שופרא דושפרה: מסעדה בוכרית ביתית חדשה נחתה בכיכר מסריק

דושפרה 2.0: הנקמה. מנטי (צילום אסתר שפירא)
דושפרה 2.0: הנקמה. מנטי (צילום אסתר שפירא)

אנחנו אוהבים כיסונים, אנחנו רוצים כיסונים, וכשאנחנו ממולאים בכיסונים, לפחות מבחינה טכנית, אנחנו כיסונים. ובמסעדת "מנטי" החדשה שנפתחה במרכז העיר תוכלו לאכול כיסונים מכל פינות המטבח הבוכרי, מעשה ידי אמו של הבעלים. אין כמו בבית (שבו מכינים כיסונים)

1 באוגוסט 2023

למרות האהבה הרבה שרוכשים לו, למטבח הבוכרי יש מעט נציגים בעיר. ואם זה לא מספיק, רובם ממוקמים הרחק מהמרכז – למשל חנן מרגילן בשכונת שפירא ומאפיית הלחם הבוכרי אמנון בתל כביר. וכאן אנחנו נכנסות לתמונה ומעדכנות שמסעדה בוכרית חדשה נפתחה בכיכר מסריק. וכשם שמאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה, מאחורי מנטי עומדת דורה, בשלנית עם ניסיון של עשרות שנים.

דורה והג'וזג'יזים (צילום אסתא שפירא)
דורה והג'וזג'יזים (צילום אסתא שפירא)

דורה היא אמו של הבעלים אריאל דוידוב, שמגשים ב"מנטי" חלום רב שנים שלו ושלה. "אמא שלי כל החיים במטבח וכולם אוהבים את האוכל שלה. ניסיתי להסביר לה שמסעדה זו עבודה קשה אבל זו האהבה שלה", הוא מספר. בכל בוקר עם הפתיחה היא מתייצבת במטבח, מרדדת בצק ומכינה גוז'גיז'ה עגולים במילוי בשר וביצ'אק משולשים במילוי דלעת, בטטה ובצל (15/12 ש"ח). במחלקת המאודים תמצאו מנטי, כיסונים רכים במילוי בשר בקר (1 ב-10 ש"ח, 5 ב-40 ש"ח), ואת מנת הדגל – דושפרה ממולאים בשר (56 ש"ח). אם באופן בלתי נמנע קופצת לכם מול העיניים המנה המיתולוגית מחנן מרגילן, במנטי הגרסה שונה מעט: במקום מרק צח משכשכים הכיסונים הקטנים במרק חמוץ־עדין עם גרגרי חומוס, עגבניות, עשבי תיבול וחמוציות בוכריות. לשאלה אם מדובר בפרשנות על המקור מסביר דוידוב שהמנה מוגשת בצורה זו בדיוק בבית המשפחה מאז ילדותו, ומבחינתנו הדיון סגור.

כבר לא צריך לנסוע לדרום העיר. מנטי (צילום אסתר שפירא)
כבר לא צריך לנסוע לדרום העיר. מנטי (צילום אסתר שפירא)

אם נשאר מקום אחרי הבצקים – וזהו אם גדול, כי הם מצוינים – כדאי להמשיך הלאה לתבשילים. בכל יום מעמידים כאן סיר של תבשיל מתחלף כגון אושפלואו, בכש וסירקניס – אורז עם בשר, חומוס ושום (45/69 ש"ח). ניחוח הבישול עושה את שלו ועוברי אורח נכנסים, מתעניינים וטועמים. בקרוב מתכנן דוידוב להעמיד במקום מקפיא מלא בכיסונים להכנה בבית, קינוחים ועוד הפתעות. ובכנות, קנית אותנו ב"כיסונים". בוכרה היפה ביותר מגיעה מגולגלת בבצק, ולעולם לא נפספס הזדמנות לטרוף כיסונים בכל צורה.
מסריק 16, ראשון-חמישי 12:00-20:00, שישי 12:00-15:00, שבת סגור (שעות פתיחה בהרצה)