קולקציית החורף: 15 מרקים קלאסים שבטח תרצו לאכול בתל אביב

בית תאילנדי (צילום: אסף קרלה)
בית תאילנדי (צילום: אסף קרלה)

אתם רואים מערכת חורפית סוערת וקוראים לה קורל, אנחנו רואים עוד הזדמנות לאכול את המרקים הכי טובים בתל אביב: מהבויאבז הקלאסי של מנטה ריי, דרך הדושפרה של סמרקנד ועד מרק הבשר של האחים בועז - אלה המרקים שיחממו לכם את הגוף ואת הנפש גם בחורף הזה. ואף מילה על ראמן

22 בפברואר 2025

אז קורל בדרך, אתם אומרים. פעם היו קוראים לזה פשוט "חורף", אבל סבבה, אנחנו ערוכים. למעשה, אנחנו ממש מצפות לזה. יש בתל אביב בערך 30 ימים בשנה שמצדיקים אכילת מרק חם ומהביל, ואנחנו הולכות לנצל אותם עד הטיפה החמימה האחרונה. לכבוד הרגע הנדיר הזה שבו הטמפרטורות יורדות מתחת ל-10 צלזיוס ומים יורדים מהשמיים, לגמנו, התחממנו ושבנו לספר על המרקים הכי טובים ומחממי לב שהכסף שלכם יכול לקנות בעונה הזאת. קורל, את לא מאיימת עלינו (סתם כי יש לנו איומים גדולים יותר מסביב וכי בואי, קורל, מה זה השם הזה, תקראי לאחיך נהוראי ובואי נמזוג לך).

>> המרק הכי חם בתל אביב: 10 קערות הראמן הכי טובות בעיר
>> מהר לפני שייגמר: 9 תבשילי מסעדות מושלמים ליום חורפי

מרק בשר // האחים בועז

אנחנו מתחילים בהכי מחמם שלנו וזה רק החימום. המוסד  האייקוני של שוק התקווה מלהיט אותנו עם פלאי המטבח התימני – מה שאומר הרבה בצקים ומרקים ואם אפשר שילוב מנצח בין השניים. מרק הבשר שלהם נזידי כמעט, כבד וסמיך בדיוק במידה הנכונה, מוגש עם בשר שמנמן ועסיסי, תפוחי אדמה, חילבה ופיתה לטבול בכל הטוב הזה ולהירגע.
69 ש"ח, האצ"ל 47 או בוולט

האחים בועז (צילום: מרב סריג)
האחים בועז (צילום: מרב סריג)

מרק פו // באן מי 13

עוד לפני שהראמנים כבשו כל במת מרקים אפשרית בעיר, הספקנו להתאהב במרק אחר מהמזרח הרחוק והפעם מווייטנאם. שם נחשב מרק הפו לציר הקדוש הלאומי, והוא צלול אך עם זאת עז טעמים בזכות התיבול וציר הבקר עליו הוא מבוסס, ויש בו אטריות אורז, נבטים, בצל, כוסברה, נענע וצ'ילי. מרק שמגרש את החורף.
74 ש"ח, נחלת בנימין 107 או במשלוח

מרק פו, באן מי 13 (צילום: יעקב בלומנטל)
מרק פו, באן מי 13 (צילום: יעקב בלומנטל)

טום יאם // בית תאילנדי

הטום יאם של בית תאילנדי (ר' תמונה ראשית) הוא מהמרקים האלה שרוצים לאכול בכל יום ולא רק בסופה, חבר של כבוד בכל רשימת "המרקים הכי טובים בעיר". מופת של טעמים וניחוחות ומבוסס על ציר מרק צח המתובל בשורשים ועשבי תיבול תאיים, מחית צ'ילי ותמרהינדי, פטריות יער ושמפיניון, בצל, עגבניה וכוסברה. עז טעמים, חריף ופותח סינוסים וצ'אקרות.
82 ש״ח, בוגרשוב 8

זה דווקא לא טום יאם, אבל הבנתם את הרעיון. בית תאילנדי (צילום: יח"צ)
זה דווקא לא טום יאם, אבל הבנתם את הרעיון. בית תאילנדי (צילום: יח"צ)

מרק עם קניידלך // סנדר

מרק עוף צלול בטעם של סבתא בתיבול מדויק ביותר, ובתוכו קניידלך שמנמנים שנעים במנעד שבין דחוס לאוורירי ומנחמים את לבנו ובטננו – זה כל מה שנבקש ממך קורל. ואם תשאלו אותנו איזה מרק עוף עם קניידלך הוא המנצח שלנו, אז ברור שסנדר. כי 76 שנה לא משקרות. אלא אם אתה ביבי.
50 ש״ח, לוינסקי 54 או במשלוח.

מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)
מרק עוף עם קניידלך, סנדר (צילום: יחסי ציבור)

בויאבז // מנטה ריי

כשנהיה גדולים אנחנו רוצים שיהיה לנו מנהג כזה בכל סופה ללכת וללגום בויאבז מול הגלים הסוערים במנטה ריי ולהרגיש בבטן של אונייה. אם אתם כבר גדולים אתם יכולים לעשות את זה ממש עכשיו, ולהנות ממרק דגים מופלא וקלאסי לפי מיטב המסורת של מרסיי עם ציר דגים משכר, עגבניות, זרעי שומר, זעפרן, אניס ושלל פירות ים שדגו ממש בבוקר והכניסן מיד לתוך הסיר.
150 ש"ח (מתאים לחלוקה), נחום גולדמן 4

סערה בנמל מארסיי. בויאבז, מאנטה ריי (צילום: אינסטגרם/@mantaraytlv)
סערה בנמל מארסיי. בויאבז, מאנטה ריי (צילום: אינסטגרם/@mantaraytlv)

מרק בצל // רובע בר יין

ברובע בר יין נוהגים בימים הקרירים כמו בכל ביסטרו פריזאי שמכבד את עצמו ומגישים מרק בצל קום איל פו מון פטיט שרי. הבצל מתבשל בחמאה שעות ארוכות, מה שמקנה לו טעמים מתקתקים ועשירים שאנחנו בהחלט מעוניינים בהם. לכך נוספת גבינת גאודה בנדיבות שנמסה לתוך מרק קרוטונים פריכים שמיטיבים עם הביס. לאכול, להתחמם ולהתנחם.
38 ש״ח, דיזינגוף 196 או במשלוח

מרק בצל, רובע בר יין (צילום: קים קליק)
מרק בצל, רובע בר יין (צילום: קים קליק)

מרק חאמוד // סאפה

בסאפה המתוקה והאינטימית מגישים מרק חאמוד חמוד וטעים ביותר. מדובר במרק סורי שמכינים עם ציר לימוני ונעים, ירקות שורש שמתבשלים לאורך זמן ממושך והופכים רכים וטובים, וקציצות בשר עסיסיות שנחותבמרק והופכות גם הן ללימוניות במידה הרצויה.
52 ש״ח, סמטת בית הבד 3 או בוולט.

תראו איזה חאמוד. מרק חאמוד, סאפה (צילום: וולט/סאפה)
תראו איזה חאמוד. מרק חאמוד, סאפה (צילום: וולט/סאפה)

מרק מינסטרונה // ארנסטו

האיטלקים כרגיל גאונים כשזה מגיע לאוכל, ולא מצטיינים רק בבצק, עגבניות וגבינה אלא גם במרקים. המינסטרונה הוא אחד המרקים הקלאסים האהובים בעולם לכל הדעות, וזה לא כל כך פייר כי יש בו פסטה, מה שנותן לו יתרון גדול על מרקים שאין בהם פסטה, כך שאי אפשר לסרב לו. במסעדה האיטלקית המתוקה והוותיקה מגישים מינסטרונה לפי הספר: ציר מרק ירקות עם עגבניות, פסטה ששומרת על האל דנטה ותועפות פרמזן מלמעלה.
39 ש״ח, בן יהודה 90 או בוולט 

בוא'נה, יש'ך פסטה? מרק מינסטרונה, ארנסטו (צילום: וולט/ארנסטו)
בוא'נה, יש'ך פסטה? מרק מינסטרונה, ארנסטו (צילום: וולט/ארנסטו)

מרק ברוקולי וצ׳דר מעושן // Nola

נולה היא כבר מזמן לא קונדיטוריה אמריקאית בלבד, כלומר היא גם, וויטרינת המתוקים שלה היא מהאהובות עלינו בעיר – אבל לאחרונה ערכה שדרוג בדמות מנות בית קפה מצוינות ומושקעות. אחת מהן היא מרק הברוקולי החורפי עם הצ׳דר המעושן, הצ׳דר מוסיף לברוקולי הענוג טעמי חריכה קלים, מסמיך את המרק והופך אותו לכדי מרק משגע, קרמי ומלטף.
42 ש״ח, דיזינגוף 197 או בוולט.

