתקת והכי חשוב מהנה, קמתי יום אחד והחלטתי שזהו. זה כמובן לא הגיע ביום אחד זה לקח קצת יותר זמן אבל זה חילחל בי לאט לאט בגוף. לאט לאט התחלתי להבין שמיציתי את התקופה הזאת בחיי והבנתי שאני חייב שינוי למעני ולמענכם". המהלך, כך מסתמן מדברים שוויימן אמר, נובע ממיצוי של המטבח האיטלקי וממעבר לתזונה שכוללת פחות בשר. שלא כמו מסעדות שנסגרות בגלל קשיים כלכליים ותפעוליים, ויימן הבהיר שאין לו בעיה עם מדיניות הממשלה, ושהוא משלם את המס על העסקת עובדים זרים ללא תלונות. "בא לי לעשות שינוי", הוא אומר. "אני לא הולך להתבכיין על תשלומי עובדים זרים ושהירקות יקרים. כולם חיים עם זה. אני סוגר כי בא לי לעשות שינוי ולהתעסק עם אוכל אחר ולקוחות אחרים. בא לי לעבוד עם העם, ולא עם היקר והגבוה. התחלתי לעשות את זה בשני עסקים שלי, מכולה שמוכרת פיתות במתחם הבורסה וקפה הצבי בפרדס חנה, ואני עף על זה".

מל ומישל ייצגה זן של מקומות שבמובן מסוים הולך ונכחד – מסעדה איטלקית קטנה עם מפות לבנות ואווירה רומנטית. ויימן הגיש פרשנות אישית מאופקת למנות קלאסיות מהמטבח האיטלקי כמו טורטליני במילוי אנטריקוט, פסטה בעבודת יד עם פירות ים בציר סרטנים, סקלופיני פרושוטו ומוצרלה וניוקי פריזאי, מנה שנחשבה לסימן היכר של המסעדה. רק לאחרונה הושק תפריט יום הולדת 13 במחיר משתלם של 149 ש"ח לאדם לראשונה, עיקרית וקינוח זוגי, ושום דבר לא רמז על סגירה. אלא שבעולם המסעדנות בארץ, ובמיוחד בתל אביב, דברים משתנים במהירות. ויימן ימשיך להחזיק בנכס, ואחרי שבוע התארגנות הוא יפתח את הדלתות בקונספט אחר, קרוב יותר למטבח ישראלי עכשווי. "אין מושג מה הולך להיות", הוא מודה. "כנראה משהו יותר זול ומקומי, אולי קצת יותר צעיר ושמח. גם על השם אני עוד לא סגור. החבר'ה מהמיתוג רוצים להשאיר את מל ומישל אבל אני קצת פחות". הבאזז עשה את שלו וכרגע המסעדה מלאה שלושה שבועות קדימה, כפי שהיה בשנותיה הראשונות. עד לסגירה נשאר עוד קצת זמן לחרוג ממנהגנו, לעלות על ז'קט ועקבים, לפתוח את הדלת באבירות לבת הזוג ולדמיין שיצאתם לדייט ברומא.

מל ומישל