Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון לסטייק פילה וכבד אווז עם פירה ירקות שורש – מסעדת מיתוס

אוכל כשר יכול להיות גם גורמה: מתכון חגיגי במיוחד לסטייק פילה עם כבד אווז ופירה המורכב מארטישוק ירושלמי ועוד הפתעות

פילה בקר עם כבד אווז, מיתוס. צילום: אנטולי מיכאלו
פילה בקר עם כבד אווז, מיתוס. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

המצרכים:

  • 1 נתח של 200 גר' פילה בקר טרי
  • 70 גר' כבד אווז טרי
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • ½ כוס ציר בקר
  • ½ כפית חרדל גרגירים
  • מעט מלח גס
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גר' פרות יער טריים

לפירה:

  • ½ כוס אפונה ירוקה
  • ½ כוס ארטישוק ירושלמי (או 1 כוס תפוחי אדמה חתוכים לקוביות)
  • ½ כוס תחתיות ארטישוק
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית אבקת ווסאבי

אופן ההכנה:

מתבלים את נתחי הפילה והאווז בפלפל ומלח. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית וסוגרים את הבשר מכל צדיו. מכניסים את נתחי הבשר והאווז לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות ל־7 דקות נוספות. מוציאים מהתנור. באותה המחבת מכינים את רוטב היין: מוזגים את כוס היין, ציר הבקר, פירות היער והחרדל, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומצמצמים נוזלים. לפירה: מבשלים במים את הירקות עד לריכוך. מעבירים לבלנדר וטוחנים לקבלת מרקם חלק. מוסיפים נוזלים לפי הצורך. בצלחת מניחים מהפירה ומעל את הנתחים של הבשר והכבד ומגישים.

למסעדה

למתכונים נוספים של מסעדות מובחרות מרחבי העולם היכנסו לאתר Fine Dining Lovers

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!