Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

לא האובייס: 3 מסעדות בוכריות כיפיות בתל אביב שהן לא חנן מרגילן

משהו בוכרי קטן וטוב. סמרקנד (צילום מתוך עמוד האינסטגרם samarkand_israel@)
משהו בוכרי קטן וטוב. סמרקנד (צילום מתוך עמוד האינסטגרם samarkand_israel@)

האוכל הבוכרי הפך טרנדי מאוד בשנים האחרונות בתל אביב גם במסעדות שף, אבל אין כמו לחזור אל מסעדות הגריל הבוכרי העממיות כדי לחגוג כמו שצריך עם ערימות של כיסונים, שיפודים מיוחדים, דושפרה, לגמן, בחש ואושפלאו. וחנן מרגילן לא לבד

18 בפברואר 2025

פתגם עתיק שהמצאנו עכשיו אומר שאם אלוהים היה רוצה שנהיה רזים, הוא לא היה נותן לנו את האוכל הבוכרי. המטבח הנפלא הזה, על בצקיו ומשמניו, הפך טרנדי מאוד בשנים האחרונות בתל אביב, ומסעדות שף רבות בעיר מציעות את הוורסיות שלהן על מנטי, דושפרה, גוז'גיז'ה ושאר סוגי הכיסונים המושלמים שבקעו מערבות בוכרה. אבל בתכלס אין כמו המקור: מסעדות ותיקות שמאחוריהן משפחות בוכריות אמיתיות שפשוט יודעות מה הן עושות ועושות את זה מצוין. כל תל אביבי שמכבד את עצמו יודע להמליץ על חנן מרגילן בשכונת שפירא, זה האובייס, אבל היא לא לבד וכדאי להכיר גם את המתחרות הראויות. בחרנו להמליץ היום על שלוש כאלו.לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%a4%d7%95%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-3/.

>> מגמה בעצירה: כמה מסעדות נסגרו בעיר מתחילת השנה?
https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%94-2025/
>> מהאייטיז באהבה: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגעhttps://timeout.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%9b%d7%99-%d7%98%d7%95%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91-%d7%a4%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%90%d7%a8/

מפגש אלאדין

למה כדאי:מפגש אלאדין נחשבת למסעדה "סודית" בעיניי מי שתל אביב מסתיימת עבורו בנחל הירקון, אבל האמת היא שהאוכל הבוכרי המצוין שלה הוא כבר מזמן לא באמת סוד, ואם נקלעתם לאזור אז ספק אם תמצאו לאנץ' משתלם יותר. בימי שישי יש גם שלל תבשילים וכיסונים לקחת הביתה.
מה טעים:כל הכיסונים אדירים, אבל אם תצליחו לא להתפוצץ מהם ולהשאיר מקום לאושפלאו שעשוי כאן עם צלעות בקר אז ניצחתם.
אווירה:"אני לא מאמינה שאני ברמת אביב".
>> מפגש אלאדין, ברודצקי 15

סמרקנד

למה כדאי:על הצומת הסואנת של בן צבי ושלבים ממוקמת האימפריה הקטנה של סמרקנד, מסעדה עצומת מימדים שמשמשת גם לאירועים המוניים של בני העדה הבוכרית, והיא מסעדה מתוקתקת עם שירות מהיר ויעיל ותמורה טובה מאוד לכסף (המנות ענקיות).
מה טעים:תקשיבו לנו טוב, לא משנה לאיזה פיתויים נוספים תיכנעו, קחו גם את מנת ה"דושפרה לקיץ", עשרות כיסוני דושפרה טעימים להפליא בצלחת שטוחה עם מעט מציר מרק הדושפרה שמתפקד בתור רוטב. אחת המנות הטובות בעיר בז'אנר המטבחים העדתיים.
אווירה:תודה לאבי ואמי שהביאוני בעול המצוות.
>> סמרקנד, בן צבי 34

עזבו את המרק, לכו ישר על הכיסונים. מרק דושפרה, סמרקנד (צילום: יחסי ציבור/וולט)
עזבו את המרק, לכו ישר על הכיסונים. מרק דושפרה, סמרקנד (צילום: יחסי ציבור/וולט)

פינת השלושה

למה כדאי:המסעדה הוותיקה הזאת סוגרת את המשולש הבוכרי של תל אביב מבחינה גיאוגרפית, יחד עם סמרקנד מעט מערבית ממנה וחנן מרגילן קצת צפונית אליה, והיא מסעדת גריל בוכרית מקצועית שיודעת לעבוד מול מסות של קהל ולשמור על רמה אחידה וגבוהה בז'אנר.
מה טעים:הלגמן והדושפרה אחלה, הכיסונים סבבה, הסלטים בסדר גמור, אבל השיחוק האמיתי הוא שיש כאן שיפודים מיוחדים כמו כבד כבש ולב כבש בתמחור הוגן מאוד (34 ש"ח לשיפוד), כמו גם קלאסיקות בוכריות בנוסח שיפוד רולדה (פילה בקר+שומן כבש, 49 ש"ח).
אווירה:באנו לאכול, ולאכול הרבה מאוד.
>> פינת השלושה, בן צבי 84

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup