הכסף שלכם שווה יותר: 13 המסעדות הכי משתלמות בתל אביב

בואו נודה באמת - אין יותר מסעדות זולות בתל אביב. במקום זה המקסימום שאנחנו יכולים לקוות לו זה מנות במחירים הגיוניים והרגשה שאף אחד לא דופק אותנו במחיר. ומקומות כאלו עדיין קיימים ברחבי העיר, ומרוכזים ברשימה שלפניכם, כולל המנה הכי זולה בעיר, בהבטחה
יקר, יקר לנו מאוד בעיר הזאת, ויקרות לנו מכל המסעדות שלה. למעשה, גם המסעדות הזולות בעיר כבר הפכו לדי יקרות בסך הכל. וכשזה הנתון שצריך להתמודד איתו, מתחילים לדבר על VFM – Value For Money בשבילכם – כדי להתחיל להבחין בין מי שסתם שודדים אותנו, ובין מי שלפחות מנסים לתת תמורה טובה על כל שקל שמשקיעים בהם, בלי להתפשר על האיכות יותר מדי. עכשיו כשכל שקל נחשב, זה מה שחשוב.
1. גורקה קיצ'ן
"מסעדה אדירה במחיר מצחיק", כתב המבקר שלנו כשהכיר לראשונה את המסעדה הנפאלית־הודית, שתחזיר אתכם לטיול שאחרי הצבא בריחות, בטעמים, בפשטות ובסכום הצנוע שתשאירו בסוף – וזה עדיין מדויק. אפשר להציף את השולחן בכמויות אוכל מופרכות והתחושה ביציאה מארוחה טובה מבלי שקרעו לנו את הכיס – פרייסלס.
מה אוכלים: צ'יקן טיקה (55 ש"ח), ביף נודלס (40 ש"ח) והרבה אופציות לצמחונים וטבעונים.
ראש פינה 16, תל אביב
2. גוגיס גריל בר
הכול נורא יקר ואנחנו רוצים לנסות לשבור את השוק", אמרו לנו בעלי גוגי'ס גריל בר בפתיחה. מאז יוקר המחייה יצא מפרופורציות והוביל לעליית מחירים בלתי נמנעת, אך למרות הכול זהו אחר המקומות המשתלמים בעיר.
מה אוכלים שיפוד פרגית/קבב/כבדי עוף/לבבות (28 ש"ח).
אלנבי 47
3. גווידו
נכון שמאז הפתיחה המחירים באיטלקייה המשתלמת התייקרו מעט, אבל עדיין אין צורך להסס יותר מדי לפני שנכנסים ומתנפלים על התפריט. עבור צלחת פסטה נדיבה וכוס יין תקבלו עודף ממאה, ובתל אביב זאת לגמרי מציאה.
מה אוכלים: חציל בפרמזן (46 ש"ח), פסטה וזיטי (48-75 ש"ח) וטירמיסו (46 ש"ח) – כל מה שכרמלה הייתה מגישה.
בן גוריון 34, תל אביב
4. בטשון
בעולם שבו דגים עולים כמו בשר ולפעמים יותר – ברוכים הבאים לתל אביב – בטשון הוא עדיין אי של שפיות כלכלית. קיצור פערי תיווך בין הדייג לצלחת מבטיח לא רק טריות מקסימלית אלא גם תמחור הוגן בלי טריקים ושטיקים. הוסיפו לכך יין במחירי חנות וקיבלתם דיל מנצח.
מה אוכלים: קריספי פיש סליידר (62 ש"ח), דג שלם על הפלנצ'ה (76 ש"ח) ועוד ספיישלים ומבצעים בצוהריים ובהפי האואר.
קרליבך 29, תל אביב
5. טאקריה
אוכל מקסיקני אמור להיות זול וטעים ובטאקריה עושים הכול כדי להיצמד לכך, למרות מחירי האבוקדו והארנונה. אל הספוט הקז'ואלי בלבונטין ואחיו הקטן ביד אליהו אפשר להגיע בכפכפים, לאכול בזריזות בוריטו טוב או טאקו ובלי גינונים מיותרים, לשלם וללכת, או פשוט להזמין במשלוח. ועדיין, מדובר באחת המקסיקניות הטובות בעיר, שמגישה טקס-מקס שמנמן וכיפי ומרגריטה קפואה הגונה.
מה אוכלים: נאצ'וס (55 ש"ח), בוריטו קרניטאס (57 ש"ח), מרגריטה קפואה (34 ש"ח).
