מסעדת סנדוויצ'ים חדשה נפתחה בשוק הפשפשים

השף עמוס חיון פתח מסעדת סנדוויצ'ים בשוק הפשפשים ביפו. בתפריט: כריכי סלט ביצים, גבינת עזים וגוואקמולה, כדורי בשר ברוטב עגבניות ועוד

Deli Market. צילום: בן קלמר
Deli Market. צילום: בן קלמר
5 בנובמבר 2014

בפרק הקודם שבו סקרנו את פועלו של השף עמוס חיון הוא חזר לארץ מארצות הברית אחרי שזכה בתחרות סוויט ג'יניוס בערוץ האוכל האמריקאי, ופתח עם בן זוגו את כריסטופר'ס ביפו. אלא שממש לפני מבצע צוק איתן כריסטופר חזר לניו יורק, וחיון נותר להיאבק על פרנסתו בבית הקפה שביפו הנטושה. עכשיו הוא פותח דף חדש והשבוע הקים על חורבות כריסטופר'ס את דלי מרקט – מסעדונת שמגדירה מחדש את המושג סנדביץ'. חיון שיפץ את המקום, הדלפק נצבע בשמנת, ארגזי ירקות ופירות טריים הוצבו בתוכו ותפריט הכריכים נכתב על לוח קיר ירוק. הכריכים מוגשים בג'בטה שאור או בבגט שאור שחיון אופה בעצמו במקום, ויש בהם מילויים של סלט ביצים, גבינת עזים וגוואקמולה, ממרח שעועית וגבינת פטה, סביח, או גבינת ברי ותפוחים ירוקים (25 ש"ח) וגם כריכים בשריים עם קורנביף וחרדל תותים; קובני עם כתף בקר ואיולי צ'יפוטלה; וייטנאמי עם חזה עוף ורטבים; או כדורי בשר ברוטב עגבניות (35 ש"ח). כריכי העל האלה מגיעים עם חמוצים שחיון כובש בעצמו, ויש שם גם שלושה סוגי סלט. המיוחד שבהם עשוי כרוב לבן וסגול עם שקדים בויניגרט קאווה (35 ש"ח). פטאטס ברוואס (12 ש"ח) מכסים את מלאי המלוחים. מבט אחד על תצוגת המאפינס שעל הדלפק מזכירה את המומחיות האמיתית של חיון – העתיד חייב להיות מתוק.

צילום: בן קלמר
צילום: בן קלמר

DELI MARKET, בית אשל 13, 7260820־03, ראשון־שישי 7:30־17:00