איך אומרים וואו באמריקאית. מרק ברוקולי וצ'דר, נולה בייקרי (צילום: איליה מלניקוב)
איך אומרים וואו באמריקאית. מרק ברוקולי וצ'דר, נולה בייקרי (צילום: איליה מלניקוב)

בורשט // באבא יאגה

בורשט, או בשמו העברי חמיצה, הוא מהמרקים האלה שאו שנשבעים בעדם ורוצים ללגום בכל יום, או שלא יכולים לסבול. נחשו באיזה צד אנחנו, ועוד עם הבורשט של באבא יאגה שמכינים אותו לפי מיטב המסורת הסובייטית עם סלק, עגבניות, כרוב וקוביות בשר בקר רכות ועסיסיות. וברור שעם שמנת חמוצה בצד, מה אנחנו חובבנים?
58 ש״ח, הירקון 12 או במשלוח 

הרוסים על המרק הזה. בורשט, באבא יאגה (צילום: אינסטגרם/@babayagatlv)
הרוסים על המרק הזה. בורשט, באבא יאגה (צילום: אינסטגרם/@babayagatlv)

דושפרה // סמרקנד

לרובנו אין כוח לעמוד בתור לחנן מרגילן, ואנחנו רוצים לבשר לכם בהזדמנות זו שמרק הדושפרה הבוכרי של סמרקנד לא פחות מוצלח. ציר ירקות שורש חמצמץ קלות, גרגירי חומוס, וכמובן כופתאות הדושפרה העדינות אך בשרניות שמעניקות למרק את שמו, משכשכות בסבלנות במרק ועשויות לעילא ולעילא.
45 ש״ח, דרך בן צבי 34 או בוולט 

המרק האולטימטיבי. מרק דושפרה, סמרקנד (צילום: יחסי ציבור/וולט)
המרק האולטימטיבי. מרק דושפרה, סמרקנד (צילום: יחסי ציבור/וולט)

מרק גולאש // טוליפ ההונגרית 

מזג האוויר דורש גולאש, ודורש אותו בתוך מרק חמים, נעים וטעים כמו הגולאש המסורתי של טוליפ. הוא נע במנעד שבין מרק לנזיד, והוא כבד ויישלח אתכם לשנ"צ קרוב לוודאי, אבל למה לא בעצם, מגיע לכולנו שנ"צ. ציר בשר עם מעט עגבניות, תפוחי אדמה ובקר בנדיבות. ופפריקה כמובן. הרבה פפריקה. זוהי התורה ההונגרית כולה.
48 ש״ח, יהודה הלוי 52

מרק גולאש, טוליפ (צילום: וולט/טוליפ)
מרק גולאש, טוליפ (צילום: וולט/טוליפ)

מרק קובה סלק // קובה התרנגול 

אי אפשר לערוך רשימה שכזן מבלי להתייחס כראוי למלך מלכי המרקים, מרק קובה כמובן. חמוסטה, דלעת, במיה או סלק – העיקר שיהיה קובה. ואם כבר צריך לבחור אז נבחר בוורוד הוורוד היפה הזה, שבמסעדת קובה התרנגול של שוק התקווה מכינים אותו בעבודת יד ושומרים עליו רך מבפנים ועשוי במידה הנכונה מבחוץ ותענוג שאחריו תוכלו לכל חורף (או שנ"צ. עדיף שנ"צ).
48 ש״ח, האצ״ל 64 או בוולט

ציפרלקס עיראקי. קובה התרנגול (צילום: אינסטגרם/koba_atarnegol@)
ציפרלקס עיראקי. קובה התרנגול (צילום: אינסטגרם/koba_atarnegol@)

מרק תירס // הבית הסיני פקין דאק האוס

מרק שמזכיר לכולנו את הילדות, ומאז ועד היום נראה שלא יימאס אף פעם. מרק שעשוי מגרעיני תירס שמשווים לו מרקם קרמי וגוון צהבהב, ומוסיפים לו נטיפי ביצה בדיוק כמו שההתכוונו בסין, כנראה. אם אתם רוצים לחזור לילדות, או לאייטיז, או לשניהם – תמצאו אותו בפקין דאק האוס בניחוח נוסטלגי מובהק ומבוצע היטב.
42 ש״ח, בוגרשוב 34

בים בם בם. מרק תירס, פקין דאק האוס (צילום: וולט/פקין דאק האוס)
בים בם בם. מרק תירס, פקין דאק האוס (צילום: וולט/פקין דאק האוס)

מרק מיסו // TYO

עם כל ההתלהבות, בל נשכח שליפנים יש עוד שלל מרקים מלבד ראמן, ובחרנו באחד שלצערנו לא זוכה להכרה הראויה לו. מרק מיסו. נכון, הוא לא מפונפן ועמוס כמו חבריו, אבל מרק מיסו טוב זה לא עניין של מה בכך, והוא מזכך ומחמם ומספק עד מאוד. ב-TYO עושים אותו ללא חת, עם אצות וואקמה, טופו, תרד חלוט, פטריות נמקו ובצל ירוק. אוממיות מזוקקת ומרק בריא ומבריא.
37 ש"ח, שבזי 58 או בוולט

לא הכל זה ראמן. מרק מיסו, TYO (צילום: וולט/TYO)
לא הכל זה ראמן. מרק מיסו, TYO (צילום: וולט/TYO)