לא צריך לעשות כלים: 7 מעדניות חדשות שחייבים להכיר

המעדניות חוזרות לאופנה וכובשות את תל אביב מחדש עם היצע מפנק במיוחד. הנה 7 מקומות לעצור בהם בדרך הביתה

מעדניית סוליקה (צילום: רן בירן)
מעדניית סוליקה (צילום: רן בירן)
25 בספטמבר 2019

נורדיניו

האחות הקטנה של קפה נורדי מציעה כריכי ביס (18־22 ש"ח), כריכי בגט ארוכים ועמוסי כל טוב (18־24 ש"ח ל־11 ס"מ), ומבחר של מאפים כמו מאריטוצי ממולא בגבינת מסקרפונה, עוגת גזר ואת עוגת הגבינה האגדית של קפה נורדוי.
רח' נחלת בנימין 27 תל אביב, ראשון־שישי 8:00־19:00

נורדיניו (צילום: אנטולי מיכאלו)
נורדיניו (צילום: אנטולי מיכאלו)

בייקריה TLV

מקום נוסף לצמד השפים דודו אלמקייס ויוסי שטרית (מסעדת דוד ויוסף ומזללת הפיתות מונטנה) המוכרים כאן בורקסים, קרואסונים, לחמים (20־24 ש"ח), סלט שורשים, סלט קפרזה, טונה, פאטוש ועוד (48־58 ש"ח) וכריכים.
רח' אינשטיין 10 תל אביב, ראשון־חמישי 7:00־24:00

סוליקה

סניף שני למעדניית האוכל הביתי של השף אבי ביטון מציע אף הוא מגוון של סלטים ביתיים כמו מטבוחה (8.90 ש"ח ל־100 גר'), סלט עדשים צרפתיות עם בטטה וויניגרט סילאן (6.90 ל־100 גר') ומנות עיקריות כגון קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף (11 ש"ח ליחידה), מוסקה יוונית (26 ש"ח למנה) ומבחר גדול של מוצרים משלימים להרכבת ארוחה.
אבא אחימאיר 19, מרכז שוסטר, תל אביב, 7988588־03, ראשון־חמישי 9:00־20:00, שישי 8:00־15:00

מגרב

המעדנייה החדשה מבית בארכה של אסף ליס ואלון פרידמן מציעה אוכל מוכן, מעדנים ומוצרים לבית והכל תחת קורת גג אחת ובוויב צפון אפריקאי. יש כאן מגוון של תבשילים ביתיים (58 ש"ח למנה בשרית, 52 ש"ח למנה צמחונית) ועמדת טאבון המציעה מאפים נהדרים כגון ספיחה שאמית עם בשר טלה, ראס אל חנות, עשבי תיבול וטחינה (36 ש"ח), מאפה ירוקים עם תרד, מנגולד, זעתר, סומק, כמון ואבן יוגורט (46 ש"ח) ועוד.
ראשון־חמישי 11:00־20:00
רח' יגאל אלון 94 תל אביב, 7566066־03, שישי 7:30־16:00

מעדניית מגרב (צילום: אנטולי מיכאלו)
מעדניית מגרב (צילום: אנטולי מיכאלו)

באשר

סניף שלישי לבאשר, מעדניית הגבינות משוק מחנה יהודה אשר מציעה יותר מאלף סוגי גבינות מרחבי העולם, דגים מעושנים כגון מטיאס, פורל, סלמון מעושן, ממרחי ארטישוק, עגבניות, זיתים ויינות.
קניון רמת אביב, שער המגדל, רח' איינשטיין 40 תל אביב, 6322450־03, ראשון־חמישי 9:30־21:30; שישי 9:00־15:00; שבת שעה אחרי צאת השבת־23:00

טוני

קצבייה – מעדנייה שנפתחה בידי טוני וכילה אשר מיישן את הבשר במקום ומציע מבחר של נתחים טריים וגם כאלה הנמכרים מתובלים ומוכנים להכנה בבית. לצד אלו תוכלו לקנות כאן גבינות, נקניקים, סלטים, רטבים ויינות מקומיים ומיובאים.
רח' ירמיהו 52 תל אביב, 5115098־03, ראשון־חמישי 9:00־20:00; שישי 8:00־16:00

ביאטריס

הסניף השני של המעדנייה ההולנדית מציעה את אותו המבחר של גבינות, דגים כבושים ומעושנים ועוד שלל מוצרים מיובאים מהולנד. שימו לב למיטאס ולהרינג ההולנדיים ולמבחר המסחרר של גבינות הגאודה.
ראשון-חמישי 20:00-9:00
קינג ג'ורג' 88, תל אביב, שישי 16:00-9:00