לבונטין 28, נירים 1, תל אביב
6. אהן תאי
שוק הכרמל הוא כר פורה למסעדות תאילנדיות, תופעה מבורכת לכל דעת. אהן תאי מיטיבה לשחזר בעיר היקרה בעולם את סצנת אוכל הרחוב מבנגקוק על כל צדדיה – חריפות, קז'ואליות ואותנטיות (בעלת המקום ובנות המשפחה מבשלות ומגישות), והמחיר הוא עוד בונוס.
מה אוכלים: פאד קפאו (55 ש"ח), עוף מוקפץ ונודלס (55 ש"ח).
ישכון 45, תל אביב
7. Wabi
במעמד הפתיחה הבטיח שף דין שושני להיות מקדונלד'ס של האוכל היפני. במבחן המציאות, ובטח בהשוואה ליפניות אחרות בעיר, להשקעה ולאיכות, האמירה הזו די מוכיחה את עצמה, כי אפילו במקדונל'ס אין מנה שעולה 23 ש"ח. עכשיו רק שיחזיר את עוגת הגבינה הרוטטת ויכניס משלוחים, ובא לתל אביב גואל.
מה אוכלים: סלט אצות ענבי ים (23 ש"ח), קאצו סאנדו (35 ש"ח), ראמן (60-65 ש"ח).
דה פיג'וטו 23, תל אביב
8. סלומה
במבט ראשון תראו רק ספוט קטנטן ונחבא אל הכלים ברחוב בן יהודה החפור, אבל המסעדונת הזאת שולפת מטאבון גדול מאפים גיאורגיים מפוארים עם טוויסט מהסביבה הקרובה. העובדה שהמקום מנוהל כולו על ידי נשים רק מוסיפה לחן ולאפיל.
מה אוכלים: אצ'רולי גבינות צאן ודבש כמהין (55 ש"ח), חינקלי גבינות (42 ש"ח).
בן יהודה 32, תל אביב
9. שוקו לולו
אם מתרכזים רק בפסטה – וזה הדבר הנכון לעשות במסעדה איטלקית – קשה להתחרות בתפריט של שוקו לולו. אפילו אם מוסיפים עוף (10 ש"ח) ושרימפס (15 ש"ח). בצהריים הדיל שווה עוד יותר: ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר העיקרית, ואלכוהול ב-18 ש"ח. אין דברים כאלה תרתי משמע.
מה אוכלים: כל מנות הספגטי ב-48 ש"ח.
ויטל 3, תל אביב
10. אבו חסן
באמת צריך להסביר?
מה אוכלים: את החומוס הכי טוב בעיר ואולי במזרח התיכון כולו. 28 ש"ח ותגידו תודה.
הדולפין 1, שבטי ישראל 14, יפו
11. אל מאנו
לאמיצים שלא חוששים להיכנס לנווה שאנן, הפנינה הזו בדמות מסעדה ויאטנאמית-פיליפינית שתאביס אתכם בשפע המטבח המגוון של תערובת העובדים הזרים האסייתית, והכל במחירים שיזכירו לכם טיול בכפר. האווירה, כמובן, בהתאם – וגם האותנטיות של האוכל, שבפשטות המתבקשת תעיף לכם את הראש. בסוף עדיין תהיו בנווה שאנן, אבל לפחות שבעים.
מה אוכלים: ספייסי וונטון קריספי במילוי עוף רך עם רוטב מתקתק-חריף משגע (40 ש"ח), סיסיג – שהיא בטן חזיר קריספי ברוטב חריף (60 ש"ח) ושפע מנות שיכולות לספק ארוחה נהדרת לזו בפחות מ-200 ש"ח.
יסוד המעלה 46, תל אביב
12. פורט 19
שמעו רגע, נקניקיה זה אוכל זול להחריד, ולמרות שעבור נקניקיות טובות צריך לשלם אקסטרה, אלו של פורט 19 פוגעות בול באיזון – במחיר של 33 ש"ח תקבלו נקניקיה איכותית ומשביעה (יחסית לנקניקיה) של אלן טלמור עם תיבול מיוחד, כרוב כבוש ביתי, חרדל מצטיין ושבבי בצל לקריספ.
מה אוכלים: נקניקיה טלה אירית מתובלת בג'ינג'ר עדין, זרעי כוסברה ומיורן; נקניקיית עגל עם שום, פלפל, מווסקט וגבינת צד'ר; נקניקייה איטלקית של בקר בתיבול אורגנו, טימין, רוזמרין ושומר.
שלמה המלך 2, החשמונאים 95, הרצל 20, תל אביב
13. פלאפל רצון
יש שיטענו שפלאפל זה חטיף לזלול על הדרך, אבל בעינינו זאת לגמרי ארוחה. בשביל 9 שקלים – המנה הכי זולה בעיר ביי פאר – לא נפתח ויכוח.
קינג ג'ורג' 17, תל אביב