חוגגים יום הולדת לארה"ב עם מתכון לכנפי הבופאלו של צחי בוקששתר

חסר רק ביטול זכות אנושית בסיסית, והנה אנחנו באמריקה. כנפי בופאלו. צילום: shutterstock
חסר רק ביטול זכות אנושית בסיסית, והנה אנחנו באמריקה. כנפי בופאלו. צילום: shutterstock

אמריקה חוגגת יום הולדת וכל מה שקיבלנו במתנה זה מתכון לכנפי בופאלו מאת שף צחי בוקששתר - בטיגון עמוק או באפייה, ההשקעה מינימלית והתוצאה פנומנלית. חג שמח אמריקה, וחג שמח גם לנו

4-2 מנות | 15 דקות + קירור | קל מאוד | כשר | קינוחים

>> למתכונים נוספים של שף צחי בוקששתר באתר השולחן

היי רגע, זה לא כנף… צחי בוקששתר. צילום: בן קלמר
היי רגע, זה לא כנף… צחי בוקששתר. צילום: בן קלמר

החומרים

1.2 ק"ג כנפי עוף טריות, נקיות וחצויות
שמן לטיגון עמוק
1/2 כוס קמח

לרוטב
2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2/3 כוס רוטב ברביקיו
50 גרם מרגרינה (או שומן מן החי, כך במקור, אך כמובן – עדיף חמאה)
>> מעדיפים להזמין אמריקאי? יש לנו כמה הצעות לכריכי עוף מטוגן

1

מחממים את חומרי הרוטב בסיר עד לסף רתיחה, מערבבים היטב ומניחים בצד, כך שהוא נשאר חמים.

2

מחממים שמן לטיגון עמוק עד שהשמן חם אבל לא מעשן. מייד.

3

מניחים קמח בקערה גדולה או בשקית, מוסיפים את הכנפיים, מצפים ומנערים את עודפי הקמח.

4

מטגנים את הכנפיים במחזורים, 8-7 דקות בכל פעם, עד הזהבה. מוציאים למסננת. טובלים ברוטב.

לגרסת התנור

5

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. אופים כנפיים נקיות 35 דקות להזהבה,

6

מזלפים על הכנפיים את הצ’ילי המתוק והברביקיו (ללא המרגרינה) ואופים עוד 8 דקות.

7

מעבירים לקערה ומגישים.

הצעת הגשה: לאכול עם מטבל גבינה כחולה, כמיטב המסורת האמריקאית.