פשוטה ואיקונית והכי טעימה: מתכון לכרובית של אייל שני

כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
כרובית שלמה אפויה בתנור של אייל שני. צילום: אנטולי מיכאלו

היא נכנסה בקלילות לרשימת המנות המיתולוגיות שלנו, היא פשוטה להחריד - וזה בדיוק חלק מהעניין. קבלו מתכון קליל לכרובית של השף הפייטן, וכן - זה יוצא מעולה גם בבית

27 בפברואר 2022

4 מנות | 50 דקות | כשר | קל מאוד | טבעוני

>>למתכונים נוספים של אייל שני באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה בלעדית לקוראי טיים אאוט: קבלו 12% הנחה(!) על תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

פרשנות רחבה לצלחת. אייל שני (צילום אריאל עפרון)
פרשנות רחבה לצלחת. אייל שני (צילום אריאל עפרון)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-220 מעלות. בסיר פלדה, גדול במעט ממידותיה של הכרובית, מניחים את הכרובית ומוסיפים מים מינרליים עד ל-3/4 מגובה הכרובית.

2

ממליחים ב-10 גרם מלח לכל ליטר מים. מכסים, מרתיחים, מנמיכים את האש לרתיחה מתונה ומבשלים 10-15 דקות. מסננים.

3

מושחים את הכרובית בשמן זית בנדיבות בעזרת מברשת וזורים מעט גרגירי מלח. מניחים בתבנית אפייה ומכניסים למרכז התנור. צולים עד שראש הכרובית מזהיב. מגישים בתבנית לשולחן, כשמעטה פריך מכסה את פנים הכרובית. מפרידים את הפרחים בעזרת כף ומגישים.