מתכון ללינגוויני פירות ים

איך מכינים את לינגוויני פירות הים המפורסם של מסעדת הסושיאל קלאב?

סושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו
סושיאל קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו
6 במרץ 2014

המצרכים (למנה אחת):

  • 200 גר' לינגוויני אל דנטה
  • 100 גר' קלמרי טרי פרוס לרצועות ארוכות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • חופן קטן צ'ילי גרוס עבה
  • 1 כפית שטוחה קליפת לימון מגוררת
  • 100 גר' שרימפס טריים קלופים
  • 5 מולים
  • 3 כפות יין לבן
  • 2 עלי בזיליקום קרועים ביד
  • חופן עלי אורגנו טרי
  • 1 כף פירורי לחם זהובים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמן זית
  • מעט לימון

אופן ההכנה:

מחממים במחבת מעט שמן זית עם שום. אחרי דקה מוסיפים את פירות הים וצורבים קלות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים. מוסיפים בזיליקום, קליפת לימון, אורגנו, צ'ילי ומלח. במקביל מבשלים את הפסטה.

מוסיפים את הפסטה, מערבבים עם פירות הים, מוסיפים פטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לצלחת הגשה. שמים מעל את פירורי הלחם וסוחטים מעל הכל מעט מיץ לימון.

על מסעדת סושיאל קלאב:

כשמסעדת הסושיאל קלאב נפתחה לפני ארבע שנים היא הביאה איתה סטייל ניו יורקי קלאסי של שנות ה־50, שהתחבר עם קולינריה מודרנית. ההקפדה על הלוק האלגנטי והשיקי של הצוות, על הניואנסים הקטנים, על תפריט הקוקטיילים, השירות והאיכות הבלתי מתפשרת בתפריט, יצרו למקום קהל מעריצים נאמן. בימים אלה הם חוגגים יום הולדת ארבע עם הרבה שיק ואוכל טוב.

למסעדת הסושיאל קלאב

עלמה בלנד בורדו, דלתון, מרום גליל, ישראל

ביין הזה תמצאו תמהיל קלאסי של ענבי קברנה סוביניון ומרלו, הנבצרים בנפרד בשמונה חלקות שונות. ענבי כל חלקה עוברים ויניפיקציה נפרדת, ולאחר שהייה של כ־12 חודשים בחביות מעורבב הבלנד הסופי מהיינות הנבחרים ומושבח בחביות כחודשיים נוספים. עלמה הוא יין מלוטש וגסטרונומי, המפגין עושר פירותי אלגנטי עד מאוד. הבוקה עשיר מאוד בניחוחות פרי מתובלים ואילו הגוף מלא, עם מיצוי פרי מצוין, חבית משולבת היטב ומבנה טוב. הסיומת מספקת במיוחד. מומלץ להגישו בטמפרטורה של 16־18 מעלות.

עלמה בלנד, דלתון
עלמה בלנד, דלתון